reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

maria mój ma prawie 5 lat ale taki leniwy to chyba jest już od 2 lat :-) :tak: Jak znajde aparat to zrobie fotke jak "ciężko pracuje" w swoim legowisku :-p

reklama
Maria zachciało nam się tapetowania i paneli na podłogę w przedpokoju.
To 1 prawie przy finiszu , z tym 2 to nie wiem kiedy się zacznie :/ bo mój jeszcze nie kładł a podłoga u nas prosta jak świński ogon.

Mała wczoraj nie pomagała:/....woli być w centrum zainteresowania.
Czasem marudzi i nie wiem o co kaman.
jak już nie wiem co i ani cyc, ani noszenie pampers sprawdzony to za chwilę się okazuję że jednak najpierw marudziła z nudów a potem że jednak kupa jakaś cichaczem wyszła a ja dowiaduję się po dłuzszej chwili...

Ależ Wy macie tempo dziewczyny. Ja sobie tylko krótką drzemkę ucięłam, a tu tyle naskrobane :-p

ewa - nie przejmuj się tak, oswoisz się jak my wszystkie. Ja po odebraniu wyników byłam przekonana, że to jakaś dziwna pomyłka - bo czemu niby miałabym mieć cukrzycę. Ba, nawet jak już zaczęłam mierzyć cukry w domu to sądziłam, że lekarz uzna, że nic mi nie jest - absolutne wyparcie problemu :zawstydzona/y: Szok przeżyłam przy pierwszych wysokich wynikach. Też miałam doła... Ale trudno się smucić w tak doborowym towarzystwie jak tutaj ;-) I pocieszające jest to, że cukrzyca przejdzie razem z ciążą. A nawet są plusy - za dużo nie przytyjesz ;-) i będziesz się dobrze odżywiać, co dzieciaczkowi wyjdzie na dobre :tak:. A ja też czasem czuję się jak sierota. Od początku ciąży coś jest nie tak - najpierw plamienia i ciąża na podtrzymaniu, potem cukrzyca, ostatnio skurcze jeszcze się przypałętały i bóle spojenia łonowego. Taż muszę dużo leżeć, choć na szczęście już nie plackiem. Ty też dasz radę. Zobaczysz, że szybko minie i będziesz się mogła cieszyć maleństwem. Znasz już płeć? Na kiedy masz termin? Pisz często, będziemy się wspierać :blink:.

aasica - dobre z tymi murzynkami :-) One też zdaje się w polu rodzą ;-)

ewa - no to jesteśmy na podobnym etapie ciąży :-p A do braku słodkiego troszkę się przyzwyczaisz. Początek najgorszy. Potem nawet marchewka, czy mleko wyda Ci się słodkie :blink: A jakie masz normy? Bo ja na czczo do 90, a 1h po posiłku do 130. W razie czego możesz spróbować fruktozy do słodzenie, wanda zdaje się jej z powodzeniem używa.

Witam! Jestem studentką III roku studiów na kierunku położnictwo. Piszę pracę licencjacką na temat wiedzy jaką mają kobiety ciężarne z cukrzycą o prawidłowej diecie. Będę wdzięczna za udzieloną mi pomoc poprzez wypełnienie krótkiej ankiety. Jest ona całkowicie anonimowa, a jej wyniki będą służyły wyłącznie do celów naukowych. Z góry serdecznie dziękuje. Pozdrawiam :-)
Proszę o kontakt mychaczek@tlen.pl

Aureolcia - zapoznaj go z moimi mopami te to caly dzień się koszykują i chrapią jak stara baba albo 10 takich bab :) Mój M spi w zatyczkach pomimo tego że one w drugim pokoju :)
Aasica - rozumiem współpracę twojej małej :) mój taki sam! a dzis to chyba zaraz go wystawię na dwór :) cały dzień nie śpi a chce spać ale najchętniej to na cycu, a ja nie mam czasu na jego zabawy cycem! chcę ugotować, zjeść obiad i posprzątać ale brzdąc mi nie daje !!!! cholery dostanę. Zasypia na cycu no to ja go bach do łóżka a tam pobudka - oczy szeroko otwarte, i tak w kółko - ja go na leżaczek a on płacz - no bo zmęczony i chce spać, ale jak kładę spać to już impreza ! Ale dziwnie zaczeliście- najpierw tapeta potem podłoga :) no ale dobrze że coś M robi :) :) :)

mama ola no bo one pewnie gdzieś przy polu rodzą ...mam na myśli takie plemienia z podróży W.Cejrowskiego

Maria no bo wylewki mamy zamiaru nie robić, tylko dać ta piankę.
Co do małej to tez ją łóżeczko pali:) a cyc najlepszy przyjaciel, 2 to tv.

siemano
klan leci no ale postanowilam napisac haha
ja dzis spalam 1,5 h z Pola :D wow ! jestem dumna ze az tyle pospala :|
tera zjadla i chyba znowu w kime :/
eeejjj ja to chyba huggisy wole :>
mam 6 roznych rodzajow pieluch ;/ kiedys kupowalam buty z podnieceniem a teraz pieluchy ;/ nie wiem czemu ;/
kawa sie skonczyla :/ ale TIGER jeszcze jest na szczescie ;p
ooo krolewna spi. zrobie sobie obiad wiec :)

Maria rehabilitacja 24 06

reklama
Oooo mój mąż wstał, nareszcie bo przez to jego chrapanie tv nie słyszałam :-p Męczył sie okropnie żeby się z rogówki zwlec za to teraz zaje....ście wygląda. Ma każdego włosa w inną stronę i poszedł do łazienki patrząc jednym okiem i drapiąc się po jajach :eek: Wasi też mają taki odruch zaraz po przebudzeniu? Boże jak mnie to wkurza. Ale mój 9 letni chrześniak robi dokładnie tak samo więc to chyba jakis samczy instynkt czy coś :eek:

Do góry