Ka30sia
Fanka BB :)
Kurczę ciężka sprawa. Też akurat biorę 9 jedn. insuliny, ale u mnie juz 37+3. Jem ostatni posiłek o 22.00. Pozwalam sobie na coś cięższego, np. ser żółty, kawałeczek kiełbasy, wczoraj wreszcie zjadlam 1/4 bułki niby fit, ale to pewnie jakaś pszenna mieszanka z barwnikiem i dziś o dziwo cukry 83 mg. A może ten kebab i spaghetti podnoszą jakoś z opóźnieniem? Nie wiem. Współczuję, że jest to z Tobą już od 11 tygodnia. Ja się męczę od 26. Męczę to mało powiedziane.Witam wszystkie przyszle mamy jestem tu nowa chociaż z cukrzyca ciążowa jestem w związku od 11 tygodnia ciąży (pierwsza ciąża). Moim problemem od początku były cukry na czczo więc przy wynikach 87-95 dostałam insulinę. Zaczynałam od 4 j. teraz przyjmuje 9 j. Obecnie jestem w 29 tyg 5 dni. Jeszcze do 1,5 tygodnia wstecz wszystko było ok i systematyczne zwiększanie insuliny dawało piękne wyniki rano. Teraz zaczęły się schody. Nie mogę sobie poradzić z cukrami na czczo. Wczoraj 90 (po kolacji o 20:00 114 - kebab - pierwszy od poczatku ciąży), dzisiaj rano 101! Kolacja o 20:00 spaghetti carbonara cukier po 107, przed snem 99 więc zjadłam jeszcze jogurt naturalny z płatkami owsianymi. Jakiś czas temu gdy cukry miałam 92-93 podniosłam do 10 j. To o kilku dniach miałam 96, podniosłam znowu o 1 j. To miałam 98. Więc wróciłam do 9 j. I cukry były 87-90. Nie wiem już co robić. Diabetolog mówi żeby kombinować z posilkami i nie zwiększać za często. Macie jakieś pomysły?
A prenatalne na pewno wyjdą dobrze. Postaraj się nie martwić.