reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

cześć dziewczyny u mnie dziś z rana 84:-)
Gusiak a próbowałaś może trochę szybciej jeść ten ostatni posiłek? ja zauważyłam że im później jadłam to właśnie cukier miałam z rana nawet koło 100. i w sumie jak zjem do 21 to jest ok rano:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny u mnie na czczo 74. Mam jeszcze pytanie odnośnie diety, jakie ilości WW macie spożywać na konkretne posiłki, albo przynajmniej ile tych wymienników dziennie? Bo ja mam rozpisane na 14-16 WW, a w kilku miejscach spotkałam się z 20 czy nawet 25 WW.

Aniołek, próbowałam, ale dziś jeszcze raz spróbuję, bo już nie mam pomysłów.
Baby, ja nie dostałam zalecenia z WW. Dostałam kilka rozpisek z diety 1200-1400 kcal, ale ich też się nie trzymam, po niektórych posiłkach cukry szalał, a poza tym to było dla mnie zwyczajnie za mało. Staram się po prostu żeby cukry utrzymać.
Po śniadaniu takim samym jak co dzień i spacerze do pracy 119. Szok. Po wszystkim mam teraz jakieś bardzo wysokie.

Dzień dobry!
U mnie dziś na czczo 83:-)
Baby, ja dostałam rozpiskę z WW, 18 chyba miałam w ciągu dnia zjeść. Ale zaczęłam zmieniać te ilości, bo mi za duże cukry wychodziły i dzielić na mniejsze posiłki. Ostatecznie doszło do tego, że jem mniej...Bo nie potrzebuję aż tyle;-)Teraz się w ogóle na tą rozpiskę nie patrzę.
Mi rodzinny wypisał paski ze zniżką dopiero jak miałam zaświadczenie z poradni diabetologicznej, że jestem pod ich opieką. Ale którejś dziewczynie lekarz nie chciał wypisać. Zależy więc od lekarza niestety...

Dzień dobry,

ja upuściłam trochę krwi. Teraz czekam niecierpliwie do popołudnia na wyniki.

Gusiak nie wiem co Ci poradzić na te cukry...widzę jak się biedna nad tym gimnastykujesz...Aniolek pisze abyś jadła wcześniej, ja z kolei muszę jeść później, bo jak jadłam ostatnią kolację o 21 to było gorzej i z cukrem i z ketonami...ale u Ciebie to się też chyba nie sprawdziło...no nic! Walczymy dalej i Ciebie wspieramy!!! :*

Baby ja w ogóle tych WW nie przestrzegam. U mnie to się w ogóle nie sprawdziło. Później miałam wyniki ok i lekarka mi powiedziała, że skoro wyniki są ok to znaczy, że dieta też jest ok :D No, ale zobaczymy co dzisiejszy dzień przyniesie.... :/ Jeśli chodzi o rozpisanie tych wymienników to ja mam tak:
- I śniadanie 4-5
- II śniadanie 2-3
- obiad 5
- podwieczorek 2-3
- I kolacja 3-4
- II kolacja 1-2

Ostatnio jadłam o 22 dwie wasy z serkiem topionym i pomidorkiem i wyniki 79-89, więc super, przedwczoraj po tym samym mi wywaliło znów 100. Ehhh, ciężko to ogarnąć, w czwartek mam wiyztę, ostatnio powiedział, że jak wyniki się nie poprawia to będzie insulina, kilka dni miałam takie ładne, bez przekroczeń, a teraz znów się sypie.

Gusiak jak ja zaczynałam dietę to po 2 Wasach z serkiem miałam w okolicach 120. Kiedyś zjadłam 3 Wasy, bo byłam strasznie głodna i ok 24 miałam 144. Wczoraj zjadłam 3 Wasy i miałam 89, ale u mnie wyraźnie coś się normuje. Wynik 100 po 2 kromkach na kolację to moim zdaniem jest bardzo dobrze.

reklama
Ja przed samym wejściem do łóżka piję 3/4 kubka maślanki. Nie wiem czy mi to pomaga w cukrach, ale swojego czasu pomagało mi w ketonach. Zobaczymy co dzisiejsze badania wykażą. Gusiak chciałabym Ci coś mądrego doradzić, ale sama widzisz jak to działa :errr:

Do góry