Betty2
Fanka BB :)
Ja też. Ale tam wiele firm i może można lepiej wybrać... Jak z makaronemJa też się chętnie dowiem, ale ja dostałam ten od diabetolog w poradni dla ciezarnych…
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja też. Ale tam wiele firm i może można lepiej wybrać... Jak z makaronemJa też się chętnie dowiem, ale ja dostałam ten od diabetolog w poradni dla ciezarnych…
miałam to samo. Mam accucheck instant, rozjazdy widziałam już w domu, bo na początku robiłam 2 glukometrami. Na glukometrze laboratorium był podobny wynik jak z żyły a na Accucheck za duży. Po tym kupiłam płyny do kalibracji glukometru i je stosuje przy każdym nowym opakowaniu pasków, ale już nie bawiłam się w sprawdzanie czy teraz lepiej dziala. Chociaż jak losowo mnie coś niepokoi i sprawdzam na swoim starym glukometrze, to teraz pomiary są takie same jak AccucheckHej babki za mną kolejne badanie glukozy z żyły. Wzielam glukometr do labo. W domu na czczo mialam 97 godz 7.30, o 8.20 wynik 81 z żyły, a zaraz po pobraniu pomiar tam z mojego sprzętu 96.
Będę wdzięczna za interpretację , wnioski jakieś ...dzięki
Kurde ja nie mam żadnych płynów do kalibracji.. Może coś zaczyna mi nie ogarniać glukometr. W kółko po posiłkach mam 129. Albo 127. Już myślałam się się zaciął. Może trzeba kalibrację zrobić. Jutro już i tak wjeżdża kasza na obiadmiałam to samo. Mam accucheck instant, rozjazdy widziałam już w domu, bo na początku robiłam 2 glukometrami. Na glukometrze laboratorium był podobny wynik jak z żyły a na Accucheck za duży. Po tym kupiłam płyny do kalibracji glukometru i je stosuje przy każdym nowym opakowaniu pasków, ale już nie bawiłam się w sprawdzanie czy teraz lepiej dziala. Chociaż jak losowo mnie coś niepokoi i sprawdzam na swoim starym glukometrze, to teraz pomiary są takie same jak Accucheck
to jest chyba marketingowa ściema. Moja diabetolog najpierw wypisała mi Accucheck Performa, ale z apteki, która jest na dole przychodni, cofnęli mnie, że Performa nie ma i żeby zmieniła na Instant. Ona na to: ooo, wszystkie już wydali, jak Instant to też dobrze. Każdy pacjent, który ze mną siedzi w kolejce do niej, a są to głównie ludzie starsi (ciężarnej żadnej), miał wypisany przez nią jakiś Accucheck. Próbowałam ja poinformować, że wydali mi w aptece glukometr bez płynów i że mocno zawyża, co stwierdziłam w labie. Ale jej to nie obeszło. Także może ona ma zaufanie do tej firmy, ale chyba bazujące na reklamie a nie na sprawdzaniu pomiarów. Mi się wydaje, że fajny jest ten glukometr, o którym kiedyś na tym wątku mi pisała jedna z forumek. Jak znajdę, to zalinkujeTo zmieńcie, ten mój jest ponoć dedykowany dla kobiet w ciąży. Tak mi powiedziała diabetolog
ZapraszamyDziewczyny, czy ja mogę do was dołączyć? Jestem obecnie na początku drugiej ciąży. W pierwszej miałam zdiagnozowaną cukrzycę ciążową (moim zdaniem na wyrost - w pierwszym trymestrze odżywiałam się bardzo różnie, z uwagi na wymioty - pierwsza glukoza na czczo 97, później w krzywej 7tc przekroczenie jedynie na czczo, 93). Weszła dieta, trzymałam się jej wręcz religijnie, dzidzia urodziła się 2800 wywołana z powodu GDM w 38tc. W przyszłym tygodniu czeka mnie krzywa... I strasznie się boję, że znów wyjdą przekroczenia. Staram się odżywiać dobrze, ale mdłości nie pozwalają momentami na racjonalne żywienie
A jak jesz owoc z orzechami to ile dodajesz? W mojej rozpisce od diabetolog wiśnie i czereśnie są dozwoloneJak u Was z owocami? U mnie truskawki OK (chociaż nie przepadam), grejfrut też, ale jabłka wyraźnie nie, już wiele razy próbowałam, różne odmiany i połączone z orzechami lub jogurtem. Zastanawiam się nad czereśniami i wisniami, które bardzo lubię, ale znalazłam je na jakiejś liście owocow niewskazanych. A do tego ponoć mocno chłoną szkodliwe substancje z uprawy roślin i jakos mi to odbiera odwagę na próby
taka jest idea, że w płynach jest jakieś tam stężenie glukozy i glukometr ma je wykryć w odpowiednich widełkach (szczerze mówiąc i tak dość szerokich). Akurat Accucheck Instant pokazuje wynik i sam stwierdza, czy mieści się w widełkach. Babka w aptece powiedziała że to są glukometru nowej generacji i są skalibrowane i nie trzeba płynów. Ale w ulotce jak wół jest napisane, że każde nowe pudełko pasków trzeba kalibrować płynem :/@aspekt a jak działają te płyny? W sensie sprawdzasz czy wartość założona na opakowaniu jest podobna do tego wyniku na twoim glukometrze?
U mnie też wyższe w 21+2 - około 125 po posiłkach i znów 141 po sprawdzonym posiłku dziś. Zeszłam też w dół z insuliny na 8j i cukry na czczo dobre. Nie ogarnieszostatnio cukry mam wyższe po posiłkach, chyba tydzień ciąży ma jakiś wpływ na to... U mnie dziś 21+6. Coś chyba hormony buzują we mnie