reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Ja sie nazarlam tego arbuza i mialam po nim 140 :/ no nic....wiedzialam, ze to zla pora na arbuza :( ale najgorsze, ze teraz mam 125 wiec czekam zeby w koncu zjesc kolacje, bo jestem glodna :/

Pesq
Mniam, mniam ten bekon :D

reklama
Pesq ładne cukry .... Mi tez od obiadu ladnie sie trzymają. Zwiększyłam insuline nocna i liczę ze rano bedzie poniżej 90 na glukometrze. Dobrej nocy ;)

Margo ale przynajmniej dobrze sobie zrobiłaś ;) a cukry każdej z nas tak skaczą

Hej dziewczyny co za dzien. Po poludniu najpier wizyta u immunologa a tam opoznienie a za 1,5 h wizyta u ginki a trzeba jeszcze dojechac kolejka i autobusami no to zadzwonilam do kliniki ze opóźnienie i czy ginka mnie przyjmnie jak sie spoznienie na co babka ze spokojnie ze ginka tez ma opoznienie co najmniej 30 minut no i tak na styk zdążyliśmy na ta wizyte. A wiec tak glowka juz w w kanale, rozwarcie szyjki na opuszek palca, maly przygotowany do porodu i waga szacunkowa to 3kg wow ale ponoc waga ok.
Moja waga poszla w dol ale nic nie mowila zreszta nigdy nie mowila ze to zle. Bardziej zmartwily ja moje cukry tzn ze sa zdarzaja sie niedocukrzenia i ze tyle zmniejszylam insuliny i juz chciala mnie wyslac do szpitala ale po usg i badaniu stwierdzila ze mam jeszcze obserwowac cukryi jak dalej tak beda sie obnizac i bede musiala zmniejszac insuline to mam jechac do szpitala a jak jeszcze 2 tyg beda takie jak teraz to mam kolejna wizyte po jej urlopie za 2 tyg. i wtedy zdecydujemy co dalej.

Lucalew super ze z dzidzia ok. Gratulacje i to juz niedługo !!!
Nie bardzo rozumiem te cukry myślałam ze to ok ze sie Tobie stabilizują i zmniejszasz insuline .... Chociaż moja diabetolog mówiła ze conajmniej te dawki jak nie większe bede aplikować do 38 tc a potem kłada na oddział :/

Zapomnialam z tego wszystkiego podziekowac za kciuki, dziekuje :-*

Pesq ciekawy przepis, dzieki. Aaa i ja tez jem bekon czasem do jajowy ale tez nie duzo. Pare plasterkow i cukier super.
Aaa i widocznie dobre masz cukry skoro diabetolog zacheca do jedzenia i grzechow :-)

Anula ponoc czesto tak jest ze cukry pod koniec ciazy sie stabilizuja czy obnizaja jak kto woli i jest mniejsze zapotrzebowwnie na insuline ale nie musi tak byc. Wssystko bylo by ok gdyby nie to ze tylko o iles tam procent zmniejsza sie ilosc insuliny a nie tak jak u mnie w tej chwili prawie 50% w krótkim czasie i te pojawiajace sie niedocukrzenia ja zmartwily ale dala czas tzn mam obserwowac bo moze juz tak zostanie a jak nie to do szpitala na obserwacje.

Margo mam ogromna nadzieje ze wytrzymam, bardzo bym chciala bo to bedzie 38tc a z drugiej strony dopiero M bedzie malowal pokoj w weekend i czekamy na tapete wiec jeszcze troche niech siedzi zebym mogla jeszcze cos porobic, przygotowac.

Margo ale dogadzasz sobie :)

U mnie dobrze sie zaczyna. Na czczo 86 po śniadaniu 98. Zwiekszona insulina zadziałała :)

Ostatnia edycja:
reklama
Anula mowilam? :-) Tylko sie nie denerwuj jak za pare dni bedziesz musiala znowu zwiekszyc dawke. Powtrzam im ciaza starsza tym zapotrzebowanie rosnie na insuline wiec moze tak byc ze bedziesz jeszcze zwiekszac i zycze Ci ze teraz tak jak ja obnizam dawke i Ty pozniej bedziesz zmniejszala ta ilosc :-)

Do góry