alaa - normy są różne w zależności od regionu. Ja mam do 90 na czczo i po 1h 130 (choć lekarz woli jak poniżej 120 jest). Po 2h normy nie mam. Któraś z dziewczyn ma do 120 1h po posiłku i to chyba najostrzejsza norma. Być może coś w Twoim pomiarze jest błędne, ale czasem tak jest, ze trzustka pod wpływem posiłku bierze się do roboty i cukier po jedzeniu jest niższy niż na czczo. Szczególnie jeśli czas między kolacją i porannym pomiarem był bardzo długi (organizm na rozruch uwalnia glukozę z wątroby i poziom cukru się podnosi). Choć z tym ciastem... brzmi podejrzanie ;-) może wcale nie masz cukrzycy ;-)
aureolcia - bardzo dobrze
Plasował się więc mniej więcej na 50 centylu (troszkę powyżej) - czyli ok 50% dzieci miało w tym czasie taką samą wagę. Czyli Twój maluszek jest takim "średniaczkiem"
Dla wyjaśnienia:
10 centyl - tylko 10% dzieci ma mniejszą wagę, 50 - 50% ma mniejszą i 50% większą, 90 - tylko 10% dzieci ma wagę większą.
aureolcia - bardzo dobrze
Dla wyjaśnienia:
10 centyl - tylko 10% dzieci ma mniejszą wagę, 50 - 50% ma mniejszą i 50% większą, 90 - tylko 10% dzieci ma wagę większą.
Ostatnia edycja: