Czesc
jestem na forum pierwszy raz i szukam porady odnosnie cukrzycy ciazowej
Robiac badania za kazdym razem na wizyte do ginekologa wychodzil mi cukier na czczo podobno wysoko norma dla kobiet w ciazy jest do 92 u mnie bylo 98 pozniej 95 lekarz prowadzacy wyslal mnie na konsultacje do diabetologa wczesniej robiac krzywa cukrowa wyniki byly : na czczo 95, po 1h 112 po 2h 49, diabetolog stwierdził ze to cukrzyca ciazowa wiec wprowadzila mi diete nie pozwolila jesc owocow, nabialu tez mam unikac troszke dziwne bo w ciazy raczej powinno sie jesc witaminy i nabial chodzby w malych ilosciach ale powinno mi zakazano
fakt z glukometru na czczo wychodzi mi cukier zazwyczaj 100 po poludniu mam w normie po posilkach ktoregos dnia bylam na badaniach krwi i zrobilam sama dla siebie glukoze z glukometru tego dnia wyszlo 100 z badan krwi 86 czyli norma a glukometr juz wskazywal ilosc duzo wyzsza niz powinnam miec, diabetolog prowadzac ze mna teleporade stwierdzila ze jak przez tydzien bedzie sie nadal 100 utrzymywac dostane insuline (kazala zrobic badania hemoglobiny glikowanej ktora wyszla u mnie 5 nawet nie pytajac o te wyniki tylko ze insulina bedzie) i takie moje pytanie do was moze byl ktos z podobnym problemem czy nie zmienic lekarza czy nie jest to wykryta cukrzyca na wyrost?

Robiac badania za kazdym razem na wizyte do ginekologa wychodzil mi cukier na czczo podobno wysoko norma dla kobiet w ciazy jest do 92 u mnie bylo 98 pozniej 95 lekarz prowadzacy wyslal mnie na konsultacje do diabetologa wczesniej robiac krzywa cukrowa wyniki byly : na czczo 95, po 1h 112 po 2h 49, diabetolog stwierdził ze to cukrzyca ciazowa wiec wprowadzila mi diete nie pozwolila jesc owocow, nabialu tez mam unikac troszke dziwne bo w ciazy raczej powinno sie jesc witaminy i nabial chodzby w malych ilosciach ale powinno mi zakazano