reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca Ciążowa

reklama
Przede wszystkim, to byłam zestresowana, bo mam problemy ze skracającą się szyjką i jeszcze mi krzywej w jednym labo nie chcieli zrobić aż dopiero w kolejnym mi się udało. A dzień wcześniej trochę sobie nieba
postanowiłam uchylić w postaci Pepsi i paru innych rzeczach ale o 19 już nic nie jadłam, a pierwsze pobranie krwi o 8.00 było. Mogłam trochę zafałszować wynik? Lekarza mam dopiero w poniedziałek i chyba oszaleję do tego czasu.

Ja miałam tak w pierwszej ciąży, dzień wcześniej sobie pozwoliłam z jedzonkiem, kolejne badania były już ok, teraz niestety za każdym razem problem... Także nie ma co na zapas się denerwować, poczekaj na to co powie lekarz, albo zadzwoń i powiedz o wynikach ja tak robiłam jak mnie coś martwiło, w naszym stanie nie ma potrzeby się stresować ☺️❤️

Ja miałam tak w pierwszej ciąży, dzień wcześniej sobie pozwoliłam z jedzonkiem, kolejne badania były już ok, teraz niestety za każdym razem problem... Także nie ma co na zapas się denerwować, poczekaj na to co powie lekarz, albo zadzwoń i powiedz o wynikach ja tak robiłam jak mnie coś martwiło, w naszym stanie nie ma potrzeby się stresować ☺❤

Bardzo dziękuję! Trochę mi lepiej, bo takich rzeczy się w internetach naczytałam, że już nawet cukrzycę typu 2 u siebie mogłabym zdiagnozować heh

Witam jestem w 26tyg i robiłam wczoraj test obciążenia glukozą 75.
Wynik to:
Na czczo 94
Po godzinie 160,70
Po dwóch 113.
Czy mam się czym martwić?
Na czczo raczej za wysoki
Cześć :) naczczo i po 1 h za wysokie. Pewnie dostaniesz skierowanie do poradni diabetologicznej.

A co mówi na to Twój lekarz prowadzący? A może zjadłaś dzień przed krzywą coś co podniosło cukier... Najlepiej poczekać na to co powie lekarz :) Ja też się bardzo bałam, ale trzymam się diety ułożonej przez diabetologa i nie jest źle, trzeba myśleć pozytywnie.
Hej :) również man cukrzycę i chciałbym zapytać w którym tc jesteś?

Czesc Dziewczyny. Czy pomożecie odczytać mi wyniki krzywej cukrowej? Mam cukrzycę ciążowa czy nie?

Na czczo 88
Po godzinie 165
Po dwóch 156

Z góry dziękuję
Cześć :) Wg mnie niestety tak. Wynik po godzinie oraz po dwóch za wysoki. Naczczo powinno być do 92, po 1 h do 140, a po 2 do 120.

Tak sobie mierze ten cukier od wtorku i rano na czczo mam 77,75,80. Po godzinie od posiłku i po dwóch też wynik ok. Mierzę cały dzień. Szkoda, że glukometr nie może być taki dokładny jak krzywą cukrowa 😦

reklama
Cześć. Dziewczyny też mam cukrzycę ciążowa. Szukam dziewczyn które mogą coś doradzić. Jestem w 21 tygodniu. Od kilku dni nie mogę zapanować nad cukrem na czczo. Może wiecie jak go obniżyć? Zjadam ostatni posiłek około 21.00.Mam też problem z ketonami w moczu.

Do góry