reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Cześć dziewczyny ! Jestem tu zupełnie nowa.

Test obciążenia glukozą robiłam już w 13tc, aktualnie dzisiaj zaczęłam dopiero 14 tc, więc długa droga przede mną.
Moje wyniki to 111 na czczo, 129 po godzinie, 125 po 2 h.
Wynik na czczo tragedia ;/

22 kwietnia idę do szpitala na Polną w Poznaniu na dobowy profil glikemii i zobaczymy co dalej :(

Cześć dziewczyny ! Jestem tu zupełnie nowa.

Test obciążenia glukozą robiłam już w 13tc, aktualnie dzisiaj zaczęłam dopiero 14 tc, więc długa droga przede mną.
Moje wyniki to 111 na czczo, 129 po godzinie, 125 po 2 h.
Wynik na czczo tragedia ;/

22 kwietnia idę do szpitala na Polną w Poznaniu na dobowy profil glikemii i zobaczymy co dalej :(
Olaacie Witaj. Faktycznie ten wynik na czczo trochę wysoki ale niczym się nie martw wszystko będzie ok :-) Ja też miałam przy glukoze 75g za wysoki na czczo 98 i jestem już kilka tygodni na insuline nocnej.

Olaacie Witaj. Faktycznie ten wynik na czczo trochę wysoki ale niczym się nie martw wszystko będzie ok :-) Ja też miałam przy glukoze 75g za wysoki na czczo 98 i jestem już kilka tygodni na insuline nocnej.

I z insuliną jest lepiej ? Każdą dawkę przyjmę, byleby nic się nie z dzieckiem nie stało. Na razie wszystko jest dobrze, ale cukrzyce ciążowa mogłam mieć już od samego początku ciąży niezdiagnozowaną w porę.
Jak dajecie radę z monotonią diety ? Ciężko mi sobie wyobrazić prawie 25 tygodni ścisłej diety :(

reklama
I z insuliną jest lepiej ? Każdą dawkę przyjmę, byleby nic się nie z dzieckiem nie stało. Na razie wszystko jest dobrze, ale cukrzyce ciążowa mogłam mieć już od samego początku ciąży niezdiagnozowaną w porę.
Jak dajecie radę z monotonią diety ? Ciężko mi sobie wyobrazić prawie 25 tygodni ścisłej diety :(
Z insulina jest o wiele lepiej przynajmniej bez nerwów a zastrzyk nic nie boli. A czemu tak wcześnie robiłaś obciążenie ? Ja już na to jedzenie nie mogę patrzeć wszystko mi obrzydło a nie chce mi się wymyślać żadnych nowości bo Poprostu nie mam już na to ani sił ani chęci. Ja jestem na diecie od 28 tc. A masz glukometr i sprawdzasz cukry?

Do góry