reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca Ciążowa

Cześć. Dziewczyny też mam cukrzycę ciążowa. Szukam dziewczyn które mogą coś doradzić. Jestem w 21 tygodniu. Od kilku dni nie mogę zapanować nad cukrem na czczo. Może wiecie jak go obniżyć? Zjadam ostatni posiłek około 21.00.Mam też problem z ketonami w moczu.
Ja od tyg na diecie .
Po posiłkach cukier ok ,natomiast na czczo powyżej normy i dziś na wizycie u diabetologa została włączona insulina na noc ,żeby te poranne cukry były ok.

reklama
Ja od tyg na diecie .
Po posiłkach cukier ok ,natomiast na czczo powyżej normy i dziś na wizycie u diabetologa została włączona insulina na noc ,żeby te poranne cukry były ok.
Moja poradnia jest 140 km od mojego miejsca zamieszkania. W związku z wirusem odradzono mi przyjazd do poradni i kazano walczyć i zbijać cukier. Normę mam do 90 na czczo, ale rzadko jestem poniżej. Mam wątpliwości, czy sama dam radę ten cukier kontrolować.

A jeszcze zapytam jakie mialas wynika tego cukru na czczo? Długo nie mogłaś nad nim zapanować?

Moja poradnia jest 140 km od mojego miejsca zamieszkania. W związku z wirusem odradzono mi przyjazd do poradni i kazano walczyć i zbijać cukier. Normę mam do 90 na czczo, ale rzadko jestem poniżej. Mam wątpliwości, czy sama dam radę ten cukier kontrolować.
U mnie jest możliwość co dwa tyg przesyłania pomiarów w formie zdjecia i wtedy również konsultacja telefoniczna.
Może u Ciebie też istnieje takie rozwiązanie. Z receptą w tych czasach też nie ma problemu
Ja miałam wyższe z rana 90-100 , po tyg dostałam insulinę.

U mnie jest możliwość co dwa tyg przesyłania pomiarów w formie zdjecia i wtedy również konsultacja telefoniczna.
Może u Ciebie też istnieje takie rozwiązanie. Z receptą w tych czasach też nie ma problemu
Ja mam poradnie w Poznaniu na Polnej. Zadzwonię i zapytam czy jest taka możliwość.Było by super. Chociaż te Panie w recepcji wspominaly, że jak coś się dzieje to muszę przyjechać.

Dzwoniłam do poradni, mam konsultacje telefoniczną w poniedziałek [emoji3]

Cześć. Dziewczyny też mam cukrzycę ciążowa. Szukam dziewczyn które mogą coś doradzić. Jestem w 21 tygodniu. Od kilku dni nie mogę zapanować nad cukrem na czczo. Może wiecie jak go obniżyć? Zjadam ostatni posiłek około 21.00.Mam też problem z ketonami w moczu.
Musisz niestety dołożyć posiłek ok 23:00 lub 15 minut przed snem. Bo po pierwsze wysoki cukier na czczo mówi, że za długa przerwa, A ketony, że się głodzisz. Dodaj kromkę z serkiem 15 minut przed spaniem i zobaczysz, że się unormuje jeśli nie dostaniesz insulinę .

Termin porodu mam na początek listopada 2020 roku, wykonując podstawowe badania chodzi o glukoze na czczo wynik - 93, lekarz prowadzący kazał wykonać test obciążenia glukoza i tutaj ponownie na czczo wynik - 98, po 1h w normie poziom cukru i po 2h też poziom cukru w normie, zostałam skierowana do poradni diabetologicznej termin dopiero na 20 mają... Czy z takimi wynikami mam poważne powody do niepokoju, bardzo się boję, proszę o jakąś poradę.
Choć jeden z wyników powyżej normy czyli na czczo lub po 1 h lub 2 h kwalifikuje do cukrzycy.
Na czczo cukier w ciąży to max 90, po 1h 180, po 2 h 140 ... ale cukrzyca nie jest taka zła jak ją piszą.

Hej dziewczyny. Dostałam dzisiaj insuline na noc 6 jednostek,mam ja przyjąć o 22:00.Ptzez kilka dni mam kontrolować cukier o 23 i 3 w nocy. Czy któraś z was ma podobnie? Przepisano mi ją po wizycie telefonicznej. Jak u was jest? Czy po podaniu insuliny coś jecie? Czy ostatni posiłek i wtedy insulina?

reklama
Hej dziewczyny. Dostałam dzisiaj insuline na noc 6 jednostek,mam ja przyjąć o 22:00.Ptzez kilka dni mam kontrolować cukier o 23 i 3 w nocy. Czy któraś z was ma podobnie? Przepisano mi ją po wizycie telefonicznej. Jak u was jest? Czy po podaniu insuliny coś jecie? Czy ostatni posiłek i wtedy insulina?
6 jednostek to jaki Ty masz cukier rano? Bo to moim zdaniem dużo. Ja zaczynałam od 2 jednostek cukier na czczo miałam ok 92-97... insulinę biorę o 22:00 , a ostatni posiłek jem o 23 tak jak to było do tej pory.

Do góry