ewa - ja do Polic chodziłam tylko na usg (nie na całą wizytę) i tylko prywatnie, więc nie wiem jak można się do nich dostać w inny sposób
Pewnie na nfz też przyjmują, ale gdzie i czy można się na to załapać to nie mam pojęcia... Co do lekarzy, to polecano mi w Policach zarówno tych, u których byłam - Płonkę i Węgrzynowskiego, jak i dr Engel i Świderskiego. Cały asortyment przyjaznych lekarzy w jednym szpitalu zachęca...
Co do wywołania, to chyba tak jak mówisz. W sumie nie mam doświadczenia
. Myślę, ze o tym decyduje lekarz prowadzący...
Przepływów nikt mi nie doradzał. Zrobił mi to właśnie dr Węgrzynowski jak poprosiłam o dokładne badanie serca (bo mały na wcześniejszym usg miał lekką arytmię), to przy okazji zrobił też przepływy (przez łożysko, pępowinę, aortę, płuca... badanie trwało 40 min!).
Nie pocieszyłaś mnie tym porodem. Trzymam się myśli, że usg obarczone jest błędem 0,5 kg i może nie będzie taki duży! I że damy radę... Boję się tylko, ze jeśli jednak będzie taki duży, to mogę mieś problem ze spojeniem i ze wzrokiem...

Co do wywołania, to chyba tak jak mówisz. W sumie nie mam doświadczenia

Przepływów nikt mi nie doradzał. Zrobił mi to właśnie dr Węgrzynowski jak poprosiłam o dokładne badanie serca (bo mały na wcześniejszym usg miał lekką arytmię), to przy okazji zrobił też przepływy (przez łożysko, pępowinę, aortę, płuca... badanie trwało 40 min!).
Nie pocieszyłaś mnie tym porodem. Trzymam się myśli, że usg obarczone jest błędem 0,5 kg i może nie będzie taki duży! I że damy radę... Boję się tylko, ze jeśli jednak będzie taki duży, to mogę mieś problem ze spojeniem i ze wzrokiem...