reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Maria ogólnie nie narzekam na swoją figurę tylko , mam typ jabłka, więc nogi chude i oponke :) mam wesele i chciałabym kupić kająś fajną sukieneczke chociaż koleżanki doradziły mi bym popatrzyła za ciążowymi coś w tym stylu czyliu od biustu rozszerzana hi hi ale byłabym szczęśliwa jakbym coś takiego znalazła po za tym mam 2 pary spodni 26/32 i niestety we jednr wogóle nie wchodzę a w drugie zapne ale mnie cisną a jestem osobą która dostaje szału jak coś mnie ciśnie w pasie. Mogłabym wystawić spodnie na allego ale ile dostane może 50zł a nowe kolejne 300 - a wogóle ta pogoda. Maria ty masz prace i nie wiesz co z nia zrobic, ja zlozylam 1 cv :) rozpedzilam sie :) czekam na okuliste i musze zrobic nowe okulary bo w moich szkłach nic nie widze sa takie porysowane a przy okazji sprawdze czy cos sie zmienilo po porodzie. wtedy dodam zdjecie i bede szukac nieszczesnej pracy- z natury jestem pracoholiczka dlatego boje sie jak dam rade, praca i dziecko a zlobek jest ok tylko co jak dziecko zachoruje...
Ale sie rozpisalam - podziwiwam ludzi ktorzy sie odchudzają , i tyle się trzymają, pierwsza i ostatnia dieta a później plasterek na buzie :))))

Aureolcia jak tam majtki kupione? Torba spakowana?

reklama
gabrielka majtki kupiłam jednorazowe bo z siatki nigdzie nie znalazłam a torbę mam już dawno spakowaną i mam nadzieje że wszystko w niej mam :eek:

Witam Was dziewczyny.
Jak dobrze ze polecono mi te forum. Własnie dowiedziałam sie ze mam cukrzyce ciążową. Dla mnie to masakra. Nie dość ze cała ta moja ciąża jest leżąca to jeszcze teraz ta dieta i pomiary cukru. Nigdy sie nie objadałam słodyczami, ale zawsze jakieś co nieco przechrupałam. Nie wiem co tak na mnie depresyjnie działa...może sam zakaz słodyczy. Pocieszają mnie Wasze pomysły i eksperymenty z "małym co nie co". Chetnie z nich skorzystam....bo nie Wiem jak wytrwam do końca.

Witam ewajakiela :) nie martw sie z nami dasz rade :-D a ktory tydzien u ciebie? jakie wyniki po obciazeniu? mierzysz regularnie po posilkach?

Gabrielko masz ta sama figure co ja i w ten sam rozmiar dzinsow tez teraz ledwo sie mieszcze :) a takiej sukienki teraz szukalam na wesele i NIE MA:-( dwa lata temu byly modne a teraz same nie pasujace do naszej figury!!! ja dostalam szalu jak szukalam.

Aureolcia ja tez tych siatkowych nie dostalam i kupilam te co ty i byly ok :) a co do łeby to może mały by miał wakacje za darmo do konca życia :)

Witam słodkie:-) ale miałam lekturę :-D i witam nowe słodkie.

Jagódko Witaj na świecie!! Maju wracaj szybko do formy.

a teraz już tak szybko bo mała zdążyła się obudzić zanim Was poczytałam:-)

Gabrielka, megi , emka słodziutkie Wasze dzieciaczki.

Megi rzeczywiście Michałek wygląda na starszego niż na 1 miesiąc

Agga życzonka z okazji 1 miesiąca Filipka i Gabrielko Natankowi z okazji 5 miesiąca, ale ten czas leci.....pamiętam jak szłaś rodzić.

Co do cycusiów ---mama ola i aureolcia u mnie nic nie leciało prędzej a teraz w nocy musze podkładać pieluchę w jedną pierś jak karmię drugą bo inaczej cała mokra koszula , a stanika nie umiem nosić na noc....
Cieszcie się że Wam nic nie leci bo już musiałybyście wkładek używać
Czy leci czy nie leci nie ma znaczenia co do póżniejszego mleka!!!

Powiem jeszcze raz :murzynki w dżungi do apteki nie lecą po bebiko:-p:-p, więc mleczko będzie na pewno tylko wązne jest aby właściwie przystawiać...

U nas w szpitalu pomagały przystawiać położne, a jak w moim pokoju laska nie umiała to zostawili ją na 1 dzień dłużej żeby jej pomóc.
Jak mi położna nacisnęła 1 raz na brodawkę to zobaczyłam 7 niebo i pomogła małą właściwie przystawić...bo czasem dziecko mamla cyca a nie zsie--co często jest mylone z piciem.

aureolcia ostatnio w noicy oglądałam mamo to ja i tam ten znany rehabilitant Paweł Z. wypowiadał się żeby karuzela nie była zbyt pstrokata i najlepiej w jednolitych kolorach i że na początku najlepiej żeby wcale się nie ruszała.

Co do majtek u mnie w aptekach też nie było i musiałam zamówić na allegro.

emka ja już dawno jadę na 3 pampersach a mała pewnie ma teraz ponad 4 kilo.

aaaaa co do nosidełek to ten rehabilitant odradza a jak już to w nielicznych przypadkach.

elmo a co się stało tej twojej koleżance(jej dziecku) po szczepieniu i jakie to było szczepienie tj na co...

starlet poprzymierzaj staniki z triumfa bo ja też mam wielkie cyce a z tej firmy znalazłam ale o mniejszej miseczce a większym obwodzi i jest super.

megi, doris ,kiniaa jak u was cukry ???

Ostatnia edycja:
Aureolcia - ta druga może być, ta pierwsze na duże cyce nie wchodzi w grę bo powiększa to gniecenie cyce, a te cienkie ramiączka odpadają bo ja mam mega ramiona od pływania i jazdy konnej. A sznaucer to żadkość leżąćy no chyba że ma coś ponad 6 lat.

Aasica - a ciebie co tak długo nei bylo? jak tam twoja mała ?

reklama
Maria dzięki za pocieszenie:-). Jestem w 31 tyg. to...niby juz nie długo tej męki, ale jednak. Ja dopiero drugi dzień sie męcze z ta dietą i kłuciem. Pomiary mam w normie, tzn wczoraj był: naczczo: 107, potem 114, 103 i 122. Dzisiaj natomiast naczczo 90, potem 126, 125 i zobacze co bedzie wieczorkiem. Gorzej z wytrwałością, ciagle mysle i czymś słodkim. Nie smakuje mi gorzka herbata, i ciagle mam niesmak w ustach :-(.

Do góry