reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Lucalew biorę magnez i du....Jak tylko chwile postoję to masakra ;/

Margo ja raz zapomnialam wziac insuliny i nic sie nie stało :p

Natka wrócisz do domu to cukry sie poprawią :p Ja tez tak mialam w pierwszej ciazy, spoko :)

reklama
Natka super cieszę się bardzo że mała już z Tobą i że z karmieniem coraz lepiej. Cukrami się nie przejmuj. Mnie też w szpitalu dawali czasem jakieś dziwne porcję ale ja jadlam tyle ile potrzebowałam i wiedziałam że to akurat mogę.
Wrzuć nam fotkę małej do podziwiania.

Lucalew biorę magnez i du....Jak tylko chwile postoję to masakra ;/

Margo ja raz zapomnialam wziac insuliny i nic sie nie stało :p

Natka wrócisz do domu to cukry sie poprawią :p Ja tez tak mialam w pierwszej ciazy, spoko :)

Mhm no to odpoczywaj ile możesz i bierz nospe chociaż z 2 tyg jeszcze.
Kiedy masz wizytę u ginekologa?

Oj mi tez sie zdarzylo nie wziac kilka razy insu a co do obaidow to w ogole roznie bywa - i nie wiem czy to dobrze czy nie ale tak mi pozwolila diabetolozka - w zaleznosci od tego czy jem ziemniaki czy nie (one podbiajaj mi zawsze) mam brac albo nie brac 2 jednostki - i tak faktycznie robie... kurde mozna tak chyba, co ?

Margo koniecznie cos zjedz. Powodzenia!

Natka - zazdroszcze malusiej..

Oj mi tez sie zdarzylo nie wziac kilka razy insu a co do obaidow to w ogole roznie bywa - i nie wiem czy to dobrze czy nie ale tak mi pozwolila diabetolozka - w zaleznosci od tego czy jem ziemniaki czy nie (one podbiajaj mi zawsze) mam brac albo nie brac 2 jednostki - i tak faktycznie robie... kurde mozna tak chyba, co ?

Margo koniecznie cos zjedz. Powodzenia!

Natka - zazdroszcze malusiej..

Pesq tak tak jest ok. U mnie na początku też tak miało być ze tylko jak są węgle tzn ziemniaki, chleb, makaron itd także jak najbardziej jest ok. Z czasem u mnie bylo tak ze nie zależnie czy węgle czy nie muszę brać insulinę.

Natka włąśnie o Was dziś myślałam,miałam Cię wywoływać :) Ale fajnie że się poznajecie,przytulacie... A powiedz z jaką wagą małą się urodziła ??

A ja czytałąm że po porodzie insulinę się odstawia i mierzy cukry co 2h,normy też są inne,większe.Mam taki poradnik,który był w moim kuferku "słodka mama"

Gosik,
A boli cie bardzo? Czy po prostu brzuch sie napina i czujesz, ze twardy bardzo?

Natka, wspaniale, ze juz lepiej z karmieniem :-) trzymamy kciuki za szybki powrot do formy!

Margo, i jak z noga? To czekanie w szpitalu jest okropne, ja tez dzis 6h na IP, ale wiedzialam, ze tak moze byc, wiec mialam zapasy.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry