reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Aniołek trzymam kciuki za gliko bo wiem, że to niezły stres :happy:
Botanica na pewno wyjdzie wszystko dobrze, też trzymam kciuki

reklama
eliza ja cukier na czczo mam miedzy 75- 82 najwyzej... jezeli zbliza sie do 90 to ja juz panika,ze cos nie tak... wiesz taka juz jestem:zawstydzona/y:moze przewrazliwiona?
Agi wielkie dzieki...

Za wyniki też trzymam kciuki, jak ja się stresowałam jak robiłam tą glikowaną, czarny scenariusz już w głowie miałam, że ja tą cukrzycę od dawna mam...jak odebrałam wyniki to szłam i ryczałam jak wariat ze szczęścia, że wynik bardzo dobry. Nawet nie chcę myśleć co ludzie myśleli sobie o mnie wtedy:-D

Ja ketonów nie mierzę, cukrzyce prowadzi mój gin. który zajmował się jako jeden z pierwszych w moim regionie tym problemem. Co jakiś czas badam mocz czy nie ma ketonów i azotanów. Ja nie jestem w stanie jeść 2 kolacji bo nie mam na nią miejsca, przeważnie jem orzechy, migdały albo piję gorące mleko. Rano cukier super, ketonów przeważnie też brak. Niby ketony pokazuje jak w ciągu całego dnia głodzimy organizm

iryska cześc!!
Marysia, serdecznie współczuję, tak to niestety jest, że jak się wali, to wszystko na raz. Co do wagi, to u mnie w tamtym tygodniu mówili, że trochę za mało, kręcili nosem, dziś miałam usg i Niuńka wazy już 2150, także nadgoniła. Dysproporcje nadal są między główką, nóżkami i brzuszkiem, ale gin mówi, że takie różnice są w normie i nie ma się czym martwić. Wody płodowe znów trochę spadły,ale bez dramatu.
Aniołek, trzymam kciuki za wyniki, ale pewna jestem, że glikowana ok :))
Ketonów u mnie nadal brak, cieszę się, ale cukry znów do kitu. Wczoraj prawie wszystkie ok, a dziś już na czczo 99, po śniadaniu 177:szok: Nie wiem, chyba wędlina, bo wszystkie cukrzycowe miały takie wyniki w granicach 160-180. Byłam na konsultacji no i insulina znów podniesiona. Ciężko mi cholera, znów się lekko podłamuję, mówią, żeby jeść, bo niejedzeniem bardziej zaszkodzę dziecku niż wysokim cukrem, ale ile w tym prawdy to ja nie wiem.

Gusiak-wysoki ten cukier po śniadaniu co oni za chleb podają?

Ja dzisiaj zjadłam na obiad 6 grubaśnych placków z cukinii i cukier 89:) a więc super, teraz jem podwieczorek i owsiankę z jabłkiem powiem Wam że jeszcze nie jadłam w obu ciążach ale jakoś mnie naszło ciekawe jaki wynik będzie?

Gusiak cholera jasna z tymi Twoimi cukrami:-(, to po tym chlebie co mąż przywiózł? No ale faktycznie się nie postarali skoro pół oddziału taki cukier miało. Super, że córcia "utyła" ważne, że już ponad 2 kg ma, jeszcze trochę przed nią i na pewno będzie dobrze:tak:

Ja dziś Kochane moje Słodziutkie na ostatnie "wakacje" do rodziców przed porodem się wybieram (i po odbiór wózka:rofl2:) wiec proszę zlitujcie się i nie piszcie za dużo co bym mogła cały weekend nadrobić;-) Bezpośrednio z Zielonej do Poznania w poniedziałek więc wieczorkiem zdam relację, co mi moja mądra doktorowa powie:-p Kurcze właśnie sobie uświadmiłam, że pierwszy raz nie boję się tam jechać <hihi>.

Niskich weekendowych cukrów Wam życzę!!!!

No i mam wynik glikowanej 4,9 więc nieźle. podskoczyła od ostatniego razu, było 4,4 ale i tak jestem zadowolona:) Najlepszy wynik glukozy na czczo, na glukometrze 86 a z żyły 74 , czyli kolejny raz się potwierdziło że wychodzi inaczej:)

reklama
Iryska, mi niestety po każdym chlebie rano tak wywala, choć ostatnio już było tak bliżej 130-140. Na kolację tak samo zjadam 2 kromki, a cukier już w normie albo lekko przekroczony. No ale niestety nie wiem co mogę jeść innego rano, żeby nie być głodna. Cukinię też mogłam jeść na potęgę i mi nie podnosiła, nawet taka faszerowana mięsem z indyka, pieczarkami, cebulką, ryżem i w sosie pomidorowym i z mozzarelą... ah się rozmarzyłam:)) No i ciekawa jestem jak u Ciebie będzie po owsiance?
Aga, udanego weekendu życzę! I powodzenia na wizycie! Buziaki :**
Aniołek, piękny wynik! No i kolejny dowód, że nasze glukometry są do d...
po obiedzie- zupa brokułowa i kotlet rybny (dość wstrętny) ziemniaki, sałata, papryka ogórek - 105, więc fajnie. Po kolacji już mi się pewnie wynik nie spodoba :-(

Do góry