reklama
O to u Ciebie już ostatnia prosta a jak nastrój przed porodem? Twój ginekolog sugerował Ci CC wzwiazku z tą cukrzycą?Cieszę się że mogłam ci pomóc. Ja muszę liczyć że u mnie wszystko utrzymuje się już na dobrym poziomie bo usg mam za 1,5 tyg ale wg mojej diab mogę go już nie doczekać. Chyba że pójdę z synkiem pod pachą
Tak ja juz na ostatniej prostej w zasadzie pojutrze pełne 37 tygodni za mną. Co do porodu to średnio komfortowo się czuję. Przede wszystkim dlatego że u mnie w regionie tylko w dwóch szpitalach mogę rodzic przy insulinie z czego tylko jeden przywrócił porody rodzinne i to akurat nie ten w którym planuje rodzic. Co do cc to nie wiem skąd się bierze ten mit że cukrzyca ciążowa jest wskazaniem do cc. Do tego wskazaniem jest tylko makrosomia a przy kontrolowanej cukrzycy się nie zdarza. Pierwsze dziecko rodziłam z cukrzycą na insulinie i w ogóle nie było mowy o cc.
Tez jestem w 31 ale właśnie zaczelam.. I tez synek... Jak bylam 4.tyg temu na usg wazyl 1 kg niby w normie mam andzieje ze teraz bedzie tez ok chociaz stres i zamartwianie sie tez sa.... Zeby było wszystko ok. A usg mam w przyszłym tyg. Cukry niby w normie na noc mam insuline 3 jednostki ale nie mierzylam nigdy cukru w nocy... Nikt mi tego nawet nie kazal robic...Końcówka 31 i chłopczyk a USG w czwartek także odliczam już nawet nie dni a godziny, dzieki za dobre słowo, cieszę się że udało Ci się zejść poniżej 90 centyla
Może spróbuj ok 2-4 w nocy cukier powinien być 70-90, mi diabetolog kazała o godzinie 3.30 mierzyć od czasu do czasu żeby sprawdzić, bo nie radziłam sobie z cukrami na czczo. Właśnie mam nadzieję że niepotrzebnie martwimy się na zapas, szczerze to przez tą cukrzycę to już melisę popijam od czasu do czasu bo niby działa relaksującoTez jestem w 31 ale właśnie zaczelam.. I tez synek... Jak bylam 4.tyg temu na usg wazyl 1 kg niby w normie mam andzieje ze teraz bedzie tez ok chociaz stres i zamartwianie sie tez sa.... Zeby było wszystko ok. A usg mam w przyszłym tyg. Cukry niby w normie na noc mam insuline 3 jednostki ale nie mierzylam nigdy cukru w nocy... Nikt mi tego nawet nie kazal robic...
PewnieCześć dziewczyny. Miła atmosfera tu u was, czy mogę dołączyć?
Widzę, że jesteście bardziej doświadczone w sprawie cukrzycy, ja jestem ciągle zielona. Jestem w 22 tygodniu pierwszej ciąży. Szybko ustalono, że mam cukrzycę. Udało mi się tylko 3 miesiace opierać się na diecie. Niestety od jutra muszę zacząć przyjmować insuline na noc-6 jednostek, dokładnie o 22. Mam też zmierzyć cukry o 23 i 3 w nocy. Powiem wam szczerze że bardzo się boję. Z poradnia diabetologiczna mam kontakt telefoniczny. Pani doktor powie co swoje i tyle, jesli sama nie dopytam to nie wiem. Kazano mi zacząć brać insuline, ale nie powiedziano czy mam coś zmienić w porach posiłku np. Czy mam coś jeść bezpośrednio przed insulina?Czy mam coś jesc bezpośrednio po insulinie? Kiedy ostatni posiłek? Jak to u was wygląda? Powiedziano mi też że jak cukry będą za niskie lub wysokie, mam sobie zmieniać dawki,ale nie wiem jak czesto mozna to robić czy po jakim czasie? Pomóżcie dziewczyny.
O matko od razu 6 jednostek ? Hmmm oki ja doszłam obecnie do 8 zasada jest taka ze jeśli mam za wysoki cukier dwa dni z rzędu to zwiększam o jedna jednostke. Zawsze jem kanapkę jako ostatni posiłek okolo 22 jakie miewasz cukry rano? Czemu od razu az tyle to jestem zdziwiona w pierwszej ciąży cukry trzymały się rano do 95 max97 i mi wyslarczyly dwie jednostki do końca ciąży teraz niestety jest gorzej nikt mi nie mówił o obniżaniu jednostek ale ja do 8 zaczynalam od 2 więc nie znam systemu zmniejszaniaWidzę, że jesteście bardziej doświadczone w sprawie cukrzycy, ja jestem ciągle zielona. Jestem w 22 tygodniu pierwszej ciąży. Szybko ustalono, że mam cukrzycę. Udało mi się tylko 3 miesiace opierać się na diecie. Niestety od jutra muszę zacząć przyjmować insuline na noc-6 jednostek, dokładnie o 22. Mam też zmierzyć cukry o 23 i 3 w nocy. Powiem wam szczerze że bardzo się boję. Z poradnia diabetologiczna mam kontakt telefoniczny. Pani doktor powie co swoje i tyle, jesli sama nie dopytam to nie wiem. Kazano mi zacząć brać insuline, ale nie powiedziano czy mam coś zmienić w porach posiłku np. Czy mam coś jeść bezpośrednio przed insulina?Czy mam coś jesc bezpośrednio po insulinie? Kiedy ostatni posiłek? Jak to u was wygląda? Powiedziano mi też że jak cukry będą za niskie lub wysokie, mam sobie zmieniać dawki,ale nie wiem jak czesto mozna to robić czy po jakim czasie? Pomóżcie dziewczyny.
reklama
Ja mam nakazane sprawdzac to raz lub dwa w tygodniu... Właśnie ostatnio tego nie robiłam muszę dziś budzik nastawićTez jestem w 31 ale właśnie zaczelam.. I tez synek... Jak bylam 4.tyg temu na usg wazyl 1 kg niby w normie mam andzieje ze teraz bedzie tez ok chociaz stres i zamartwianie sie tez sa.... Zeby było wszystko ok. A usg mam w przyszłym tyg. Cukry niby w normie na noc mam insuline 3 jednostki ale nie mierzylam nigdy cukru w nocy... Nikt mi tego nawet nie kazal robic...