reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Dzięki dziewczyny za dobre porady!!!
wwwanda spróbuje od jutra najpierw według Twojej rady, zarówno godziny jak i posiłki mniej wiecej jak napisałaś. Byłabym wdzieczna za prtzepis na jakąś sałatke na te kolacje o 19 bezweglowodanowa, bo ja nigdy nie jadałam nic bez chleba hihi. np ten szpinak z jajkiem? Acha i pytanko do tego mleka na 3 sniadanie jakich uzywasz chrupek???? Dzieki z góry
mama ola tobie też dzieki za porade, no i faktycznie fajnego masz tego synusia i też podobnie jak Maria nie widziałam tak wyraźnego zdjecia wow:)

Z tego co wyczytałam to już prawioe każda z Was ma coś lub wszystko zakupione dla maluszka, Ja niestety nic nie mam...., nawet imienia :( .Wogóle wyszłam przez te 8 lat (bo tyle ma juz mój pierwszy syn) z rytmu i nie jestem na bieżąco. Nie wiem jakie kosmetyki są najlepsze, i z ubrankami tez mam problem. do tego nie mam siły na chodzenia po sklepach, a z dnia na dzień coraz bardziej to widze, chyba pozostaje mi tylko kupno przez internet. No a czasu coraz mniej.
ticker.php

reklama
witajcie ponownie :)

Wlasnie wrocilam z przychodni :) dziecko zgloszone ale niestety bede z nia musiala do rodzicow bo poloznej do mnie za daleko.... no ale przynajmniej wszyscy u jednego lekarza jestesmy. pielegniarka mnie poogladala i powiedziala ze wszystko ok, i ze nie ma sie co spodziewac cudów 10 dni po cieciu.... dzizes... moze ja faktycznie przewrazliwiona histeryczka jestem??? ale wstyd...:) dodała że jak dla niej to bardzo ładna rana i że czasem tak jest ze szwy wewnętrzne co się maja rozpuscic czasem chcą wyjsc gora.... i ze na jej oko to u mnie tak wyglada... ale przekaze położnej jak to wygladało a ta zerknie jeszcze raz w poniedziałek na wizycie:)

mama ola - wyjdzie wyjdzie bo co ma nie wyjsc :) i wcale nie trzeba duuuzo wysiłku do niego ... w sumie roboty to tak na moze 10 min :) smacznego :) a zdjecie rewlka - tez mam swojej na pamiątkę :)

maria - bidulko lez i wypoczywaj...

Ostatnia edycja:
ewa ja ci dam jedną radę jeżeli masz takie problemy cukrem - ja sama mialam traumę przez miesiąc jak nie moglam sie dograc z moim organizmem..., codziennie ryczałam po badaniu poziomu, czlowiek jakos tak odruchowo wychodzi z zalozenia ze chleb byc musi - a nastaw się dziewczyno ze wszystko co zbożowe i mączne i od niego pochodzące jest złe i wtedy najlatwiej diete dostosujesz - ja tak zrobilam i z powodzeniem cukry przekraczalam tylko z wlasnej glupoty jak sie nie moglam opamietać przy czymś :) dopiero potem zaczęłam dodawac pieczywo do potraw bo mozna bylo przeszmuglowac troche weglowodanow:) ale najpierw nauczylam się posilkow samych w sobie bez pieczywa, maki czy ziemniakow -a weglowodany dostarczysz i tak w warzywach tyle ze w rozsądnej ilości i najesz się przy tym po uszy :)

drogie mamy - pytanie do was - bo w poniedziałek mam pierwsza wizyte połoznej no i nie u mnie w domu tylko pod starym adresem - no i pytanie moje do was kochane - powiedzcie co mi będzie potrzebne na tej wizycie ??? jakies wymagania maja te położne czy cos?? dajcie znac:)

Ostatnia edycja:
Majka ja robiłąm liste z pytaniami bo to było najważniejsze i każde pytanie zadawałam pokolei ale ja miałam super położną i tobie też taką życze, weź ze sobą dokumenty swoje i książeczkę dziecka .

