reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

reklama
Jeszcz mam pytanie odnośnie diety, faktycznie jesteście w stanie zjeść 5 posiłków dziennie ? Staram się trzymać diety, słodyczy ogólnie nigdy nie jadłam, nie słodzę ale mam problem z tak dużą ilością jedzenia. Normalnie jem 3 razy dziennie, czasem 4, w dodatku od 2 trymestru mam ciągle mdłości z rana więc zjedzenie śniadania i 2 śniadania to dla mnie wyczyn.

Jeszcz mam pytanie odnośnie diety, faktycznie jesteście w stanie zjeść 5 posiłków dziennie ? Staram się trzymać diety, słodyczy ogólnie nigdy nie jadłam, nie słodzę ale mam problem z tak dużą ilością jedzenia. Normalnie jem 3 razy dziennie, czasem 4, w dodatku od 2 trymestru mam ciągle mdłości z rana więc zjedzenie śniadania i 2 śniadania to dla mnie wyczyn.
Na początku było ciężko, ale przyzwyczaiłam się. Jadłam małe posiłki a często, zawsze 50% talerzyka to były warzywa, więc za 4h znowu mogłam spokojnie jeść 😊To, że nie jesz słodyczy nic nie znaczy. Mi cukier rano podnosił nabial, który jadłam na kolację. Nieodpowiedni skład chleba też może skutkować wyższym cukrem 😉 najlepsza dieta to ta z niskim IG i ŁG, polecam 😊

Hej , wczoraj robiłam krzywą cukrową w 25tc . Powiedzcie czy mam się czym martwić??? Chodzi mi o to że wynik po 2h jest wyższy niż po 1h ...
20210928_120500.jpeg

@Marika92 Co lekarz to opinia. Mój wysłał mnie do diabetologa, bo nie wiadomo jaki max osiąga poziom cukru. A ten mi kazał pilnować glukometrem poziomu. Ale u mnie wyniki były bardziej zbliżone do granicy. Często też traktują wynik - nie przekracza, to jest ok.

Hej, dziewczyny z cukrzyca ciazowa napiszcie jak u Was sytuacja?
Byłam dziś na kontroli i badaniach u diabetologa. Jestem w 22 tygodniu. Zrobiła mi jakaś hemoglobinę glikowana i na podstawie wyniku chce lub nie włączyć insulinę. Nie trzymam ścisłej diety, więc nie wiem czemu się upiera od razu z ta insulina. Nie podobają jej się moje cukry na czczo 89-94. Po posiłkach jest ok z jakimiś pojedynczymi przekroczeniami tego 140. Boję się i nie chce insuliny. Ginekolog kazał zrobić drugi raz w 24 tygodniu obciążenie glukoza, a ona mówi, żeby nie robić. [emoji17] mam dziś dość z tego powodu.
Pierwsze obciążenie 93, 117, 118.

Hej pytanie kto na poczontku ciąży miał z was za wysoki TSH dodam że się leczę a lekarz za tydzień dopiero martwię się trochę bo wynik wynosi 4.6700 jestem w 5 tygodniu ciąży

Hej pytanie kto na poczontku ciąży miał z was za wysoki TSH dodam że się leczę a lekarz za tydzień dopiero martwię się trochę bo wynik wynosi 4.6700 jestem w 5 tygodniu ciąży
Ja tak miałam. Dostaniesz na pewno tabletki na obniżenie i pewnie doktor będzie kazał iść do endokrynologa. Mi to endo wytłumaczył tak że tarczyca nie przeszła na tryb ciąży i po prostu nei wyrabia ale po ciąży powinno wszystko wrócić do normy.takze bez paniki. Czytałam o kobietach co miały na początku dużo wyższe wyniki i mają zdrowe dzieci

reklama
Hej dziewczyny mam pytanie obecnie jestem w końcu 6 tygodnia z 1 ciąży stosowałam detektor tętna ale nie pamientam od kturego tygodnia moje pytanie używalność detektora a jak tak to od kiedy ...

Do góry