@brosandi gratulacje! Jak się czujesz po operacji? Mocno dokucza brzuch? Ja 28 mają idę się umówić na cc. No chyba że młody się zdecyduje sam wyjść wcześniej. Od tej akcji z powstrzymaniem porodu coś mu się nie spieszy. Brzuch już mój dosłownie sam siedzi na kanapie, a mimo to dalej nic i czekam
reklama
HappyBabyMama
Fanka BB :)
@brosandi Nie martw się kochana, ja moją też oddałam na jedną noc. To samo miałam z laktacją. Dopiero przy wyjściu coś się zaczęło pojawiać i to skromnie. Fakt, że ja się poddałam po miesiącu bo mała miała ogromny apetyt, a mi ledwo wystarczało na dwa dostawienia. Mam nadzieję, że tym razem pójdzie mi lepiej
Trzymam za was kciuki!
Ja jeszcze ponad tydzień zostaje 2 w 1. Już też bym chciała zobaczyć moje maleństwo Nawet już nie denerwuje mnie poranny cukier. Liczy się, że zaraz będziemy razem tak jak wy
Trzymam za was kciuki!
Ja jeszcze ponad tydzień zostaje 2 w 1. Już też bym chciała zobaczyć moje maleństwo Nawet już nie denerwuje mnie poranny cukier. Liczy się, że zaraz będziemy razem tak jak wy
Hej, jestem nowa w zeszłym tygodniu dowiedziałam się, że mam cukrzycę, obecnie 27tc+5dni. W przyszłym tygodniu mam sie zgłosić na Polną w Poznaniu na profil glikemii, miał ktoś na Polnej? Jakie są w końcu te normy 1h po jedzeniu do 120 czy 140? Bo już nie wiem, różnie jest napisane
Malutka87
Zaciekawiona BB
Cześć dziewczyny! Jestem tu po raz pierwszy. Jestem w 8 tygodniu ciąży i już mam problem z tym cukrem w poprzedniej ciąży miałam cukrzyce, ale ujawniła się w 24 tyg podczas krzywej. Tym razem gin skierował mnie na krzywą już na początku i wyniki niestety przekraczają normy także złudzenia opadły. Nie ukrywam, że dobiło mnie to, bo to przecież sam początek, cała ciąża przede mna, a po ciąży też duża szansa, że problemy pozostaną:/ bo kiepskie wyniki miałabym też pewnie zanim zaszłam w ciąże, skoro ujawniły się tak szybko. Czy jest ktoś kto tak jak ja miał ta cukrzyce praktycznie od początku? Martwie się tez o Maluszka, bo strasznie wymiotuje i w zasadzie zanim zobiłam krzywą "wchodziła" mi tylko biała grzanka z serem i z ketchupem a smak pomagał mi zmienić mentos owocowy. Obawiam się , ze mogłam zaszkodzić dziecku w nast. tyg ide do gin i planuje zapisac się jutro do diabetologa. mam nadz, ze ktorys da mi skierowanie na hemoglobinę glikowana, to może sprawdze i się uspokoje albo dobije bardziej. Pozdrawiam wszystkie słodkie mamusie!
Otoona
Fanka BB :)
Hej. Ja mam cukrzyce od samego początku ciąży [emoji4]. Diabetolog da Ci skierowanie na to badanie w 100%. Ja miałam robione już na pierwszej wizycie. Wiem co czujesz z tym strachem o maluszka . Ja mam polowkowe 28 maja , okropnie się boję. Pierwsze prenatalne wyszły okej. Teraz jestem w 20tc. Pozdrawiam.Cześć dziewczyny! Jestem tu po raz pierwszy. Jestem w 8 tygodniu ciąży i już mam problem z tym cukrem w poprzedniej ciąży miałam cukrzyce, ale ujawniła się w 24 tyg podczas krzywej. Tym razem gin skierował mnie na krzywą już na początku i wyniki niestety przekraczają normy także złudzenia opadły. Nie ukrywam, że dobiło mnie to, bo to przecież sam początek, cała ciąża przede mna, a po ciąży też duża szansa, że problemy pozostaną:/ bo kiepskie wyniki miałabym też pewnie zanim zaszłam w ciąże, skoro ujawniły się tak szybko. Czy jest ktoś kto tak jak ja miał ta cukrzyce praktycznie od początku? Martwie się tez o Maluszka, bo strasznie wymiotuje i w zasadzie zanim zobiłam krzywą "wchodziła" mi tylko biała grzanka z serem i z ketchupem a smak pomagał mi zmienić mentos owocowy. Obawiam się , ze mogłam zaszkodzić dziecku w nast. tyg ide do gin i planuje zapisac się jutro do diabetologa. mam nadz, ze ktorys da mi skierowanie na hemoglobinę glikowana, to może sprawdze i się uspokoje albo dobije bardziej. Pozdrawiam wszystkie słodkie mamusie!
Do 140. Normy sie zwiekszyly. Na czczo do 90.Hej, jestem nowa w zeszłym tygodniu dowiedziałam się, że mam cukrzycę, obecnie 27tc+5dni. W przyszłym tygodniu mam sie zgłosić na Polną w Poznaniu na profil glikemii, miał ktoś na Polnej? Jakie są w końcu te normy 1h po jedzeniu do 120 czy 140? Bo już nie wiem, różnie jest napisane
Dzięki! No to super!!! W 140 się mieszczę, w 120 niestety nieDo 140. Normy sie zwiekszyly. Na czczo do 90.
reklama
Malutka87
Zaciekawiona BB
Hej. Ja mam cukrzyce od samego początku ciąży [emoji4]. Diabetolog da Ci skierowanie na to badanie w 100%. Ja miałam robione już na pierwszej wizycie. Wiem co czujesz z tym strachem o maluszka . Ja mam polowkowe 28 maja , okropnie się boję. Pierwsze prenatalne wyszły okej. Teraz jestem w 20tc. Pozdrawiam.
28.05. to w sumie niedługo, będziesz wiedzieć coś więcej Trzymam kciuki za dobre wieści! Z tym początkiem ciąży to wlasnie jest tak kiepsko, przynajmniej u mnie... Ledwo mogę cokolwiek przyjąć, a przestrzeganie diety to już w ogole kosmos. Żeby jeszcze jakas kucharka u mnie mieszkała i mi przygotowywala posiłki to może jakos by to się ulozylo. Ale sam widok otwartej lodówki przyprawia mnie o mdłości Mój mąż dwoi się i troi, ale pracować trzeba i zajac się dziecmi... No ale trzeba to przetrwać i jakos wierzyc, ze będzie dobrze