reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Ja na 4.10 termin. U mnie spoko, znosnie. Wczoraj nie mierzyłam się na czczo i dzisiaj też. Około 3 się obudziłam do toalety i wracając do sypialni zjadłam kanapkę z serem... Skończyło się na tym że do siódmej nie spałam i co chwilę coś podjadalam takie ssanie w żołądku miałam [emoji52]
Boję się że tak już zostanie mi do końca ciąży, to nie spanie a za nim idące jedzenie. Nie wiem co gorsze glodzic się i cierpieć (serio cierpię jak czuje głód), czy zjadać coś co mi pomaga i poprawia samopoczucie.
Dziś 36+6 tc, w zeszły wtorek mały ważył wg pomiarów 2600 więc zagrożenia makrosomia nie ma.
Znam to cierpienie z głodu:( a już było u mnie dobrze, niestety od tygodnia ciągle bym jadła. Myślę, że mój organizm zbiera energię do porodu. Tylko że moja Kluska ważyła w 36+3 3100g, także trochę się boję jeść i jeść

Ale wielkie dzięki za przepis na ciasto:) dzisiaj wypróbowałam i cukier po godzinie 98mg:)

Lekarka przy wypisie powiedziała, ze nam normalnie żyć. Nie muszę non stop leżeć. Z czego bardzo się cieszę. Teraz już odchodzi się od zaleceń leżenia w przypadku skracania się szyjki i pessara.
Co to ten pess
U mnie termin na 27/11 :)

Ostatnio znowu rosly mi poranne cukry, ale zmusilam sie do duzo wiekszej ilosci ruchu i od kilku dni sa idealne takze nie musze zwiekszac na szczescie dawki insuliny, ktora juz i tak jest duza ;)
Ja na termin 23.11 :)

Znam to cierpienie z głodu:( a już było u mnie dobrze, niestety od tygodnia ciągle bym jadła. Myślę, że mój organizm zbiera energię do porodu. Tylko że moja Kluska ważyła w 36+3 3100g, także trochę się boję jeść i jeść

Ale wielkie dzięki za przepis na ciasto:) dzisiaj wypróbowałam i cukier po godzinie 98mg:)
Na tydzień około 200,g mój Mati przybierał i tak w 40,Tc dobił równo 4000g :D

Hej :)
U nas termin na początek listopada ale coś czuję że spotkamy się z maluszkiem wcześniej. Humor trochę słaby bo jestem po wizycie u lekarza i szyjka się skraca 25mm 33tc :( nakaz leżenia więc już nie pozbijam sobie cukrów ruchem ...mam tylko nadzieję że nie odbije się to na tych na czczo bo to głównie z nimi był problem...

Hej :)
U nas termin na początek listopada ale coś czuję że spotkamy się z maluszkiem wcześniej. Humor trochę słaby bo jestem po wizycie u lekarza i szyjka się skraca 25mm 33tc :( nakaz leżenia więc już nie pozbijam sobie cukrów ruchem ...mam tylko nadzieję że nie odbije się to na tych na czczo bo to głównie z nimi był problem...

U mnie szyjka ma około 15mm teraz (rożnym lekarzom rożnie wychodzi) dodatkowo rozwarcie na około 1cm i rozwarcie wewnętrzne. Założyli mi pessar i lekarz powiedział, że mam normalnie funkcjonować. Według mnie 25mm, jak na ten etap ciąży, to długa szyjka.

Witajcie Dziewczyny Jetem od trzech tygodni cukrzycową mamą , jutro zaczynamy 30 tydzień , z małym wszystko ok , wczoraj miałam III prenatalne . Nie miałam żadnych objawów cukrzycy jak pewnie większość z Was , dopiero krzywa pokazała co i jak .
Na razie cukry ujarzmione dietą zobaczymy co dalej .

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry