reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Dziewczyny, nie wiem czy odkryłam ale dziś byłam nastawiona na wyższy wynik niż 89, bo taki miałam wczoraj na czczo.. Ale zdziwiłam się bo dziś rano 81. Otóż wczoraj po podaniu insuliny i zjedzeniu kanapki około godz 22, zadzwonił kuzyn mojego męża że samochód go potrącił i żeby ktoś przyjechał po jego rower na miejsce (więc siła rzeczy musiałam zawieść tam męża) położyłam się dopiero gdzieś o 22:45. Może po zjedzeniu tej później kolacji trzeba trochę odczekać a nie od razu się kłaść spać... Dziś spróbuję tak drugi raz zrobić. W sensie z 30 min odczekać z położeniem się. Nie wiem czy to ma wpływ ale zobaczymy.

A wy ile przed położeniem się spać jecie tą późną kolację??

reklama
A po czym miałas cukry 90? :) pytam bo ja ciągle szukam, choć u mnie to loteria... Jem to samo a cukry się sporo różnią
Najbezpieczniej u mnie mała kromka z twarogiem, pół awokado, żółtko jaja i trochę sałaty, oliwa.

@Koniczynka93 nie umiem ci odpowiedzieć, niestety u mnie ostatnio te wieczory są zaburzone, bo trzeba wstawać do dzieci. Ale wydaje mi się że w jakimś poradniku cukrzycowym czytałam, że po tej kolacji idzie się spac. Natomaist te poradniki są często ze sobą sprzeczne, więc ja już nie mam zaufania kompletnie.

Dziewczyny, nie wiem czy odkryłam ale dziś byłam nastawiona na wyższy wynik niż 89, bo taki miałam wczoraj na czczo.. Ale zdziwiłam się bo dziś rano 81. Otóż wczoraj po podaniu insuliny i zjedzeniu kanapki około godz 22, zadzwonił kuzyn mojego męża że samochód go potrącił i żeby ktoś przyjechał po jego rower na miejsce (więc siła rzeczy musiałam zawieść tam męża) położyłam się dopiero gdzieś o 22:45. Może po zjedzeniu tej później kolacji trzeba trochę odczekać a nie od razu się kłaść spać... Dziś spróbuję tak drugi raz zrobić. W sensie z 30 min odczekać z położeniem się. Nie wiem czy to ma wpływ ale zobaczymy.

Ja podaję insulinę przed 24, jem kromkę chleba z serem żółtym i od razu kładę się spać. Cukier rano w normie. Może rzeczywiście spróbuj trochę odczekać, ciekawa jestem twoich obserwacji;)

Ja mam insulinę godz 19-20.
Moze znaczenie ma to że się siłą rzeczy poruszałaś , zdenerwowałaś..
W kazdym razie wynik pewno cieszy choć Kuzyna żal <żarcik> ;)

Odkryłam niecukiernie w moim miescie! :) zjadlam dziś malinowa chmurke na mące gryczanej, mleku kokosowym, z malinami a slodzona erytrolem. Było pycha a cukier 90 po godzinie. Samodzielne wypieki niecukrowe jakoś mi nie wychodzą. Chociaż na dzisiejszą okazję zrobiłam sernik na ksylitolu, cała rodzina jadła i wszystkim smakował. Nie wiedzieli, że to bezcukrowy :p

Dziś wynik też super, 84 na czczo, więc chyba ja musze odczekać to 30 min z pójściem spać od tej później kolacji. Będę dalej to sprawdzać.. 😀 Ogólnie to zjadłam teraz mega duże śniadanie, takie jak zwykle i czuje że mi bulgota w brzuchu już... Nie wiem czy to głód, ale najeść się na jadłam, więcej bym nie wcisnęła na raz z rana.

reklama
Dziś wynik też super, 84 na czczo, więc chyba ja musze odczekać to 30 min z pójściem spać od tej później kolacji. Będę dalej to sprawdzać.. 😀 Ogólnie to zjadłam teraz mega duże śniadanie, takie jak zwykle i czuje że mi bulgota w brzuchu już... Nie wiem czy to głód, ale najeść się na jadłam, więcej bym nie wcisnęła na raz z rana.
Ciekawe...ważne że działa i żeby dalej działało;) też rano jem bardzo dużo bo mam insulinę długodziałającą a i tak mi bulgocze i się przelewa w brzuchu i to na pewno nie z głodu:)

Do góry