reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

No strzele sobie w glowe. Dzisiaj 93 pomimo zwiekszenia o 3 j insuliny.
Podpowiedzcie co jecie na kolacje bo moze moja kolacja zaczela szwankowac a bylo chleb szynka i duzo pomidora.
Nabialu sie boje bo mam pozniej bole brzucha i juz nie wiem :-(
Chleb zmieniac?
I nawet doswiadczona ja sie gubie przy takich wartosciach 🤷‍♀️😔
Spróbuj awokado, rukolę, ogórek kiszony albo zrób małą miseczkę zieleniny do kanapki 💁

reklama
Spróbuj tego pomidora zamienić na jakies inne warzywo, oby nie czerwone. Już kiedyś pisałam, że u mnie w wytycznych było napisane, żeby sprawdzić, czy czerwone warzywa jedzone na kolację pierwsza i tę nocną nie podnoszą mi porannego cukru i właśnie ja z nich na wieczór zrezygnowałam, więc może i tobie coś to pomoże 🤷ja jem na kolację jedną kromkę chleba z szynką i albo daje ogórka, albo bez niczego 🙂

Kurde nigdy mi czerwone nie wybijaly, ale sprobuje na bank z ogorem :-) zobaczymy jutro czy chociaz troszke pomoze...
Oby
🤞

Przed samym snem to chrupac mi sie nie chce, ale jak kanapka dzisiaj nie przejdzie z ogorem to oczywiscie ze sprobuje. Trzeba kombinowac. Dzieki za rade :-))
Mi to samo, ta kolacja przed snem to jest dla mnie takie utrapienie, człowiek już by się szykował do spania, a tu trzeba na siłę jeszcze konsumować 🙄

Mi to samo, ta kolacja przed snem to jest dla mnie takie utrapienie, człowiek już by się szykował do spania, a tu trzeba na siłę jeszcze konsumować 🙄

A ja się tak objadam, że mam ostatnio chyba najgorsze cukry po kolacji.
Zwykle 19.00 jem coś sytego, a potem o tej 21 to dosłownie kromkę chleba z plasterkiem sera, tak na siłę właśnie.
I tyle się kłuję już, że paski dokupuję na własny koszt 💁
Warzywa ciut lepsze da się znaleźć to będę mieszać jakąś zieleninę z fetą i pestkami, do kromki chleba jak znalazł 😄😄
A i zdarza mi się jeść jajecznicę z boczkiem😃

Hej. Jutro dzwonię do gin i poproszę o pimafucin . To jest dla mnie sprawdzone . Mam dość bujania się z ta infekcja. Serio. Non stop na wkładce.

Nath mi przez infekcje szyjka sie skrocila tak ze jak dotrwam 2 tyg do nastepnej wizyty to ide do szpitala na sterydy. A jak bedzie dalej to zapewne szybciej. Czyli jak nie urok to sraczka bo i cukry i takie wiadomosci po wizycie nie pomagaj w niczym :-(

Nath mi przez infekcje szyjka sie skrocila tak ze jak dotrwam 2 tyg do nastepnej wizyty to ide do szpitala na sterydy. A jak bedzie dalej to zapewne szybciej. Czyli jak nie urok to sraczka bo i cukry i takie wiadomosci po wizycie nie pomagaj w niczym :-(
O masakra,to tymbardziej dzwonię. Wczoraj mnie zaczęło swędzieć o ratowałam się probiotykiem . Dziś nie swędzi,ale ile można chodzić na wkładce tymbardziej to jest niebezpieczne. Ja idę na hemoglobinę glikowana w czwartek albo w piątek. Jaka masz szyjkę ? I skąd wiadomo że to napewno od infekcji ?

reklama
O masakra,to tymbardziej dzwonię. Wczoraj mnie zaczęło swędzieć o ratowałam się probiotykiem . Dziś nie swędzi,ale ile można chodzić na wkładce tymbardziej to jest niebezpieczne. Ja idę na hemoglobinę glikowana w czwartek albo w piątek. Jaka masz szyjkę ? I skąd wiadomo że to napewno od infekcji ?

24 mm
Ostatnio mialam zapalenie pecherza i bakterie w kanale szyjki - posiewy sie na to robi te o ktorych Ci wspominalam.
Nie mam zadnych innych objawow typu skurcze. A infekcje nieleczone sa grozne.

Do góry