reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Cześć dziewczyny! Ja zawitałam na ten wątek ponieważ szukam info na temat cukrzycy w ciąży. Obecnie mam taką właśnie słodką przypadłość i żyję z nią od samego początku ciąży. Obecnie mam dwie insuliny na noc i dzień,i zastanawiam się czy ktoś ma tez tak samo jak ja? Na noc podaję juz 28 jednostek :( to chyba dużo i chciałam sie dowiedzieć, czy któraś z was też miała takie dawki? Proszę poradźcie cos, bo zaczynam się już tym wszystkim stresować....

I pytanie do dziewczyn, które są już po rozwiązaniu a cukrzycę miały w dwóch ciążach - czy po drugiej ciąży cukrzyca odeszła w zapomnienie?

Pozdrawiam serdecznie wszystkie przyszłe i obecne mamusie :D

Dziewczyny poradźcie mi, otóż dostałam.insulinę na noc 2 jednostki, zastosowałam i bez efektu cukier na czczo jak był 90 parę tak nadal jest to samo. I nie wiem czy czekać na stabilizację czy dzwonić jeszcze dziś do diabetologa i pytać o zwiększenie dawki. Dwa dni już wstrzykiwałam.

Dziewczyny poradźcie mi, otóż dostałam.insulinę na noc 2 jednostki, zastosowałam i bez efektu cukier na czczo jak był 90 parę tak nadal jest to samo. I nie wiem czy czekać na stabilizację czy dzwonić jeszcze dziś do diabetologa i pytać o zwiększenie dawki. Dwa dni już wstrzykiwałam.
Hej ja mam 4 jednostek na noc bo na czczo mam wysoki cukier powyżej 90 kazali badać kilka dni i wtedy zadzwonić bo organizm musi się dostosować się do tej insuliny trzeba trochę czasu.

Ja zwiekszam już 3 tydzień insuline. Wczoraj bylo juz 13 j. a poranne cukry caly czas bez zmian :(
Co kilka dni wysylam wyniki diabetolog, w srode wizyta - zobaczymy co mi powie, bo jestem troche tym wszystkim zalamana :(

Hej, dziewczyny! Ja dołączam do was :) jeśli pozwolicie :)

u mnie cukry na czczo wnoszą 93,95 dzięki podaniu insuliny - mam Levemir - na noc. Dlatego jeśli dwa dni z rzedu wyskakują cukry powyżej 90 to podwyższam o jednostkę. Obecnie mam już 28 jednostek na noc - także sporo. Jak widzę u was znacznie mniej - nie stresujcie się. Jeśli nie jesteście pewne to oczywiście diabetolog i pytania. Ja również miałam takie stresujące sytuacje - teraz już sama sobie podnoszę ilość insuliny - patrząc na glikemię na czczo. Powodzenia

reklama
Do góry