lucalew
Fanka BB :)
Sylwia dokladnie zajmi sie czyms to przestaniesz analizowac wszystko na nie z ta cukrzyca. Ja poprostu juz sie nastresowalam i tez mialam tak ze ciagle co jadlam to cukier raz super a za chwile ponad norme ale tak jak juz pisalam tyle razy juz obgadalam to z moja diabetolog ze nawet jak mam wyzssycukier po czyms to stres mi nie pomoze i tego nie zmienie mimo ze zjadlam cos dozwolonego czy zalecanego. Tak poprostu czasem sie dzieje, czasem owszem wystarczy cos zmienic, zjesc mniej lub zmienic jakis skladnik a czasami tak poprostu jest. Jestes juz na finiszu i naprawde stres nie jest Ci potrzebny. Powiklania cukrzycy dotycza sytuacji kiedy kobieta nie wie ze ma cukrzyce albo nie pilnuje diety i ma caly czas wysokie cukry typu np 200 a nie 140! Oczywiscie dazymy do tego zeby cukry byly w wyznaczonych normach ale tragedi tez nie ma jak pare razy w tyg mamy np 122 czy nawet te 140. Ja czesto ostatnio znow na czczo nie mam mniej niz 90 czesto 100 albo i do 110 i mimo ze chcialabym zeby tak nie skakaly rano bo i diete pilnuje i wstaje o tej samej godzinie i jem to samo na kolacje najczesciej to raz jest 80 a innego dnia 90 a jeszcze innego 110 i moja doktor powiedzila zebym sie nie stresowala. Zmienimy dawke insuliny i zobaczymy co bedzie.
Odnoscie wozkow to my mamy dostac taki tez z firmy tako :-) Serca 02 ("2 w 1") popielato-zielony
Lozeczko dostaniemy od mojego brata ktore robil nasz ojciec stolarz.
Wlasciwie to mozesz juz po malu spakowac torby dla siebie i maluszka.
Aha odnosnie tych palcow to ja kluje 3 ostatnie i nie zauwazylam zeby klucie w te zrosty mialo wplyw na wynik.
Ja mam metode ze 2 na zmiane kluje a 3 odpoczywa i potem znow 2 i kolejny odpoczywa. Mi to pomaga. I zmiana lacetu tez pomaga wtedy nie boli i krew lepiej leci.
Odnoscie wozkow to my mamy dostac taki tez z firmy tako :-) Serca 02 ("2 w 1") popielato-zielony
Lozeczko dostaniemy od mojego brata ktore robil nasz ojciec stolarz.
Wlasciwie to mozesz juz po malu spakowac torby dla siebie i maluszka.
Aha odnosnie tych palcow to ja kluje 3 ostatnie i nie zauwazylam zeby klucie w te zrosty mialo wplyw na wynik.
Ja mam metode ze 2 na zmiane kluje a 3 odpoczywa i potem znow 2 i kolejny odpoczywa. Mi to pomaga. I zmiana lacetu tez pomaga wtedy nie boli i krew lepiej leci.
Ostatnia edycja: