Klara M
Fanka BB :)
Witam wszystkie mamusie! Dzisiaj u mnie na czczo 85 więc ok.
KlaraM u mnie wczesniej zadbano o ten cukier ze względu na obciążenia jakie mam. Czyli cukrzyca w poprzedniej ciąży, która zresztą skonczyła się tragicznie bo straciliśmy nasż małą w 38 tygodniu. Przyczyna nie była cukrzyca ale ze względu, że ją miałam i mam ją tez w rodzinie obciążenie wykonano wczesniej. Na początku ciąży czesto kazano mi badać cukier na czczo i zawsze był w normie ale na granicy i dlatego też wczesniej skierowano mnie na testy z glukozą. Powiem Ci, że ja się cieszę, że tak wcześnie to u mnie wykryli bo mam pewnośc, że kontrolując dietę mój maluszek dobrze sie rozwija. Twój mąz jest niemożliwy ale znam teki upór z własnego doświadczenia;-) Ja na szczęście zeby mam już z głowy. Załatwiłam to jak tylko skończyłam 12 tydzień.
AgMich Przykro mi z powodu Waszej córeczki :-( My Synka straciliśmy w 38tc+4 podczas porodu i też nie z powodu cukrzycy, tylko łożysko się w trakcie skurczy odkleiło,a lekarze zwlekali z cc:-(
Ponoć w tamtej ciąży miałam też coś nie tak z cukrami, ale tak naprawdę to jak porównuję to tam było miodzio...nawet nie 80 na czczo, po 1 h 140, a po 2h 126 czy coś takiego i wtedy lekarz też kazał uważać z dietą ale bez mierzenia glukometrem, odstawiłam słodkie i tłuste...to był inny lekarz niż teraz, ale wiedząc że coś wtedy tamten przebąkiwał o cukrzycy to teraz molestowałam lekarza b y mnie skierował na obciążenie i teraz znacznie gorsze cukry. Uparł się że wcześniej nie ma sensu robić... No i wiesz postanowiłam mu zaufać, tylko że z tą dietą chcę być bardziej rygorystyczna i świadoma niż wtedy!!!!
Winoroślinka chyba faktycznie na porodówce...
Gabrielka wiem,że jak ma się skierowania i recepty to paski są za grosze...ale ja nie mam skierowania...
A z mężem faktycznie mam dobrze, z gotowaniem... ale nie ma wyjścia skoro w tej ciąży muszę leżeć...
Pierwsze 3 miesiące były tragiczne, bo zapachy i smaki mnie denerwowały a ten mój M. wcale ale to wcale nie umiał gotować...
Jeśli idzie o ząbki, ja byłam z pół roku przed ciążą u dentystki i było ok..
wcześniej leżenie było bardziej rygorystyczne więc nie byłam na kontroli.
Okazało się że w dwóch ząbkach między plombami dziurki się zrobiły, jedną już dentysta od razu machnął..
kanałowe co czasem w ciąży coś się odzywają-ostatnie 2 tyg. są do obserwacji, ale ponoć wyglądają ok...gość mówi że to może być przez hormony ciążowe... no cóż...
Mam nadzieję słodkie kobitki, że Wasze cukry dziś ok, tak jak u AgMich!!!
Pozdrawiam od rana..i uciekam bo ciężki wieczór wczoraj ze skurczami był i dziś ranek- że ze strachu torbę spakowałam....ehhh mówię Wam...