reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Maria.. nie nie. Tico bylo w zeszlym roku i jak M urwal ten filtr paliwa to wyszlo, ze cala dupa jest zardzewiala i sie tylne kola chyboczą i wtedy rodzice moi dali nam Lancie Kappe i teraz nia juz jezdzimy bo i duzo wieksza, wygodniejsza itd. No tyle ze to baardzo niski samochod i jak jakas koleina wieksza czy cos to juz problem. Czasem nawet jak w miescie sie na parking wjezdza, to jak bujnie silnikiem to zacieramy podwoziem. No a M nie pomyslala i pojechal boczna, kamienna droga i myslal ze da rade Kappą na megakoleinach... nie dał. I jesteśmy udupieni bo cała kasa w samochód pójdzie :|
Najzabawniejsze jest to, że w Elblągu warsztat był umówiony na piątek ten na wymianę innej części :D
Aaahhh... tragedia po prostu^^

reklama
cześć kobitki:)

iryska kurczę wiem jakie to nieprzyjemne jest pamiętam gdy urodziłam mojego Kacperka karmiłam go tylko cycem, w pażdzierniku Kacper miał 4 miesiące gdy musiałam w wekendy na studia jechać zajęcia od 8 rano do 22 były szok poprostu zostawałam na tych na których naprawdę musiałam ale dojeżdzałam 40km w jed str i byłam zdatna na pks albo na koleżankę Kacperek też nic nie chciał tknąć jak mnie nie było a zdarzało sie że nawet do 7 h mnie nie było moje cyce mało nieekspodowały a Kacper wytrzymał tyle godz bez jedzenia gdy przyjeżdzałam do domu dwa cyce obrabiał i spał smacznie z czasem kochana i u was sie unormuje i naprawde nie siedź w drugim pokoju tylko idź na zakupy gdy słyszysz dziecko instynktownie reagujesz trzymam kciuki.

aga86 ojj znam przygody z samochodami dzisiaj facet wjechałmojemu tacie w bok samochodu masakra dobrze że nic się mu nie stało...

Dzisiaj "zgrzeszyłam" poprostu tak mocno mi sie chciało słodkiego że mało nie zwariowałam i zjadłam eklera nie mierzyłam cukrów bo sie bałam

witam dziewczynki
Ewelina-haha uśmiałam się z tym grzeszkiem-wg mnie żeby przyjemność była całkowita nie wolno zmierzyć potem cukru. Ja na pół etatu wracam a więc tak źle nie będzie-z głodu nie umrze. Tylko boję się że zmieni jej się charakter, mała jest mega pogodnym dzieckiem, nie chce żeby stałą się sfrustrowana.
agga-współczuje przygód z samochodem
maria-dr browna oglądałam ostatnio w smyku jak zobaczyłam cenę 38zł to się zniechęciłam. Zwłaszcza że smoczek jest bardzo podobny do aventa,a tą już próbowaliśmy. Stałe pokarmy staram się wprowadzić od około miesiąca, niestety kiepsko idzie. Były już kaszka, marchewka, jabłko, jabłko z marchewką. Kupiłam nowe łyżeczki i wczoraj trochę lepiej szło.mm nie chce podawać wolę swoje mleko póki to możliwe.Zgadzam się z Tobą całkowicie jeśli chodzi o dopajanie, mi położne na porodówce od początku negatywnie nastawiały do wody herbatek itp, tak samo pediatrzy. Następnym razem będę słuchała tylko i wyłącznie swojej intuicji.

iryska - ja tez jestem przeciwna dopajaniu bo jak ma byc naturalnie to niech tak będzie i chodzi tu bardziej nie o dziecko tylko o utrzymanie laktacji na odpowiednim poziomie:) a co do samych butelek to nie są zalecane, podobnie jak smoczki uspakajacze ale przez pierwszy miesiąc bo dziecko wtedy utrwala sobie mechanizm ssania, a potem juz nie powinno byc problemu:) mała na pewno się przemoze :) trzymam kciukasy i rozumiem ze tydzisiaj znikasz z domu na pare godzin :D:D

Iryska troche mnie zszokowalas porownaniem smoczka dr. Browna do aventa- to zupelnie dwa inne smoczki a na dodatek aventem prawie kazde dziecko cycowe pluje na kilometry, moj za nic nie chcial. Ale smoczek dr. Browna to ten sam co canpola ale butelki canpola sie zassysaja i maluchy tez na ogol nie chca pic ( moj dopiero po roku przskoczyl z browna na canpola). Ale jeszcze poprobuj te inne sloiczki, moze w koncu cos zje, no i racja ze lyzeczka tez na poczatku ma znaczenie.

Agga- ah bo my wlasnie cale Tico na szrot wywalismy wiec czesci bys miala:) ale sobie z takim zadkim autem narobiliscie mnostwo kosztow i klopotow. Teraz na kazda czesc trzeba bedzie czekac i placic mega duzo. To juz chyba lepiej bylo za 1000-2000 kupic jakiegos peugeota czy cos bardziej znanego i taniego w czesciach:)

Ewelina- a ty na zajeciach nie odciagalas ? U mnie kazda odciagala na przerwach bo inaczej by im cycki pekly i zapalenie gotowe. Trzeba kurcze z tym uwazac.

