Dziewczęta zmierzyłam cukier (ok 1,5 godz. od zjedzenia) po tym serniku i wynik 102 ! Więc polecam gorąco do wypróbowania.
Poniżej podaję przepis.
SERNIK Z SERKÓW TWÓJ SMAK
1kg sera Twój Smak w wiaderku z Piątnicy lub 5 płaskich opakowań serka Delikate z Biedronki (serek jest ten sam :-))
6 jaj
1 cukier waniliowy
3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
0,5 szklanki cukru pudru
0,5 kostki masła lub trochę mniej
250g ciastek owsianych
0,5 szklanki śmietany 30 %
Tortownicę wyłożyć szczelnie folią aluminiową aż po brzegi.
Ciastka pokruszyć i dodać do nich roztopione masło. Masą wyłożyć dno i brzegi tortownicy.
Jaja, cukier i cukier waniliowy zmiksować na puszystą masę.
W drugiej misce delikatnie i krótko zmiksować ser. Następnie dodać masę jajeczną, śmietanę i mąkę ziemniaczaną.
Sernik należy przykryć folią aluminiową (tak żeby nie dotykał masy, która podczas pieczenia urośnie) i
piec 1 godz.40 min. w temp.170 stopni C.
Smacznego! :-)
Poniżej podaję przepis.
SERNIK Z SERKÓW TWÓJ SMAK
1kg sera Twój Smak w wiaderku z Piątnicy lub 5 płaskich opakowań serka Delikate z Biedronki (serek jest ten sam :-))
6 jaj
1 cukier waniliowy
3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
0,5 szklanki cukru pudru
0,5 kostki masła lub trochę mniej
250g ciastek owsianych
0,5 szklanki śmietany 30 %
Tortownicę wyłożyć szczelnie folią aluminiową aż po brzegi.
Ciastka pokruszyć i dodać do nich roztopione masło. Masą wyłożyć dno i brzegi tortownicy.
Jaja, cukier i cukier waniliowy zmiksować na puszystą masę.
W drugiej misce delikatnie i krótko zmiksować ser. Następnie dodać masę jajeczną, śmietanę i mąkę ziemniaczaną.
Sernik należy przykryć folią aluminiową (tak żeby nie dotykał masy, która podczas pieczenia urośnie) i
piec 1 godz.40 min. w temp.170 stopni C.
Smacznego! :-)