Hej, cukier na czczo poniżej 90 to dobry wynik i spokojnie można żyć dalej pozdrawiam
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Cześć [emoji846] ja mam tak samo z cukrem na czczo też różnie 90,94 biorę insulinę 6 jed. kombinuje z dietą ile mogę i dzisiaj mam zamiar piec chleb domowy z mąki orkiszowej mam nadzieję że mi wyjdzie mam dosyć kupnego i przydało się jakieś ciasto z owocami masz jakiś sprawdzony przepis [emoji846].Czesc dziewczyny! Jak cukry? Jak brzuszki?
Ja byłam na małym urlopie z rodziną dobrze mi to zrobiło. Trochę oderwałam się od ciąglego myślenia o gotowaniu, jedzeniu i mierzeniu. Nawet pare razy zapomniałam zmierzyć cukier, co uważam za sukces w sensie przywykniecia i akceptacji cukrzycy. Niestety poranne cukry mam rozne:/ w ogole nie wiem od czego to zależy czy mam powyżej czy poniżej 90... raz mam 92, a następnego dnia 88. Potem znowu 93, a kolejnego dnia 84. Chcialam nawet dzwonic już do lekarza, ale przez ostatni tydzień trzymają się poniżej 90, wiec przestalam panikować. Niemniej jednak, jak dla mnie logiki w tych cukrach brak... Niezaleznie co zjem wieczorem i o której, skacza jak chcą. No ale 95 nigdy nie przekraczam na szczęście, wiec to tez nie sa jakieś mega zle wyniki.
Dzis upiekłam razowe ciasto z owocami, słodzone ksylitolem. Zobaczymy jaki będzie wynik po tym. No i dochodzi mój chlebek Ciekawe czy cukry będą nizsze niż po kupnym razowcu. Polaczylam make razowa zytnia(1/2), orkiszowa(1/4) i trochę zwyklej białej(1/4). Zawsze to bez chemii przymnajmniej
Pozdrawiam Wszystkie Słodziutkie I zycze dobrego i dzionka!
Czasami od czasu do czasu trzeba sobie pozwolić na przyjemność [emoji6] nie przejmuj się ja też tak mam zjem później żałuję [emoji846] zrobiłam sobie lody z jogurtu naturalnego 0% ,banany i masło orzechowe nie zbyt pyszne ale zjadłam [emoji846].No czasem skaczą, ja wczoraj świętowałam i pozwoliłam sobie na porcję lodów na efekt nie musiałam długo czekać dziś cukry na czczo mimo insuliny 2j na noc wyszły 99. A miałam już poniżej 90. W dzień trzymają się w normie.
Ja badam codziennie o godz 7:00 rano dwa dni temu wstałam wcześniej badałam cukier i miałam poniżej 90.Dziewczyny a o której godzinie rano badacie cukier na czczo? Ja dziś w odstępach pół godziny miałam o 6 różnice, na korzyść.