reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Dr mojej kuzynki uwaza, ze jak sie jest na insu tej przedposilkowej to wtedy cukrzyca naprawde moze nie minac. Ale ja pytalam wielu lekarzy i kazdy ma jakas swoja opinie. Czas pokaze.

Ja robie siku i odrazu kierunek salon zmierzyć cukier,następnie kuchnia po letrox i na 30 min do wyra :D

Margo ty mnie nie strasz,ja mam do śniadania insu i mam nadzieje że z dniem porodu więcej tego nie tknę ...

Moje wyniki w 12tc
Na czczo 95,0 mg/dl
1h 184,8 mg/dl
2h 154,3 mg/dl

A insulina od 15tc do 27tc tylko na noc a potem sie posypało po całości i tylko gorzej

Dziewczyny co lekarz to opinia, mi jeden w szpitalu po porodzie pow ze absolutnie dalej dieta mierzenie i ze już pod kreska jestem... Dziad jeden, a ja po porodzie tylko parę razy zmierzyłam i dałam spokój sobie, dla mnie wazniejsza była opinia diabetologa niż gin.
Mam cicha nadzieję ze w kolejnej ciazy mnie to ominie.

Anula
No mi sie wlasnie sypnelo od 26 po calosci...do tej pory na czczo nawet caly czas bylam na granicy i jakos sie udawalo. Mysle, ze Cie dogonie z jednostkami w tym tempie.

Mi diabetolog i ginekolog powiedzialy, ze powinno minac, ale zawsze jest ryzyko. Moja dr powiedziala, ze jedyny przypadek jaki zna, ze zostalo to Mandarynie.

Dziewczyny nie straszcie kurde z tym że cukrzyca zostanie po porodzie :( ja mialam na czczo w 20 tc 69, po h 193, po 2 h 173. Mnie diabetolożka praktycznie zapewnia że nie zostanie - powiedziala zebym nawet sobie d.. tym nie zawracala.

reklama
Do góry