reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Kurcze nie pomyślałam żeby ich pytać mówiąc szczerze u nas trzy szpitale sa ja rodze tam gdzie pracuje mój lekarz i już mi zapowiedział że idę do szpitala po zakończonym 38 tygodniu
Dziewczyny, niektóre z was tak jak ja mają insuline... Powiedzcie mi czy wy też macie problem z wyborem szpitala do porodu? Ja dzwoniłam do trzech w mojej okolicy, aby uniknąć Poznania. W dwóch powiedziano mi że przez insuline nie zostanę przyjęta na oddzial, w trzecim natomiast dostałam informację, że muszą mnie przyjąć nawet z insuliną. Druga sprawa czy wasi lekarze prowadzący kierują was do szpitala w 38 tygodniu ciąży? Zaczynam się martwić

reklama
Ja wlasnie dzisiaj wylądowałam w szpitalu mam termin porodu na dzis (oczywiscie nic sie nie wydarzyło, nie ruszylo naturalnie) i jutro podobno beda mi wywolywac... Dzis na usg wyszlo ze mlody ma 4180... Nie wiem czy dam rady naturalnie jak taki duzy heh stresuje sie. U mnie szpital byl ok bo akurat w moim mieście szpital ma rekomendacje i z insulina mnie przyjęli.

Dziewczyny, niektóre z was tak jak ja mają insuline... Powiedzcie mi czy wy też macie problem z wyborem szpitala do porodu? Ja dzwoniłam do trzech w mojej okolicy, aby uniknąć Poznania. W dwóch powiedziano mi że przez insuline nie zostanę przyjęta na oddzial, w trzecim natomiast dostałam informację, że muszą mnie przyjąć nawet z insuliną. Druga sprawa czy wasi lekarze prowadzący kierują was do szpitala w 38 tygodniu ciąży? Zaczynam się martwić

Przy cukrzycy insulinozależnej powinno się rodzić w szpitalu z III stopniem referencyjności. Przyjmują na tydzień przed terminem z możliwością indukcji. Taki szpital ma lepsze zaplecze neonatologiczne z diabetologiem dla noworodków włącznie.
Szpitale z niższym stopniem referencyjności (powiatowe na przykład) przyjmują normalnie porody GDMG1, natomiast przy GDMG2 jest większe ryzyko powikłań u dziecka i stąd potrzeba specjalistycznej opieki.

W no to trzymam kciuki żebyście uparciucha namówili na wyjście.. A pomiarami się nie przejmuj bo iść daje bardzo ogólny pogląd na malucha ja tu czekam na wieści....
Ja wlasnie dzisiaj wylądowałam w szpitalu mam termin porodu na dzis (oczywiscie nic sie nie wydarzyło, nie ruszylo naturalnie) i jutro podobno beda mi wywolywac... Dzis na usg wyszlo ze mlody ma 4180... Nie wiem czy dam rady naturalnie jak taki duzy heh stresuje sie. U mnie szpital byl ok bo akurat w moim mieście szpital ma rekomendacje i z insulina mnie przyjęli.

Dziewczyny a jak wygląda sytuacja z porodem z cukrzycą? Wywołują wcześniej? Ile dni jest się w szpitalu? Przyznam że dopiero połowa ale zaczęłam się interesowac w temacie bo nie wiem co i jak [emoji2368]

Dziewczyny a jak wygląda sytuacja z porodem z cukrzycą? Wywołują wcześniej? Ile dni jest się w szpitalu? Przyznam że dopiero połowa ale zaczęłam się interesowac w temacie bo nie wiem co i jak [emoji2368]
Ja mam skierowanie na poniedziałek 39+1 , będą wywoływać poród.
Mam nocną insulinę 21j

Hej dziewczyny, ja juz urodzilam dokladnie wczoraj o 23 57, porod miak byc wywolywany sle o dziwo zaczal sie sam, zaczelam rodzic silami natury ale niestety moj syn bym za duzy i mimo 10 cm rozwarcia nie mogl spasc w kanal rodny i zrobili mi cesarke. Mlody wazy 4310 i ma 60 cm duzy chlopak z niego. Na razie go widzialam tylko minutke poniewaz po cesarskim cieciu nie moga mi przywiesc teraz, taka jestem obolala. Nie wiem na razie nic jak on w ogole z cukrami i czy wszystko wporzadku ale mam nadzieje ze zdrowy i silny z niego chlopak. Trzymam dziewczyny za Was wszystkie mocno kciuki zeby dzieciaczki były zdrowe i cukry w normie. 😀

reklama
Hej dziewczyny, ja juz urodzilam dokladnie wczoraj o 23 57, porod miak byc wywolywany sle o dziwo zaczal sie sam, zaczelam rodzic silami natury ale niestety moj syn bym za duzy i mimo 10 cm rozwarcia nie mogl spasc w kanal rodny i zrobili mi cesarke. Mlody wazy 4310 i ma 60 cm duzy chlopak z niego. Na razie go widzialam tylko minutke poniewaz po cesarskim cieciu nie moga mi przywiesc teraz, taka jestem obolala. Nie wiem na razie nic jak on w ogole z cukrami i czy wszystko wporzadku ale mam nadzieje ze zdrowy i silny z niego chlopak. Trzymam dziewczyny za Was wszystkie mocno kciuki zeby dzieciaczki były zdrowe i cukry w normie. [emoji3]
Gratulacje!!![emoji8]

Do góry