reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Czy guzy sa symetryczne?
Depilowałaś sie ostatnio?
Właśnie podczas dzisiejszej depilacji zauważyłam. Pod prawą pachą jest większy, a pod lewą pachą mniejszy i niżej umiejscowiony gdy uciekam to bolą. W tych miejscach są takie widoczne uwypuklenia skóry

Właśnie podczas dzisiejszej depilacji zauważyłam. Pod prawą pachą jest większy, a pod lewą pachą mniejszy i niżej umiejscowiony gdy uciekam to bolą. W tych miejscach są takie widoczne uwypuklenia skóry

Ja miałam jakis czas temu podobnie - bolace przy dotykaniu guzki, ale dodatkowo puchla mi cala pacha. Dobrze, zeby obejrzal to lekarz, aczkolwiek cytujac moja Pania doktor “przy raku nie boli”... u mnie okazalo sie to byc po prostu zapaleniem mieszkow wlosowych po depilacji. Jesli w ostatnich badaniach krwi nie wyszlo nic niepokojacego to pewnie nie jest to nic strasznego!

Ja miałam jakis czas temu podobnie - bolace przy dotykaniu guzki, ale dodatkowo puchla mi cala pacha. Dobrze, zeby obejrzal to lekarz, aczkolwiek cytujac moja Pania doktor “przy raku nie boli”... u mnie okazalo sie to byc po prostu zapaleniem mieszkow wlosowych po depilacji. Jesli w ostatnich badaniach krwi nie wyszlo nic niepokojacego to pewnie nie jest to nic strasznego!
Lekarka mówiła że wyniki krwi w porządku. A co dostałaś na zapalenie mieszków? W ciąży miałaś tą dolegliwość? Też słyszałam o tym że rak nie boli. Czytałam też o dodatkowym gruczole mlecznym lub zakończeniach kanałów mlekowych pod pachami.

Dziękuję. Miałaś rację. Była dziś u mnie moja ciocia która jest lekarzem. Zbadała pachy i węzły chłonne. Te bolące guzki są od depilacji. Zapisała co mam kupić w aptece i jak stosować. Przede wszystkim dezynfekować przed i po depilacji. Pogoniła mnie też za zbyt drastyczną dietę którą stosuje. Powiedziała że na czczo do 100 to nic strasznego a ja mam 90 kilka i mniej.

Dziewczyny pozwoliłam sobie wczoraj na szaleństwo zjadłam 5 dużych placków z jabłkami. Cukier po godzinie w normie i dziś na czczo 86. Jupi :)

@Menia2018 a z jakiej mąki placuszki? Bo jak z białej to serio zazdroszcze takiego wyniku:))) ja bym miała chyba cukier 200... Maka biała działa na mnie najgorzej:(
Ja ostatnio zajadam się leczo... Miałam w weekend urodziny córki i narobilam tyle jedzenia... największą frajda dla moich córek jest zrobić tort samemu... Także pokus bylo sporo, bo robiliśmy go chyba ze 2 dni i wyszedl cudny. Ciemny biszkopt, taka krucha warstwa z nutella i sucharkow, galaretka z prawdziwych przetartych malin i do tego krem z kremowki, mascarpone i mleka kokosowego. O dziwo po cienkim kawałku takiego cuda cukier miałam ok, a po maleńkiej jagodziance drozdzwej, slodzonej ksylitolem kiedyś miałam 164:/ na szczęście wszystkie resztki z gościny się kończą i już wracamy na poprzednie dietetyczne tryby:))
Odkryłam też ostatnio orzeszki ziemne. Mają niski indeks i dla mnie są ok, jako coś do pochrupania na meczyk:)) nie czuje się wyalienowana wśród innych kibiców zajadajacych się chipsami i paluszkami:) bo nie wiem jak Wasi Panowie, ale u nas mecze teraz to obowiązkowy seans rodzinny i pretekst do spotkań wszelkiej masci:D

Pozdrawiam i życzę, jak zawsze, niskich cukrów przez caaalutki dzien:))

Dziewczyny pozwoliłam sobie wczoraj na szaleństwo zjadłam 5 dużych placków z jabłkami. Cukier po godzinie w normie i dziś na czczo 86. Jupi :)
Fajny wynik[emoji846] ja trochę się boję zjeść takie pyszności chociaż bardzo bym chciała różnie mam z cukrem muszę uważać sama w domu piekę chleb bo próbowałam różne rodzaje i mam po nich wysoki cukier ostatnio pozwoliłam sobie na kawałek ciasta i miałam spoko wynik nie wiem od czego zależy.

@Menia2018 a z jakiej mąki placuszki? Bo jak z białej to serio zazdroszcze takiego wyniku:))) ja bym miała chyba cukier 200... Maka biała działa na mnie najgorzej:(
Ja ostatnio zajadam się leczo... Miałam w weekend urodziny córki i narobilam tyle jedzenia... największą frajda dla moich córek jest zrobić tort samemu... Także pokus bylo sporo, bo robiliśmy go chyba ze 2 dni i wyszedl cudny. Ciemny biszkopt, taka krucha warstwa z nutella i sucharkow, galaretka z prawdziwych przetartych malin i do tego krem z kremowki, mascarpone i mleka kokosowego. O dziwo po cienkim kawałku takiego cuda cukier miałam ok, a po maleńkiej jagodziance drozdzwej, slodzonej ksylitolem kiedyś miałam 164:/ na szczęście wszystkie resztki z gościny się kończą i już wracamy na poprzednie dietetyczne tryby:))
Odkryłam też ostatnio orzeszki ziemne. Mają niski indeks i dla mnie są ok, jako coś do pochrupania na meczyk:)) nie czuje się wyalienowana wśród innych kibiców zajadajacych się chipsami i paluszkami:) bo nie wiem jak Wasi Panowie, ale u nas mecze teraz to obowiązkowy seans rodzinny i pretekst do spotkań wszelkiej masci:D

Znam ten ból mój mąż też ogląda mistrzostwa świata i też czasmi chipsy albo inne rarytasy je a ja patrze i ślinka cieknie [emoji16].

reklama

Mąka biała zwykła. Powiem wam że jak trzymam dietę to cukry po godzinę max 110-120,pomyślałam że pozwolę sobie na więcej moja ciocia nastraszyła mnie hipoglikemią u maluszka po porodzie. Ja jutro zaczynam 35 Tc a na wadze przybrałam tylko 5kg. A co do kupnych bułek i ciast i innych słodyczy to oprócz cukrów zawierają i tłuszcze rafinowane. A na nawet drożdżowe ciasto nie jest do końca drożdżowe tylko na proszku do pieczenia. I stąd ten cukier może być wysoki. A tortem narobiłaś mi smaku był pewnie przepyszny. Jesli mogę proszę o przepis.

Do góry