reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Ewa ja musiałam mieć przerwę między ostatnim a pierwszym posiłkiem 12 godzin, nic mi nie mówiłą, żeby jeść o 22

Maria, EMka, Assica, Aga, Megi będziecie robić obciążenie?
Coś za mną to łazi, a będę szła w następnym tyg robić morfologie bo muszę nieszczęsne płytki sprawdzic i tak się zastanawiam:cool:
DZiewczyny a jak u was płytki?

reklama
Ewa ja musiałam mieć przerwę między ostatnim a pierwszym posiłkiem 12 godzin, nic mi nie mówiłą, żeby jeść o 22

Maria, EMka, Assica, Aga, Megi będziecie robić obciążenie?
Coś za mną to łazi, a będę szła w następnym tyg robić morfologie bo muszę nieszczęsne płytki sprawdzic i tak się zastanawiam:cool:
DZiewczyny a jak u was płytki?

Maria a dieta idzie, przed chwilą zjadłam ciasteczka ale kruche;-)

Gabrielko - no to dietka jak u mnie :) obiadek zjadłam i dopchałam czekoladą, ciasteczkami i jak narazie tylko tym :) plaster jak ta lala - przepuszczalny jakiś :)
Płytki - nie wime jakie płytki ja czegoś takiego nigdy nie robiłam. Kurcze koło mnei nigdzie nie ma laboratorium gdzie bym mogła za kasę zrobić to obciążenie - i dlatego też nie robię, no i przede wszystkim dlatego że Bartek raczej dwóch godzin nie wysiedzi w poczekalni, a chodzić nei wolno!

A o jakie ćwiczenia ci chodzi??? bo wcześniej to robiłam 6 Weidera na brzuch - ale to też już dawno i nie prawda :) teraz na basen się zapisałam ale to z Bartkiem czyli ja będę stała i moczyła dupsko bo nie mogę z nim przecież pływać :( no i taaaaaaaaaka lipa. na pilates miałam chodzić bo mój kręgosłup zaraz wyleci w kosmos - ale jest tylko o 10 rano w clubach fitnes. A ja nie mam nikogo kto by w tej godzinei mógł zostać z Bartkiem :( no i taka lipa straszna.

Dzień dobry!
Aloy - powodzenia - kciuki zaciskam za szybkie wywołanie porodu:tak:
Starlet - leż i uważaj na siebie i maleństwo - dobrze, że udało Ci się z tym diabetologiem tak zorganizować
Gizela - może dlatego cc, że masz insuliny dużo jednostek i z tego co pamiętam to u Ciebie chyba podejrzewaja przedciążową cukrzycę, tak??? Bo nam na diecie to myślę, że nikt cc chyba raczej nie zafunduje
Elmoo - ja łykam magnez z B6 2 razy dziennie na łydki
a jogobellę zajadam dośc często ale rano z płatkami kukurydzianymi;-) głównie na II śniadanie więc raczej nie mierzę po niej cukrów teraz, ale zanim wprowadziłam do diety to mierzyłam i było ok
Maria - to ja pisałam, że jak chłopak to Bartosz - ma być dziewczynka, ale wiadomo, że pomyłki się zdarzają, a imiona były wybrane od początku i tak zostały
Ewa - mi też groziła insulina wieczorami, ale lekarz dał mi wtedy 2 tygodnie na zmodyfikowanie diety i udało sie uniknąć - a insulina ma Ci obniżyć cukier po kolacji i poranny

miłego dnia i mało deszczu

Dzień dobry!
Aloy - powodzenia - kciuki zaciskam za szybkie wywołanie porodu:tak:
Starlet - leż i uważaj na siebie i maleństwo - dobrze, że udało Ci się z tym diabetologiem tak zorganizować
Gizela - może dlatego cc, że masz insuliny dużo jednostek i z tego co pamiętam to u Ciebie chyba podejrzewaja przedciążową cukrzycę, tak??? Bo nam na diecie to myślę, że nikt cc chyba raczej nie zafunduje
Elmoo - ja łykam magnez z B6 2 razy dziennie na łydki
a jogobellę zajadam dośc często ale rano z płatkami kukurydzianymi;-) głównie na II śniadanie więc raczej nie mierzę po niej cukrów teraz, ale zanim wprowadziłam do diety to mierzyłam i było ok
Maria - to ja pisałam, że jak chłopak to Bartosz - ma być dziewczynka, ale wiadomo, że pomyłki się zdarzają, a imiona były wybrane od początku i tak zostały
Ewa - mi też groziła insulina wieczorami, ale lekarz dał mi wtedy 2 tygodnie na zmodyfikowanie diety i udało sie uniknąć - a insulina ma Ci obniżyć cukier po kolacji i poranny

miłego dnia i mało deszczu

Witam się....na dobe biorę 40jedn.i nie wiem nawet co wpływa na to CC u mnie...ale na następnej wizycie dopytam(25czerwiec)...może się boją tego niedocukrzenia w trakcie porodu? Poza tym to mały szpital...tak samo w Zielonej,więc zobaczymy jak przyjdzie termin....Dobrego dnia słodkie kobitki!

Andzia S poproszę ginkę by mi przepisała magnez, chociaż biorę już żelazo i feminatal 400. a ta jogobella to tylko light?
Maria jeśli o imiona chodzi to przgotowuję się na wszystko. Koleżanka w 13 tyg miała chłopva rodzić, w 22 chłopca, a w 30 lekarz mówi że dziewczynka...hehe ale ostatecznie nib chłopak.
Ewa jak to więcej ne pozwolił Ci jesc? Mi lekarka mówiła że to nie o to chodzi o to że jak po dóch kanapkach cukier za wysoki to jeść jedną. Wiem że to ciężkie do zrobienia, ale może przestaw sobie 2 śniadanie z 1. Ja jem wczesnie o 7.30 i nawet na więcej nie mam ochoty, a na 2 już mogę sobie więcej zafundować i się najeść. A na masę, to tak jak dziewczyny radziły, wszelkiej maści orzeczki - raczej nie solone .
Aloy czekamy na wieści.

Śmigam na zakupy...juto komuniaaaa [ byle ten kościół jakoś przetrwać .. no i ten stół uginający się :wściekła/y:]

Elmoo Farby robię od zawsze co 6 tyg. i zadna z ciąż tego nie zmieniła, dzieci urodziłam zdrowe i normalne :-). Moja psiapsiólka to fryzjerka od 15 lat i mówi, ze niema dowodów na szkodliwość farbowania włosów w ciąży. Dziś idę właśnie na 12 farbować i przystrzyc.
Na skurcze, wiadomo!, M. najlepszy, ale ja biorę jeszcze od 20 tyg. AsmagB i jeszcze żadnego skurczu nie miałam. :happy2:

Gabrielka powiem małżowi o proszku, może łyknie :-D.
Mleko powinno zawsze podawać się stopniowo, co w przypadku zmiany 1 na 2 czy 2 na 3 oznacza, że jesli masz na 150 ml np 5 miarek to za pierwszym razem dajesz 4 miarki "1" i 1 miarkę "2". Następnego dnia 3 "1" i 2 "2". Zawsze tego przestrzegałam ale ja miałam dzieci alergiczne ( Miś atopik, Kapsel skaza, Mat ulewanie i słabe jelita - do dziś niestety)

Ola jakiej firmy te słodkości??? ewentualnie gdzie w Szczecinie do dostania???

Ewa Polhumin dostałaś??? Ile jednostek? A na szkoleniu Tereska nie mówiła ci ze ostatni posiłek musi być o 22, bo przerwa miedzy posiłkami nie może przekroczyć 10 godzin? Masz taką samą nietolerancje jak ja, po posiłkach ok, tylko na czczo i co za tym idzie po śniadaniu koszmar! Ja zamieniłam 1 śniadanie z 2 i nie przekraczam norm Ogonowskiego. Chociaż franca;-) z nocy dalej se lubi skakać.

ja sie roztopilam na chacie wiecie ile tera 27,8
ja nie moge !!
co ja mam se na okna wlozyc zeby do srodka ten skwar nie wchodzil ? :||
ja wczoraj oddalam Pole babci ale na chwilke :)
i bylam na zakupach to fakt
kupilam legginsy bo rano sie z kotem bilam i mi pogryzl te co mialam :/
a co do wagi to 6 kg nie moge zrzucic dobrze ze 18 poszlo w p*** ;p

reklama
wwwanda dostałam Humulin N, a rano normalnie sie wściekłam, mimo tej insuliny na czczo miałam 91 a po śniadaniu 141 :szok: - masakra, nawet bez insuliny tak wysokiego cukru nie miałam. Co znaczy zamienić 2 śniadanie z 1 ???? Ze mam zjeść 2 kanapki rano a potem jedną? Moze powinnam mierzyć na czczo raniej np. ok 6.00-7.00?
I przesunąc śniadanie z 8.00 na inną godz/ a którą?? Boje sie ze jak mu podyktuje te pomiary w poniedziałek (bo tak sobie zażyczył telefonicznie) to jeszcze mi dołoży wiecej razy sie kłuć, a tego bym nie chciała:no:.

Do góry