reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

pewnie czekacie;

Jest wiadomość od Kaśki : poród znów udało się wstrzymać, lekarze chcą jeszcze chociaż o 2 dni zawalczyć. Kaśka wykończona.

biedulka..TRZYMAM KCIUKI!

reklama
Biedna Kasiula na pewno wszystko będzie dobrze.:tak:

U mnie dzisiaj rano 91 i paskudny katar.:wściekła/y: My muszę jechać na zakupy bo w lodówce tylko światło. Wysłałabym moich Panów ale wolę sama bo oni kupią wszystko tylko nie to co trzeba;-) Na szczęście mam blisko biedronę więc szybko załatwię i wskakuję do łóżka.:tak: Chłopaki będą sprzątać i gotować obiadek, ja dzisiaj strajkuję. ;-)

AgMich prawdopodobnie dziewczynka....
kuruj się i nie wychodź jak nie musisz...ja dzis juz lepiej ale po 5 dniach picia herbaty z miodem cukry zaszalały...może wrócą do normy...dziś o 6 rano 109 a o 7.30 96...

przez ostatnie 3 dni podwoiłam już dawkę insuliny sniadaniowej, a wyniki i tak powyżej normy.. Ciśnienie mam dziwne 97/55 przy tętnie 124! w głowie mi się od wczoraj kręci, że chodzić nie bardzo mogę, bo się zataczam.. gin kazał wziąć magnezu więcej, i za dwie godzinki sprawdzić.
Kaśką się straszne przejmuję, i sny mnie męczyły w nocy.. byle przetrwać jeszcze te 3 tygodnie.

Faktycznie Kasia sporo musi przejść będziemy za nią trzymać kciuki
Z rano dziś 80 chyba po raz pierwszy i bez ketonów ale zauważyłam że u mnie ostatnio jakoś chyba organizm się przestawia bo po stałym zestawie śniadaniowo-kolacyjnym mam lepsze wyniki wczoraj na kolację zjadłam nawet zwykły chleb jedną kromkę i po godz cukier 102 także byłam w szoku śniadanka też jakoś między 95-105 a zawsze miałam tak między 105-118 więc chyba zacznę eksperymentować ze zwykłym chlebem.

Mój malec od rana dziś się gimnastykuje na maxa :-) ale jakieś bóle w krzyżu mnie też łapią mam nadzieję że jeszcze poczeka bo zakupy nas czekają...

Witajcie.

kurczę strasznie szkoda mi Kasi. Musi być dobrze.

Migotka no to wnet będziesz już mamusią .

wczoraj na kolację zjadłam jajecznicę z 2 jajek i 2 kromki chlebka cukier 98. Jakieś to dziwne, że jajko gotowane tak mi podnosi a smażone na oleju nie.
Dalej jestem chora i mam już dość:wściekła/y:

Iza ja też często myślę o Kasi. Dzisiaj mi się śniło, że rodziłam ale ostatnio często to mi się śni. To ciśnienie rzeczywiście jakieś podejrzane. Połóż się lepiej i odpoczywaj. :tak:

Wróciłam właśnie z zakupów. Padam. Brzuch mi twardnieje wzięłam no-spe, zrobiłam sobie capuccino z łyżeczką cukru i siedzę pod kocykiem w ciepłym domku. Mój M napalił w piecu i zabrał małego i pojechał coś załatwić. Czasami jednak myśli ten mój mężuś. Mam w domu bałagan ale dzisiaj nic nie robię wrzuciłam tylko rano naczynia do zmywarki, powiesiłam pranie i będę leniuchować cały dzień:tak:

Witajcie dziewczyny. Trafiłam do was przypadkiem gdyż szukałam wiadomości na temam cukrzycy ciążowej.
Jestem w 22 tygodniu ciąży. Wczoraj odebrałam wyniki krzywej cukrowej.
Na czczo 70 a po wypiciu glukozy 50 po godzinie 170. Jestem przerażona. Z pierwszą ciążą nie miałam rzadnych problemów, boje się że coś grozi mojemu dziecku.

Witajcie dziewczyny. Trafiłam do was przypadkiem gdyż szukałam wiadomości na temam cukrzycy ciążowej.
Jestem w 22 tygodniu ciąży. Wczoraj odebrałam wyniki krzywej cukrowej.
Na czczo 70 a po wypiciu glukozy 50 po godzinie 170. Jestem przerażona. Z pierwszą ciążą nie miałam rzadnych problemów, boje się że coś grozi mojemu dziecku.
Witam! Przede wszystkim nie denerwuj się bo stres nic tu nie pomorze. Na pewno dostaniesz skierowanie na ponowne badanie 75g glukozy i wtedy zostaniesz zdiagnozowana. W pierwszej ciąży też wszystko było u mnie ok więc nie ma na to reguły. Ogranicz słodycze i owoce, jedz dużo warzyw i pij dużo wody. Nawet jeśli będziesz musiała zmagać się z cukrzycą ciążową to nie koniec świata. Poczytaj ten wątek a zobaczysz, że słodkie mamuśki rodzą zdrowe dzieciaczki. Głowa do góry! nie czytaj za dużo o zagrożeniach bo to nie ma sensu, to skrajne przypadki nieleczonej cukrzycy są zawsze opisywane. Nie warto się nakręcać!

reklama
Do góry