Ewa nie pamiętam dokłądnie ale u mnie to wyglądało tak:
8. I śniadanie - kromka chleba kupionego w aldi dla cukrzyków (mokry, gorzki , nie dobry ale chleb) z szynką i serem żółtym, ja tego nakładałam sporo bo tak mi się jeść chciało (może być jajecznica duża - to nie ma węglowodanów)

10.15 II śniadanie - jabłko

12.- 12.30 pierwsze danie obiadu zupka najlepiej warzywa na wodzie i lekko jogurtem zakropiona

14.30 drugie danie i bardzo polecam warzywa na patelnie z kurczakiem - duża ilość można się naprawde najeść a cukry są świetne

16.30 podwieczorek - serek ziarnisty, czasami zamieniałam to z drugim śniadaniem i dodawałam serek homogenizowanym waniliowym

18.30 -19.30 kolacja to już zazwyczaj omlet gruby (teraz masz możliwość dołożyć wędline i mnóśtwo popmidorów czy jakiś nowalijek (ja to miałam w zimie więc wolałąm chemii nie jeść)

Ewa moja diabetolog kazała mi mieć 12h między posiłkami - inaczej jest np u Wandy - u niej jest 10. czasami zastanawaiałam się nad tymi godzinami, czy jakbym zjadła o 21 to czy cukier byłby lepszy czy nie, ale tego nie próboweałam bo jakoś nie miałąm odwagi a i co najważenijsze to spacery , dużo spacerów czy porządki jeżeli oczywiście możesz.

Ewa jak byłaś u Ogonowskiego to zalecenia masz mniej więcej te same...

Moje dietetyczne wynalazki:
sałatka z piersi kurczaka wędzonego+2korniszony+biała część pora (ilość wg uznania)+mała puszka kukurydzy Bonduelle+majonezu ociupina

sałatka z tuńczyka 1 puszka+jajko+mała puszka Bonduelle mieszanka meksykańska+majonezu trochę

szpinak 2-3 garście świeżych liści na masełku podduszam i wbijam jajka 2 i doprawiam

Muszę kończyk bo małż do pokera siada jutro ci jeszcze parę dopisze.
Ja ogólnie w dzień mam dobrze bo i drozdzówke i rogala i chałke mogę, to sobie z mlekiem jem. A musli grunchy Sante, mi cukru nie podnosi a pyszne orzechowe, tropikalne i bananowe. Ale tych ostatnich to się boję.

to normalne ze Pola siedzac w lezaczku oglada tv i wygina sobie palce i dotyka raczki jakby badala co to ? :D robi tak juz z godzine :>>

a z tym dotykaniem to Polka tak glowki jak lezy tylko. ma zamkniete oczka glowe na bok steka sobie i sie dotyka jedna z tylu glowy druga z przodu. moze to zmeczenie ?

na chacie 28,1
latam na golasa ;p

Ostatnia edycja:
Hello

mama ola piekne ujecie. Dobrze, ze szyjka trzyma.

Wwwanda do kazdego glukometru mozna dokupic plyn kontrolny, nalac go na pasek testowy i sprawdzic czy wynik miesci sie w przedziale podanym na plynie kontrolnym. Jesli tak to glukometr dobrze dziala. A druga sprawa to kody - wiekszosc glukmetrow dziala na kody - dana seria paskow jest zakodowana i w glukometrze musi byc ten kod inaczej wyniki sa bledne. Jedne glukometry maja tak, ze kazde opakowanie paskow ma dodatkowy pasek z kodem i go sie raz wprowadza, sa glukometry gdzie recznie wprowadzasz kod (mialam taki i straszne to jest bo bardzo latwo o blad...) a jest juz glukometr gdzie w ogole nie wprowadza sie kodow, taki mam teraz Contour TS.

Ja leze i odpoczywam. Jak wstalam by sie wziac prysznic i troszke polazilam po mieszkaniu to od razu bol podbrzusza, ech. Probowalam sie dodzwonic wczoraj do mojego gina by skonsultowac zalecenia diabetolozki ale nie odbieral. Wizyte mam zaplanowana na 2 czerwca. Pogoda piekna, chcialoby sie na spacerki chodzic a ja musze lezec ech.

Aha ja biore Aspargin 3x2, a diabetolozka kazala teraz nawet 4x2 brac ale nie wiem kurcze czy to nie za duzo?

Witajcie...
ja w koncu w domku..
NASZA CØRCIA, AGATKA PRZYSZLA ZGODNIE Z PLANEM 17 MAJA 2010 O GODZINIE 8.38... DOSTALA 10/10/9 PKT APGAR... MIALA 51 CM I WAZYLA 3090 g..:-D
jeszcze jestem obolala i na p/bolowych (bo mam wysoka wrazliwsc na bol) ale dajemy rade...;-)

pozdrawiam Was serdecznie:-)

reklama
Do góry