Aasica - nie wiem, czy Azalia jest zła, ale jesli jest nowa na rynku, to ja bym nie stosowała, bo żaden nowy lek nie jest przebadany. Pacjenci sa po prostu królikami doświadczalnymi
I po roku okazuje sie, ze dziewczyny dostaja raka macicy, jajowodów, etc
przykre, ale tak jest
gabrielka - nie jestem pediatra
ale bardzo się interesuję problemem szczepionek i skutków ubocznych i z tym, co wiem, NA PEWNO nie będe szczepiła swojego maluch na nic
spróbuję ominąć równiez te obowiązkowe szczepienia. Czy sie uda? nie wiem...
jak czytam posty z całego dnia, to chcę tyyyle odpowiadać, a jak juz piszę, to nie pamiętam, komu co chciałam powiedzieć
acha,
DOROTKA - ja tez miałam wynik po 2h i w poprzedniej ciąży i teraz zaledwie 146, więc norma niewiele przekroczona. ALE: sprawdzanie glukometrem pokazało, że niestety bardzo dużo rzeczy, które jem, przekraczają mi normy. NIe pomogła dieta ani tym ani poprzednim razem. Jestem na insulinie, ale to nie takie straszne, bo jak ma się np jakaś imprezkę (np urodziny starszego synka) i jest kilka ciast, to bierzesz 3 jedn insulinki więcej na obiad niż zwykle, i cukry sa w normie
Są więc wady i zalety insulinki
A ja byłam dzisiaj na
KTG, dzidzia ok, nawet szyjka puściła!! jest miękka i "przepuszcza jeden palec" - nie wiele, ale jednak coś się zaczyna.
I skurcze wychodzą na KTG na ponad 60%. I te nie sa juz niebolesne ;/
ALE - powiedziałam o tym, że rozeszło mi się juz
spojenie łonowe, Pani doktor mnie zbadała, poszła na konsultacje do drugiego lekarza i powiedziała, ze mam przyjść w czwartek do ordynatora na rozmowę - należy albo indukowac poród albo pomyśleć nad: "innym sposobem rozwiązania ciąży" - tzn. dała mi wyraźnie do zrozumienia, że ze względu na to durne spojenie, które boli i chodzę przez nie jak kaczka, moge miec cesarkę, jesli chcę!!
Ale ja nie chcę
Wolałabym, żeby młody sam się urodził, bez oksytocyny czy innych cięć
trochę się martwię tą ewentualną cc..... wiem, lepsze to, niż możliwość, że podczas porodu pęknie spojenie (wtedy operacje musowo), ale mam nadzieję, ze się jednak uda samej, co?