reklama
Joanna_Mary
Fanka BB :)
Cześć Dziewczyny! Co myślicie o moich wynikach? PozdrawiamZobacz załącznik 904543
Pierwszy wynik lekko przekroczony więc to już oznacza cukrzyce ciążową. Pewnie będziesz musiała iść do diabetologa. Dostaniesz glukometr i wytyczne jak się odżywiać. Większość przypadków cukrzycy leczy się tylko dietą.
Ka30sia
Jeżeli nie zjadasz jeszcze posiłku tak koło 22, to spróbuj rzeczywiście. Ja ostatni zjadłam po 22, kładłam się zazwyczaj o 23 i pomiar robiłam około 7.Czesc. Dziewczyny jestem dopiero w 8tc ale mam już rozpoznana cukrzyce. Mierze cukier 4x dziennie. Na czczo i 1h po głównych posiłkach. Po posiłkach mam od 88-95 max ale nie moge poradzić sobie z cukrem na czczo. Mam codziennie między 94-100. Co robicie żeby ten cukier rano był mniejszy. Czy to kwestia zjedzenia jeszcze późno przed samym snem?
Część dziewczyny jestem w 28 TC i mam cukrzycę Od czterech dni badań cukier i rano mam 93 -95 a po pierwszym śniadaniu to juz kosmos 170 ale tu badam różne chleby zaczęłam od żytniego i to on mi tak podnosi cukier natomiast później jest trochę lepiej po kolejnych posiłkach mam od 110 \120 niżej nie spada. Co zrobić żeby rano było lepiej .
Poland1981
Sproboj chleb z biedronki paczkowany kromka 7 zbóż, ziaren ja po nim mam spoko wyniki rano i nie jadam serów i owsianke na pierwsze śniadanie tylko na drugie jem chude wędliny, jajka parówki, pastę z makreli i jest wtedy ok.Część dziewczyny jestem w 28 TC i mam cukrzycę Od czterech dni badań cukier i rano mam 93 -95 a po pierwszym śniadaniu to juz kosmos 170 ale tu badam różne chleby zaczęłam od żytniego i to on mi tak podnosi cukier natomiast później jest trochę lepiej po kolejnych posiłkach mam od 110 \120 niżej nie spada. Co zrobić żeby rano było lepiej .
Poland1981
Ja mam termin na dzisiaj i cisza nic a nic czekam [emoji4][emoji3526][emoji110]Baby wszystkie urodzilyscie ??? Bo tyle Was było wrzeniowek i pazdziernikowek.... dawajcie znać co i jak
Dzięki za podpowiedzi mam nadzieję,że jakoś to ogarne Bo chciała bym uniknąć insuliny. Powodzenia
Ja byłam u lekarza 32+4 i maluch waży 1900 wyszło, że super bo równo z terminem z miesiaczki Termin dopiero na 25.11 więc jeszcze trochę z wami posiedzę
Cukry mi się pogorszyly jak zaczęłam jeść kanapkę przed 22. A mam ok jak zjem np mały jogurt naturalny albo wafla z masłem orzechowym. Więc musicie próbować oprócz pory to co szkodzi a co nie.
Cukry mi się pogorszyly jak zaczęłam jeść kanapkę przed 22. A mam ok jak zjem np mały jogurt naturalny albo wafla z masłem orzechowym. Więc musicie próbować oprócz pory to co szkodzi a co nie.
reklama
Ja od czterech dni jestem na etapie pròb a jak to jest u was z posiłkami jecie z zegarkiem w ręku co 2'5h czy tak pomiędzy 2-3 godz?
Ja mam termin na 22.12
Ja mam termin na 22.12