reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

24 mm
Ostatnio mialam zapalenie pecherza i bakterie w kanale szyjki - posiewy sie na to robi te o ktorych Ci wspominalam.
Nie mam zadnych innych objawow typu skurcze. A infekcje nieleczone sa grozne.
O biedna 😭 A odczuwasz to jakoś ? Ja mocz dwa tyg temu miałam w porządku. No ja przed ciążą brałam pimafucin jak mnie atakował grzyb i jak ręką odjął. Myślę,że teraz to samo. A ten posiew się różni jakoś od cytologii czy to podobne ?
To pewnie musisz leżeć ? Ja mam z a tydz polowkowe ,strasznie się schizuje ta szyjka i łożyskiem

reklama
Jadłam obiad o 16 a zobaczcie która godzina a cukier nadal 118 🙄

A po godzinie elegancko 115 był. Coś czułam że mam wysoki teraz bo mam palpitacje serca, nie czuje głodu i ogólnie czuje się średnio

Ostatnia edycja:
O biedna 😭 A odczuwasz to jakoś ? Ja mocz dwa tyg temu miałam w porządku. No ja przed ciążą brałam pimafucin jak mnie atakował grzyb i jak ręką odjął. Myślę,że teraz to samo. A ten posiew się różni jakoś od cytologii czy to podobne ?
To pewnie musisz leżeć ? Ja mam z a tydz polowkowe ,strasznie się schizuje ta szyjka i łożyskiem

Badanie moczu nie zawsze pokaze to co posiew moczu. Czasami badanie wychodzi czyste a posiew nie. Mowimy tu o samym pecherzu.

Bo jeszcze moze byc wymaz z pochwy wlasnie na bakterie czy grzybki posiew z kanalu szyjki macicy i tutaj tez jest roznica bo np moze Ci wyjsc cos w pochwie a w kanale nic lub odwrotnie. I te dwa posiewy pobiera sie jak cytologie na wzierniku.

Nie odczuwam nic procz bolu pecherza kiedy stoje.
I tak musze lezec plackiem, ale od jutra bo jeszcze te badania musze zrobic.

Trzymam kciuki za dobre wyniki polowkowych🤞 btw popros o zbadanie dl szyjki bo nie robia tego standardowo chyba ze poprosisz :-)

Badanie moczu nie zawsze pokaze to co posiew moczu. Czasami badanie wychodzi czyste a posiew nie. Mowimy tu o samym pecherzu.

Bo jeszcze moze byc wymaz z pochwy wlasnie na bakterie czy grzybki posiew z kanalu szyjki macicy i tutaj tez jest roznica bo np moze Ci wyjsc cos w pochwie a w kanale nic lub odwrotnie. I te dwa posiewy pobiera sie jak cytologie na wzierniku.

Nie odczuwam nic procz bolu pecherza kiedy stoje.
I tak musze lezec plackiem, ale od jutra bo jeszcze te badania musze zrobic.

Trzymam kciuki za dobre wyniki polowkowych🤞 btw popros o zbadanie dl szyjki bo nie robia tego standardowo chyba ze poprosisz :-)
Właśnie się zastanawiałam jak to jest z tą szyjka na połówkowych. A to badaja dopochwowo czy na tym lepszym aparacie do połówkowych normalnie ? Przez brzuch ?

Właśnie się zastanawiałam jak to jest z tą szyjka na połówkowych. A to badaja dopochwowo czy na tym lepszym aparacie do połówkowych normalnie ? Przez brzuch ?

Zalezy od lekarza. Ja mam zawsze dopochwowo ale na polowkowych pamietam ze lekarz z lepszym sprzetem badal przez brzuch.

Zalezy od lekarza. Ja mam zawsze dopochwowo ale na polowkowych pamietam ze lekarz z lepszym sprzetem badal przez brzuch.
Ja ostatnio też jak Wam pisałam o tej szyjce to miałam dopochwowo,ale właśnie może na tym lepszym sprzęcie to przez brzuch. Trzymam za Was kciuki,żeby wszystko było dobrze ❤️

Chyba zależy od ginekologa ale większość praktykuje i tak i tak. Teraz po ściągnięciu pessara bardzo się zdziwiłam, że zrobiła mi badanie dopochwowe bo w sumie już nie powinna mi tam grzebać

reklama
Chyba zależy od ginekologa ale większość praktykuje i tak i tak. Teraz po ściągnięciu pessara bardzo się zdziwiłam, że zrobiła mi badanie dopochwowe bo w sumie już nie powinna mi tam grzebać
To też słyszałam,że im mniej tam grzebania tym lepiej. Szukałam gdzieś na forum i to podobno na zwykłym USG też widać ta szyjkę,ale żebh dokładnie ja zmierzyć itp to bardziej dopochwowo

Do góry