reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Ehh, ja dziś po obiedzie 164... Spaghetti... Nastrój z tego powodu siadł i mojemu się dostało... My 20.07. też mamy 4 rocznicę ślubu... ale świętowanie przełożymy na inny termin, bo wtedy będę u mamy...

My mamy 21.07 rocznice ;)

Ja dzis wzorowo w normach po wszelkich posilkach. Cos naszlo mnie na jajka i zjadlam wielka porcje jajecznicy na kolacje i moj maz jeszcze musial mi dorabiac. Zjadlam moze w sumie z 6 jaj???

Teraz robie kanapke przed snem i sie klade, bo padam...pod warunkiem, ze moje zywe dziecko rowniez zdecyduje sie pojsc spac....

I sorry, ale nawet Was nie doczytalam...

Do jutra :)

Hej,

My po wizycie. Co do wagi małej to jest około 2750 g i jest to jak najbardziej prawidłowe. Długość kości udowej i obwód brzuszka są idealne jak na ten tydzień ciąży, z kolei główka jest mniejsza ale powiedział, że na tym etapie nie patrzy się już zupełnie na termin porodu wg obwodu główki bo ona już rośnie wolniej. Szyjka skrócona więc mam leżeć żeby jeszcze z dwa tygodnie wytrzymać i urodzić w skończonym 38tyg. W przyszłym tyg w weekend mam przyjechać na ktg i po nim okaże się czy zostaję już w szpitalu czy jeszcze wracam do domu. O ile oczywiście do tego czasu dotrzymamy.
Lekarz nie widzi przeciwwskazań do porodu sn, nawet mówi że patrząc po tym jak bardzo nisko jest główka i jak mocno napiera to poród powinien być lekki. Oby miał rację :)
Według usg z dziś termin na 2.08 i tego mam się trzymać (choć mało prawdopodobne, że tyle jeszcze donoszę no ale kto wie).

Gosik AFI norma jest do 25, powyżej mówi się już o wielowodziu.

Anula super że cukier dziś taki ładny! Oby tak dalej :)

Lucalew dzięki. A pytałam o luteinę bo nie wiem czy Ty też tak masz ale ja się boję że skpro odstawiam to zaraz urodzę.. a też mam odstawić już.

Ania_kropla ja dziś zapewne po kolacji też przekroczyłam ale nie wiem bo nie zdążyłam zmierzyć. Zmierzyłam po 1,5 godz i było 105 także zapewne po godzinie było ponad normę. Ale niestety przedłużyło się u lekarza i na kolację bardzo niezdrowo bo pizza...

Natka - super waga małej i fajnie, że się wymiary zgadzają, bo u nas to duże dziecko będzie :) ja będę rodzic między 3-5 sierpnia, wiec w razie czego to razem ;) chyba, że zacznie się wcześniej, ale u mnie się nie zapowiada. Z OM mam termin na 11.08. Z usg tak jak Lucalew 29.07.

Ja dzisiaj do diabetologa, ale wyniki miałam w miarę ok, wiec powinno szybko i sprawnie pójść.

Gosik - ja się na afi tez kompletnie nie znam.

Werci to kciuki za wizytę u diabetologa :) jak wyniki takie ładne były to wizyta na pewno będzie pozytywna.

Co do porodu to jestem ciekawa czy ja tyle dotrzymam ;) skurcze mnie męczą. Wczoraj w nocy trochę i dziś od rana też. Nieregularne i w ogóle ale dosyć mocne. Jak rano jechałam to aż musiałam się zatrzymać na chwilę na parkingu :p chyba czas przesiąść się na miejsce pasażera hehe ;)

hej dziewczyny od dwóch dni bardziej nicy mam skurcze ale nieregularne wiec sie nie stresuje.

Natka tak myske ze te skurcze to moze od odstawienia luteiny i duphastonu u mnie i teraz macica cwiczy.

Aga pewnie ze Cie pamietam :-) dziekuje bardzo za kciuki :-) Ale tean czas leci to juz 4 miesiace szok. Mam nadzieje ze u Was wszystko dobrze?

Gosik a ile masz Afi? Ja mialam obnizona ilosc od polowy ciazy i w srode mialam afi 8.

Anula brawo, super ze cukry dobre i czlowiek od razu lepiej sie czuje :-)

Margo 6 jajek na raz o ja Cie ale mialas apetyt hehehe. Za mna mleko chodzi tak mi sie chce mleka ale wypijam max 2 szkalnki dziennie.

Natka no i widzisz wiedzialam ze bedzie dobrze i z waga malej i w ogole, gratuluje wizyty i ciesze sie bardzo ze jestes teraz spokojniejsza :-) A z tym przekroczeniem po kolacji nie musialo byc moglo byc rownie dobrze po godzinie taki sam wynik cukry nie zawsze tak caly czasbida w dol jak nie sa to cukry proste tylko zlozone to bardzo powoli te cukry rosna i spadaja.
A i nie boj sie odstawic luteiny. Jestesmy juz w bezpiecznym tygodniu nawet jakby co.

Werci to kciuki za wizyte pewno wszystko bedzie dobrze :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja juz po, pani doktor stwierdziła, że mieć taką pacjentke to przyjemność ;) no I juz jej pewnie nie zobaczę. Następnej wizyty brak. Dała mi skierowanie na badania po 6 tygodniach od porodu, a po porodzie mówiła, żeby już nie mierzyć, tylko dopiero zrobić krzywa cukrowa. No i zalecila, żeby raz w roku odwiedzać poradnie diabetologiczna.

Natka, Lucalew - ale macie z tymi skurczami, u mnie nic a nic ;)

Do góry