reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Gosia widzę, że masz ten sam problem co ja, mi już ręce opadają na te ketony. Żebym miała pewność że dziecku krzywdy tym nie robię to bym to olała, ale tak naprawdę nie wiem jak to jest

• unhappy.gif

reklama
Gosia-tak karmiłam długo bo 1,5 roku nie było problemu, w szpitalu niestety nie badali cukru ani mojej córci ani moich. Może gdybym była na insulinie?
Elizabet-kilka dni po porodzie nawet nie przyszło mi do głowy mierzyć cukrów bo dzidzia była bezpieczna a więc nie przejmowałam się, jadłam to co dawali w szpitalu. Jak wróciłam do domu skupiłam się bardziej na diecie matki karmiącej, ale białe pieczywo byłam w stanie jeść przez kilka dni bo potem fuj:-) Bardzo szybko wróciłam do nawyków z ciąży

Witajcie po dłuższej przerwie :biggrin2:
Naprodukowałyście w tym czasie sporo :-D Wszystkim nie odpisze ale przeczytałam wszystkie wpisy.
Witam nowe forumowiczki :biggrin2:
Aga na rozstępy polecam krem Palmers taki cholernie tłusty ale bardzo skuteczny. Hemoglobina wynik szokujący :szok:
Pingwinek dziś wielki dzień, trzymam kciuki :biggrin2:
Gusiak dobrze, że zwiększyli Ci ta insulinę :tak:
Aniołek co do ruchów dzieciątka to ostatnio też się martwiłam bo prawie cały dzień Mały sie nie ruszał. Już chciałam jechać na IP i wystraszyłam się nie na żarty ale z wieczora się trochę rozchodził :biggrin2: Gin powiedział, że przy niskim ciśnieniu, kóre teraz panuje to normalka i że w dzień śpi.

Nie odzywałam się bo tyle rzeczy się działo, że nawet nie miałam chwili spokoju.
Przez te cholerne deszcze zalało nam chałupę z dachu :wściekła/y: woda lała się z lampy sufitowej, a ze spółdzielni oczywiście żadnej pomocy :wściekła/y:Zakazali pstrykać światło żeby korków nie wywalało :confused2:
Potem padł internet i teraz łapie mi tylko w jednym miejscu, masakra :wściekła/y:

U neurologa wyniki oczywiście złe, następna wizyta za 2 tygodnie. Teraz mówi, że trzeba przebadać błędnik.
Za dużo tego wszystkiego! Zwariować można :-(

Jakby tego było mało to do doktorka wróciłam ze średnio dobrymi wiadomościami.
Byłam u mojego 2 gina na wizycie, bo pewnie pamiętacie, że ten poprzedni nie zbadał mnie i ogólnie wizyta do miłych nie należała :no:
Gin zmierzył Małego i okazało się, że jest za mały :-( Wymiary są następujące obwód dwuciemieniowy główki-ok, kości udowej-ok, obwód brzuszka-29t.4d. i obwód główki-30t.1d. waga 2 kg.
Moja waga niższa niż na ostatniej wizycie :eek:.

Kazał skontaktować się z moim endokrynologiem żeby może zmniejszyć dawkę hormonów od tarczycy bo prawdopodobnie przez to Mały nie przybiera tyle ile powinien. Dziś już latałam zrobić kolejne badania dla profesorki żeby miała jasny obraz jak miewa się tarczyca.
Mały siedzi dalej ułożony pośladkowo :biggrin2: więc kazał szykować się na cc. Nawet w karcie wołami wpisał, że ułożenie pośladkowe, wskazanie do cc.
Powiedział, że już się raczej nie odwróci i pytał czy mam krzywy kręgosłup. Oczywiście, że ma! To jest prawdopodobnie przyczyną skrzywień miednicy, które mogą powodować problem z obróceniem Małego.

Sorki :sorry2:strasznie się rozpisałam
Jeszcze raz witam i niskich cukrów życzę.

Marysia nie denerwuj się wszystko będzie dobrze,zobaczysz. A co do obrocenia to moja Szwagier też miała mieć cc a w ostatnim tygodniu syn jej się obrócił i rodziła naturalnie. Pingwinek już pewnie w pełnej gotowości,kciuki zaciśnięte. Witaj Iryska, widzę, że mamy tak samo, ja też w pierwszej ciąży miałam cukrzycę, a teraz już mi w 9 tygodniu wykryli.

Elizabet ja po weekendzie mam wizytę w poradni i zobaczymy co mi powiedza na te ketony bo ja zielonego pojęcia nie mam co z tym robic. Może od dziś będę jadła nad ranem...? U mnie są stale +++ max:no: Ale pocieszam się, że po 2 kromkach chleba przennego 103:-). Miłego dnia:-):-):-)

Elizabet ja po weekendzie mam wizytę w poradni i zobaczymy co mi powiedza na te ketony bo ja zielonego pojęcia nie mam co z tym robic. Może od dziś będę jadła nad ranem...? U mnie są stale +++ max:no: Ale pocieszam się, że po 2 kromkach chleba przennego 103:-). Miłego dnia:-):-):-)
Ja mam też wizytę już w poniedziałek u diabetologa, tylko weekend przetrwać;) Ja po śniadaniu równo 100:) I teraz po śniadaniu zmierzyłam ketony to już są śladowe +/- a w ciągu dnia ich nie będzie w ogóle bo też sprawdzałam w ciągu dnia już nie raz. I nawet jak jem w nocy ok 3, to ketony rano i tak mam, bo w ten sposób już też sprawdzałam.No nic musimy czekać na wizytę.
A maksymalnie miałam kiedyś na ++.

Witam Kochaniutkie, jaki tu ruch od rana:-)
U mnie dziś pięknie słonko w okno świeci, pewnie ciepło nie jest ale miło tak promyki połapać :tak:
Aniołek nie wiedziałam, że ten syrop taki słodki, zwróciło moją uwagę, że specjalnie dla ciężarnych... ech szkoda, że nikt o chorych cukrzyczkach nie pomyśli.
Iryska witaj, ojej u Ciebie poród to już za rogiem stoi;-)
Marysia strasznie współczuję tych okropnych przeżyć, mam nadzieję, że wszystko szybko się poukłada :tak: A synek jeszcze nadgoni z wagą:tak:
Gosia niestety nie umem Ci pomóc, najlepiej zapytaj lekarza. Też mam wizyty po weekendzie, w pon u diabetologa, we wtorek u ginka i czwartek ktg ale się tego nazbierało :shocked2:

hej dziewczyny faktycznie ruch od rana... chyba przez pogodę ... tak slicznie na zewnątrz, ze zyc sie chce...:-D
Agi faktycznie nie ma lekarstw nie zawierających cukru...nikt o nas nie pomysli:-( fajnie sie sklada bo ja tez w przyszlym tygodniu mam wizyte u gina i u diabetologa... mam nadzieję, ze nie "utuczyłam" Małą
Iryska witaj, jeszcze chwilke i juz bedziesz miala niunie przy sobie...
Marysia nie martw sie, synus jescze urosnie i bedzie z niego chłop jak sie patrzy...:laugh2:
ja wczoraj dzien przeznaczyłam na badania potrzrebne do gina i diabetologa... ,mam nadzieje,ze wszystko wyjdzie ok...
dzisiaj sie troche przestraszylam bo cukier na czczo 86 ale pewnie dlatego ,ze zjadlam po 22,30 ... po sniadaniu juz super...
pozdrawiam

reklama
Do góry