reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Ja tam nie wiem ale jakoś sobie to obadalam i robię tak by był wilk syty i owca cała.. Pierogów domowych zwykłych moge zjeść 5, z jogurtem i obadane że cukier ok..Lody też jakoś na smak by zaspokoić zachciankę są ok..
Chciałabym dietą i jak specjalista kazała ale no siły na zamiary a i rząd tak ceny winduje ze kiepsko by gotować na 2- 3 warianty....

Ps. Info o lodach cieszy i mnie,obadam temat 👍

Trzymajcie się Dziewczyny!

reklama
Polecam tą szarlotke, cukier 113 po szarlotce z lodami :)
Ciasto:
200g maki orkiszowej
100g masła
1 jajko
2 zoltka
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Ciasto wyrabiamy i dzielimy na pół, połowke na tortownice, a druga na 30 min do zamrażarki

Na to 5 jabłek pokrojonych w kostce
2 lyzeczki ksylitolu
1 lyzeczka cynamonu
Mieszamy i wykładamy na spód

*ja następnym razem je chyba na paletnie na chwilę wrzucę żeby byly bardziej miekkie

Wyciągamy z zamrażarki pozostałe ciasto i trzemy na tarce na wierzch

Pieczemy 1h/180 st.

I gotowe :)
Robiłam ciasto z tego samego przepisu i też polecam:) po średnim kawałku z garścią orzechów cukier 116:)

A u mnie wczoraj takie danie na podwieczorek 🥰
Naleśniki z mąki orkiszowej pełnoziarnistej, farsz z twarogu i skyra, a na wierzch dżem z truskawek (podgotowalam mrożone truskawki z odrobiną ksylitolu) + posypałam całość wiórkami. Później dojadłam jeszcze kilka orzechów, bo mi się mało tłuszczu wydawało :p
Cukier po godzinie 116 ;)

Załączniki

• IMG20220515180514.jpg
    IMG20220515180514.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 35
A u mnie wczoraj takie danie na podwieczorek 🥰
Naleśniki z mąki orkiszowej pełnoziarnistej, farsz z twarogu i skyra, a na wierzch dżem z truskawek (podgotowalam mrożone truskawki z odrobiną ksylitolu) + posypałam całość wiórkami. Później dojadłam jeszcze kilka orzechów, bo mi się mało tłuszczu wydawało :p
Cukier po godzinie 116 ;)
Fajne!

Chyba jednak nie ma znaczenia czy czekać muszę z tym położeniem się spać czy nie.. Wczoraj już nie dałam rady, oczy się same zamykały. Wkulam insuline, zjadłam kanapkę i popilam kakaem i poszłam spać... Wynik na czczo 83, więc nie ma znaczenia czy czekam czy nie 🤣🤔

Ja dziś na obiad spaghetti i sałatka warzywna🍅🥒🥦🥑, a co u was?

Chyba jednak nie ma znaczenia czy czekać muszę z tym położeniem się spać czy nie.. Wczoraj już nie dałam rady, oczy się same zamykały. Wkulam insuline, zjadłam kanapkę i popilam kakaem i poszłam spać... Wynik na czczo 83, więc nie ma znaczenia czy czekam czy nie 🤣🤔

Ja dziś na obiad spaghetti i sałatka warzywna🍅🥒🥦🥑, a co u was?
Ja dzisiaj zjem ryż brązowy, z gulaszem z kurczaka pieczarek i papryki . Do tego mizerię na jogurcie naturalnym.

Dziewczyny a czy któraś z Was próbowała makaronu semolinowego? Chodzi mi o smak i cukry po nim 😀
Czytalam w necie, ze podobno i jedno i drugie jest ok, ale ciekawa jestem bardziej sprawdzonych informacji 🙂

Jutro mam badania ,ciekawa jestem choć nie przewiduję nic dobrego bo coś mi się poranne cukry rozjechały. Jem ok 21, zasypiam ok 24 a jak ok 7 zmierzę to 96,93....
Idę jeszcze spać bo jestem senna i potem 90
Chyba wiec za krotka noc od zaśnięcia do pomiaru. (?) Poza tym jednostkę na 11 zmieniłam i widzę ze organizm się przestawia dopiero a już badania będę robić. No nic...Jutro chwila prawdy
Inne pomiary ok, choć jem 5 posiłków a nie 6 bo jakoś też inaczej głod czuję.
Niestety też czasem coś zgrzeszę, no inny ten II trymestr...

reklama
Dziewczyny a czy któraś z Was próbowała makaronu semolinowego? Chodzi mi o smak i cukry po nim 😀
Czytalam w necie, ze podobno i jedno i drugie jest ok, ale ciekawa jestem bardziej sprawdzonych informacji 🙂
Ja jadam taki makaron do rosołu jedynie. Cukry po nim ok, kupuje taki 100% durum w Biedronce jest dostępny. Smak identyczny do jasnego makaronu. A np. spaghetti czy penne to wybieram pelnoziarniste z Lubelli - Pełne ziarno.

Do góry