Czesc slodkie

U nas dzis deszczowo my juz po remoncie jutro na dobre sie wprowadzamy .... piknie jest :):):)
Kiedy przechodziły]scie na normalne mleko czy długo podawałyscie jeszcze modyfikowane?? Ja po trochu juz podaje w bbudyniu i kaszke robie normalna na mleku 3,2% ... jeszcze bede dawac Nan ale chce wiedziec kiedy zmianialyscie??

chce kupic malemu na roczek stoliczek intrgracyjny .moze ktoras z was mi poleci chcialabym z fisher prica bo ma duzo zabawek i kurcze sa solidne i dobre :)

Pozdrawiam serdeczne

majka-dzisiaj niestety nie ma szans na znikanie z domu.M.chodzi na 10 do pracy, w tygodniu pozostaje mi udawanie że mnie nie ma:) Może jutro spróbujemy.
maria-moje porównanie tych 2 smoczków to tylko ocena wizualna nie miałam okazji wymacać dr browna:-)

Przed chwilą jadłyśmy kaszkę i poszło fajnie.2 dzień z rzędu:-) dzisiaj to nawet można nazwać jedzeniem. około 7 łyżeczek takich malutkich Amelka zjadła

Cześć dziewczyny!

Jestem załamana tą swoja infekcją, końca nie widać, chciałam do internisty to dziś ma wolne:angry: w zasadzie łykac nic nie wolno, Pani farmaceutka powiedziała,że jak lekarz mnie zbada i zadecyduje to możliwe,że dostane antybiotyk:baffled:
Cukry skaczą jak chcą na czczo nadal poniżej 95mg nie spada a jednostek insuliny już do 6 podniosłam:sorry2:
po śniadaniu dzis znów 130 a wczoraj po tym samym było 120 mam już dość, obym wytrwała jeszcze 6 tygodni bo normalnie się załamie, byleby nie skoczyły cukry powyżej 140 i cisnienie powyżej 130/90 to będe zadowolona oczywiscie nie licząc innych atrakcji jakie są mozliwe w ciąży:-(

Dziewczyny widziałam,że zastanawiacie sie nad butlą dr Browna, i powiem tak może smoczek ma taki jak awent ale działanie ma superowe teraz też kuipię tą butelkę, moja Majka miała takie kolki,że szok, a odkąd kupilismy dr Browna skończyło się jak ręką odjął, może i droga ale warto ja teraz kupie 237ml za 29.90 w salonie dzieciecym Bajka
DR BROWN butelka antykolkowa 237ml wąska cena 29.90 PLN co prawda bez kosztów wysyłki bo mam rzut kamieniem od domu ten sklep ale i tak cena mnie nie przeraża bo wiem że warto!:tak:

miłego dnia!

Hej laseczki:-)

Karorek - dzieki za pamiec -jestem z wami:-D
Mialam lekką przeprowadzke wiec dlatego bylam rzadko ale was podczytywalam:-)
karorek - cukry masz super, choc ja tez nie mam az tak złych coc mialam takie dni ze jak zjadlam za pozno obiad to mialam 160:szok:ale wczoraj pozwolilam sobie na kawalek szarlotki (kwaskowej) mmmmm pychotka:-)cukier po 1h 108:-)
Jutro robie mojemu M sernik na zimno z biszkoptami,tez zapewne kawalek mu ukradne:-Di zobaczymy jak z cukrami:-)

Wczoraj mialam wizyte u nowej P.Diabetolog jest super wszystko ladnie mi wytłumaczyla,patrzac na moj jadłospis pwiedziala ze sporo jem i dobrze bo cukier jest w porzadku,moge dziennie zgrzeszyc i zjesc 2-3 kostki czeko gorzkiej lub mlecznej.Jesli chodzi o owoce 30-40dkg dziennie najlepiej podzielic sobie na kilka porcji.Powiedziala mi tez wazna rzecz np jak nie zdarze zjesc obiadu lub nie bede miala kiedy go zjesc mam sobie kupic banana i go zjesc :-)Raczej insuliny nie bede brac bo to juz koncówka ciazy , i dam sobie rade z dieta:-)wiec jak narazie jestem zadowolona , w poniedzialek mam USG:-):-):-) ciekawa jestem jak u mojego malenstwa 2,5 miesiaca go nie widziałam:-(

Aha karorek wydaje mi sie ze tak z niskimi cukrami przejdziesz juz do konca na diecie tak jak Ja:tak:tym bardziej ze 3/4 ciazy za toba.

reklama
agula - ja jako nawiedzona nadal nie podaje mleka krowiego i mam zamiar mm podawc do 3 roku :) co do przeprowadzki to gratulacje:)

iryska - no i brawo :) po malutku i sie amelka oswoi :) gratki

asia l - masakra z infekcjami - ja sie leczylam na potęgę wit. C, paracetamolem, rutinoscorbinem, hascoseptem w sprayu, tantum verde w pastylkach, szałwią albo taką mieszanką z apteki (niestety nei pamietam nazwy) na plukanki i oczywiscie słoikiem chrzanu w ilosciach zastraszających... aaa no i jeszcze oscillococcinum :) to wszystko mozesz smialo łykac :)

phelania - gratki wynikow :) oooj mnie to by banan rozlozyl na lopatki :D:D:D

pozdrawiam dziewczyny :) TGiF :D:D:D:D

Do góry