MiliMay
Zaciekawiona BB
Cześć. Dziewczyny też mam cukrzycę ciążowa. Szukam dziewczyn które mogą coś doradzić. Jestem w 21 tygodniu. Od kilku dni nie mogę zapanować nad cukrem na czczo. Może wiecie jak go obniżyć? Zjadam ostatni posiłek około 21.00.Mam też problem z ketonami w moczu.
Hej jeśli chodzi o ostatni posiłek to spróbuj zjeść ok 30 minut przed snem. Najlepiej coś co ma węglowodany, tłuszcz i białko. U mnie ostatnio sprawdzają się kanapki z chleba orkiszowego, masła i chudej wędliny drobiowej drobiowej. Cukier rano mam w okolicach 90 ale bywało gorzej.Cześć. Dziewczyny też mam cukrzycę ciążowa. Szukam dziewczyn które mogą coś doradzić. Jestem w 21 tygodniu. Od kilku dni nie mogę zapanować nad cukrem na czczo. Może wiecie jak go obniżyć? Zjadam ostatni posiłek około 21.00.Mam też problem z ketonami w moczu.
Jeśli chodzi o ketony w moczu to prawdopodobnie masz za długą przerwę między posiłkiem wieczornym (tym przed snem), a śniadaniem. Oblicz mniej więcej czas od wieczornego posiłku do śniadania i popróbuj jak długo możesz nie jeść żeby cukier nie wybijał. U mnie nie może być więcej niż 8 godzin przerwy bo potem zaczyna się jazda.
Daj znać czy coś z tego co napisałam Ci się sprawdziło