reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
A jakie macie sposoby na zbicie porannego cukru dziś mierzyłam o 4 rano I już było 91 naprawdę nie wiem jak tego dokonac😭😭😭 dodam że po kanapce przed snem też ma ponad 90

Dziewczyny badacie sobie ketony w moczu?
Bo ja robię sobie rano test paskowy i od 3 dni mam je cały czas. Nie wie któraś jak się ich pozbyć? Zaznaczę jeszcze, że jem sporo i nie chodzę głodna, piję też nie mniej niż 1.5 l wody codziennie

Dziewczyny badacie sobie ketony w moczu?
Bo ja robię sobie rano test paskowy i od 3 dni mam je cały czas. Nie wie któraś jak się ich pozbyć? Zaznaczę jeszcze, że jem sporo i nie chodzę głodna, piję też nie mniej niż 1.5 l wody codziennie
Tez z tymi ketonami dluuugo walczylam, i tez kazdy sposob nie pomagal, dopiero jak wstawalam o 2 30 zeby zjesc kanapke ketony zniknely... I to czasem sie pojawialy ale w śladowych ilościach.. Sprobuj na noc zjesc cos bardziej tresciwego albo w nocy, a jak masz te ketony rano to wyoijaj na raz szklanke wody zeby je wypłukać.

Cześć dziewczyny.
Jestem w 27 tyg i też jestem słodką mamusią w sumie od 3 tygodni o tym wiem. I zadziwia mnie ta choroba. Na początku byłam przerażona. Teraz już mi łatwiej. Byłam już na wizycie u diabetologa. Dostałam insulinę wieczorna bo te cukry nocne i na czczo są powyżej normy. Ale obecnie jestem na 5j i ta insulina na mnie nie działa. Jutro zwiększę do 6j, a potem chyba muszę się wybrać znowu do diabetologa. Bo dał mi zakres od 3j do 6j.
Kombinuje jak mogę. Zazwyczaj jadłam ostatni posiłek o 20. I cukry zazwyczaj były ok. 100 w nocy, rano 92-94. A wczoraj postanowiłam spróbowac ta słynną kajzerkę z serem ok. 22.i cukier o 23 był na poziomie 155, teraz w nocy 122. Jednak posiłek później to nie dla mnie. A myślałam że mi pomoże te cukry obniżyć. Insulina tylko w jeden dzień mi ładnie je obniżyła w nocy i na czczo były poniżej 90.czy to możliwe, że zadziałała 2go dnia obniżając. A potem pomimo zwiększenia jednostek cukry wyższe... To znaczy że mam piąć się w górę z jednostkami? Skoro jednego dnia obniża a w inne nie 😵 bo ja już nic nie wiem....
Zwariować można z tą chorobą.

Cześć dziewczyny.
Jestem w 27 tyg i też jestem słodką mamusią w sumie od 3 tygodni o tym wiem. I zadziwia mnie ta choroba. Na początku byłam przerażona. Teraz już mi łatwiej. Byłam już na wizycie u diabetologa. Dostałam insulinę wieczorna bo te cukry nocne i na czczo są powyżej normy. Ale obecnie jestem na 5j i ta insulina na mnie nie działa. Jutro zwiększę do 6j, a potem chyba muszę się wybrać znowu do diabetologa. Bo dał mi zakres od 3j do 6j.
Kombinuje jak mogę. Zazwyczaj jadłam ostatni posiłek o 20. I cukry zazwyczaj były ok. 100 w nocy, rano 92-94. A wczoraj postanowiłam spróbowac ta słynną kajzerkę z serem ok. 22.i cukier o 23 był na poziomie 155, teraz w nocy 122. Jednak posiłek później to nie dla mnie. A myślałam że mi pomoże te cukry obniżyć. Insulina tylko w jeden dzień mi ładnie je obniżyła w nocy i na czczo były poniżej 90.czy to możliwe, że zadziałała 2go dnia obniżając. A potem pomimo zwiększenia jednostek cukry wyższe... To znaczy że mam piąć się w górę z jednostkami? Skoro jednego dnia obniża a w inne nie [emoji43] bo ja już nic nie wiem....
Zwariować można z tą chorobą.
U mnie po dwoch dniach przekroczen mialam zwiększać o 1 jednostkę.
Obecnie od 10 dni 21 jednostek i cukry w normie. Mam nadzieję ,że już tak zostanie.

reklama
Do góry