data ważności pasków do października 2022Ale masz paski kodowane??
Bo one mają swój termin przydatności... A 1400 pasków, to Ci na rok pomiarów starczy, a zapewne tak długo mierzyć nie będziesz...
reklama
Jeszcz mam pytanie odnośnie diety, faktycznie jesteście w stanie zjeść 5 posiłków dziennie ? Staram się trzymać diety, słodyczy ogólnie nigdy nie jadłam, nie słodzę ale mam problem z tak dużą ilością jedzenia. Normalnie jem 3 razy dziennie, czasem 4, w dodatku od 2 trymestru mam ciągle mdłości z rana więc zjedzenie śniadania i 2 śniadania to dla mnie wyczyn.
asia.joanna
Fanka BB :)
Na początku było ciężko, ale przyzwyczaiłam się. Jadłam małe posiłki a często, zawsze 50% talerzyka to były warzywa, więc za 4h znowu mogłam spokojnie jeść To, że nie jesz słodyczy nic nie znaczy. Mi cukier rano podnosił nabial, który jadłam na kolację. Nieodpowiedni skład chleba też może skutkować wyższym cukrem najlepsza dieta to ta z niskim IG i ŁG, polecamJeszcz mam pytanie odnośnie diety, faktycznie jesteście w stanie zjeść 5 posiłków dziennie ? Staram się trzymać diety, słodyczy ogólnie nigdy nie jadłam, nie słodzę ale mam problem z tak dużą ilością jedzenia. Normalnie jem 3 razy dziennie, czasem 4, w dodatku od 2 trymestru mam ciągle mdłości z rana więc zjedzenie śniadania i 2 śniadania to dla mnie wyczyn.
Natasza27
Fanka BB :)
Hej, dziewczyny z cukrzyca ciazowa napiszcie jak u Was sytuacja?
Byłam dziś na kontroli i badaniach u diabetologa. Jestem w 22 tygodniu. Zrobiła mi jakaś hemoglobinę glikowana i na podstawie wyniku chce lub nie włączyć insulinę. Nie trzymam ścisłej diety, więc nie wiem czemu się upiera od razu z ta insulina. Nie podobają jej się moje cukry na czczo 89-94. Po posiłkach jest ok z jakimiś pojedynczymi przekroczeniami tego 140. Boję się i nie chce insuliny. Ginekolog kazał zrobić drugi raz w 24 tygodniu obciążenie glukoza, a ona mówi, żeby nie robić. [emoji17] mam dziś dość z tego powodu.
Pierwsze obciążenie 93, 117, 118.
Byłam dziś na kontroli i badaniach u diabetologa. Jestem w 22 tygodniu. Zrobiła mi jakaś hemoglobinę glikowana i na podstawie wyniku chce lub nie włączyć insulinę. Nie trzymam ścisłej diety, więc nie wiem czemu się upiera od razu z ta insulina. Nie podobają jej się moje cukry na czczo 89-94. Po posiłkach jest ok z jakimiś pojedynczymi przekroczeniami tego 140. Boję się i nie chce insuliny. Ginekolog kazał zrobić drugi raz w 24 tygodniu obciążenie glukoza, a ona mówi, żeby nie robić. [emoji17] mam dziś dość z tego powodu.
Pierwsze obciążenie 93, 117, 118.
Ja tak miałam. Dostaniesz na pewno tabletki na obniżenie i pewnie doktor będzie kazał iść do endokrynologa. Mi to endo wytłumaczył tak że tarczyca nie przeszła na tryb ciąży i po prostu nei wyrabia ale po ciąży powinno wszystko wrócić do normy.takze bez paniki. Czytałam o kobietach co miały na początku dużo wyższe wyniki i mają zdrowe dzieciHej pytanie kto na poczontku ciąży miał z was za wysoki TSH dodam że się leczę a lekarz za tydzień dopiero martwię się trochę bo wynik wynosi 4.6700 jestem w 5 tygodniu ciąży
reklama