reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

reklama
I jak tam cukry dzisiaj rano? 🙂

Niestety 92 ale nie wjechal ogorek tylko pomidor bo maz robil kolacje a juz nie chcialam mu truc gitary bo i tak chlopak chodzi na najwyzszych obrotach a ja tylko leze... glowa zaprzatnieta czym innym to najzwyczajniej zapomnialam 🤷‍♀️

Dzis sprobuje nie zapomniec a jeszcze zobacze co powie diabetolog.

Dzis mam w sumie juz 5j wiecej brac odkad zaczely szalec i zalecenie zwiekszac co 3 dni do uzyskania efektu. Jak nie uda sie to szpital.

Lactulosum mam bez roznicy czy do posilku czy bez z insulina doposilkowa.

Hemoglobina glikowana 5.33% powiedziala doktor ze rewelacyjny wynik i widac ze trzymam diete i tak dalej 💪

Zapomnialam zapytac czy ten kolor warzyw ma znaczenie 🤦‍♀️ ludzie co ten kalafior robi z ludzmi. Strasza tym szpitalem z kazdej strony i sie czlowiek odcina, no ale jak trzeba bedzie to trzeba.

Dzis mam w sumie juz 5j wiecej brac odkad zaczely szalec i zalecenie zwiekszac co 3 dni do uzyskania efektu. Jak nie uda sie to szpital.

Hemoglobina glikowana 5.33% powiedziala doktor ze rewelacyjny wynik i widac ze trzymam diete i tak dalej 💪

Zapomnialam zapytac czy ten kolor warzyw ma znaczenie 🤦‍♀️ ludzie co ten kalafior robi z ludzmi. Strasza tym szpitalem z kazdej strony i sie czlowiek odcina, no ale jak trzeba bedzie to trzeba.
Trzymam kciuki,żeby się obyło bez szpitala,bo cholerka w domu to w domu 😏
Ja mam to samo kalafior taki,że się boje co będzie dalej.
Ja dzisiaj po 17 jadę na wizytę apropo tego grzyba .
A w czwartek na hemoglobinę,ale wynik obejrzę dopiero w gabinecie diab 😭

Trzymam kciuki,żeby się obyło bez szpitala,bo cholerka w domu to w domu 😏
Ja mam to samo kalafior taki,że się boje co będzie dalej.
Ja dzisiaj po 17 jadę na wizytę apropo tego grzyba .
A w czwartek na hemoglobinę,ale wynik obejrzę dopiero w gabinecie diab 😭

Slusznie ze jedziesz. Popros o posiew z kanalu szyjki przy okazji. Bedziesz wiedziec czy nie od tego sie skracala szyjka. Ja dzis zawiozlam swoje probki do labu i tez czekam na wynik, oby do piatku byl.

Nie masz wgladu do badan swoich? Ja np mam badania w Diagnostyce i podgladam wyniki na swoim koncie kiedy chce. Tak samo u mnie jeszcze jest Alab ale tam rzadziej chodze bo maja drozej.

Slusznie ze jedziesz. Popros o posiew z kanalu szyjki przy okazji. Bedziesz wiedziec czy nie od tego sie skracala szyjka. Ja dzis zawiozlam swoje probki do labu i tez czekam na wynik, oby do piatku byl.

Nie masz wgladu do badan swoich? Ja np mam badania w Diagnostyce i podgladam wyniki na swoim koncie kiedy chce. Tak samo u mnie jeszcze jest Alab ale tam rzadziej chodze bo maja drozej.
Do gin chodzę prywatnie i prywatnie też robię badania i mam tego samego dnia w zasadzie wynik. A do diab chodzę do poradni,ona wystawia mi skierowanie i jadę do szpitala na badania i ostatnio zapytałam jak odbiorę wyniki to pani powiedziała,że pani doktor będzie miała w systemie 🤷

To się rozszalały te cukry i jakie zawzięte 🙄 kurcze, po takim zwiększeniu to oby już pomogło i żeby się obyło bez szpitala 💪💪💪dobrze zrozumiałam, że w trakcie dnia też dołączasz insulinę przed posiłkiem?

A bo to pewnie na NFZ diablo nie? Ale o wlasne wyniki rowniez mozesz prosic albo kopie albo wglad do nich. Pamietaj ze masz do tego prawo, a oni maja obowiazek udostepnic dokumentacje.
Tez chodze prywatnie ale duzo tez robie badan na nfz i chodze z wynikami i tu i prywatnie. Tzn juz nie chodze bo leze wiec zostaje tylko przy prywatnym lekarzu. Prywatny wiedzial o nfz a nfz nie wiedzial o prywatnym :-)) trza kombinowac zeby milionow nie placic darmozjadom 🤭

A bo to pewnie na NFZ diablo nie? Ale o wlasne wyniki rowniez mozesz prosic albo kopie albo wglad do nich. Pamietaj ze masz do tego prawo, a oni maja obowiazek udostepnic dokumentacje.
Tez chodze prywatnie ale duzo tez robie badan na nfz i chodze z wynikami i tu i prywatnie. Tzn juz nie chodze bo leze wiec zostaje tylko przy prywatnym lekarzu. Prywatny wiedzial o nfz a nfz nie wiedzial o prywatnym :-)) trza kombinowac zeby milionow nie placic darmozjadom 🤭
Tak . No niby nie ukrywają tylko wiesz nie mogę wytrzymać aż się dowiem 😅 Na wizycie mogę zrobić zdjęcie nawet mi daje takie wydruki żeby gin miała wgląd.

reklama
To się rozszalały te cukry i jakie zawzięte 🙄 kurcze, po takim zwiększeniu to oby już pomogło i żeby się obyło bez szpitala 💪💪💪dobrze zrozumiałam, że w trakcie dnia też dołączasz insulinę przed posiłkiem?

Tylko jak wiem ze 'zgrzesze'. Dostalam insuline przed swietami bozonarodzeniowymi doposilkowa. Bo barszczyku nie moglam sobie odmowic 🤷‍♀️a mialam wtedy takie parcie na buraki ze glowa mala 🙈 wiec lekarka znalazla alternatywe dla tych grzeszkow 🤭 i teraz musze ja brac przy lactulosum. A ze biore raz w tygodniu to tak. Doposilkowa mam tez w razie W.

Do góry