reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

reklama
Hej. Ja dzisiaj większość czasu u rodziców ,na zewnątrz. Krzesełko,słonko,krótki spacer ☀️ Ale malo polegiwalam i jakoś brzuch dał wieczorem o sobie znać 😏
Gnębie się z ta infekcja. Clotidal nie pomógł,fluomizin też nie ,w dodatku zaczęło mnie swędzieć 🤯🤯 przed ciążą dostawałam pimafucin i jak ręką odjął. Wizyta za dwa tyg i zastanawiam się co zrobić ,chyba kupię probiotyk dopochwowy,bo to mi trochę wycisza 🤔
Cukry dzisiaj oki. Zjadłam sporu kawałek murzynka z dżemem,ale poszłam na spacer i przed obiadem cukier był oki ☺️😋

@Frogi wcinasz czosnek, biegasz po schodach, czy korzystasz z ostatnich chwil spokoju? Hihi :-))

@Daria1991 odechce mu sie much jak zaczna mu kolo ucha latac :-))))
Wszytsko po trochu 😊wysmarowali mnie maścią wypocilam się i jest dużo lepiej ale mam oczy czerwone to jest jakaś wirusowka..
Dalej nie mogę uwierzyć że jutro będę na oddziale....boje się baaardzo

No strzele sobie w glowe. Dzisiaj 93 pomimo zwiekszenia o 3 j insuliny.
Podpowiedzcie co jecie na kolacje bo moze moja kolacja zaczela szwankowac a bylo chleb szynka i duzo pomidora.
Nabialu sie boje bo mam pozniej bole brzucha i juz nie wiem :-(
Chleb zmieniac?
I nawet doswiadczona ja sie gubie przy takich wartosciach 🤷‍♀️😔

No strzele sobie w glowe. Dzisiaj 93 pomimo zwiekszenia o 3 j insuliny.
Podpowiedzcie co jecie na kolacje bo moze moja kolacja zaczela szwankowac a bylo chleb szynka i duzo pomidora.
Nabialu sie boje bo mam pozniej bole brzucha i juz nie wiem :-(
Chleb zmieniac?
I nawet doswiadczona ja sie gubie przy takich wartosciach 🤷‍♀️😔
Masakra, ja bez insuliny jestem wściekła jak pokaże mi 90 czy ponad a co dopiero z.. bo wychodzi na to że robisz wszystko prawidłowo a i tak niewiadomo o co chodzi..

Hej. Ja dzisiaj większość czasu u rodziców ,na zewnątrz. Krzesełko,słonko,krótki spacer ☀️ Ale malo polegiwalam i jakoś brzuch dał wieczorem o sobie znać 😏
Gnębie się z ta infekcja. Clotidal nie pomógł,fluomizin też nie ,w dodatku zaczęło mnie swędzieć 🤯🤯 przed ciążą dostawałam pimafucin i jak ręką odjął. Wizyta za dwa tyg i zastanawiam się co zrobić ,chyba kupię probiotyk dopochwowy,bo to mi trochę wycisza 🤔
Cukry dzisiaj oki. Zjadłam sporu kawałek murzynka z dżemem,ale poszłam na spacer i przed obiadem cukier był oki ☺️😋

Infekcji nie mozesz przeczekac bo to wplywa na dzidziusia. Umow sie na jakas wizyte zeby lekarz pobral Ci wymaz. Musisz zrobic posiew z antybiogramem. Poza ciaza mozna dac ogolny antybiotyk, ale w ciazy musisz miec celowany w zaleznosci co tam siedzi.

Dziewczyny jakie sa normy glukozy na czczo, po 1h i po 2h jak sie mierzy glukometrem? Mam jeszcze 2 tyg do wizyty u diabetologa a chcialabym zaczac kontrolowac

reklama
Do góry