reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Andzia żadnych okien:wściekła/y: wszyscy lekarze mówią, że jest to bardzo ryzykowne:szok:

EMka ty z tymi pieluchami masz to co ja ze słoiczkami i wogóle z kaszkami , soczkami;-) jak jestem w sklepie to nie ma szans zeby wyszla bez niczego dla malego chociaz coraz czesciej mu gotuje i co drugi dzień podaje mu tarte jabłko na plastikowej tarce (kup sobie taką bo w domu pewnie masz metalowa jak każdy):eek: a i chusteczki ma 5 rodzai, któe odsprzedaje koleżance bo żadne nie mogę używać , biorę je wyłącznie jak wychodzę gdzieś dalej w razie w - emka kiedy idziesz na obciążenie?:-p

Aga mi po 3 miesiącach skończyła się kolka. Natan nie płąkała przy kolce tylko strasznie jęczał, jak sobie o tym przypomne to było straszne a najgorsze jest tro lekarz źle mi doradził i dziecko musiało się męczyć dlatego jak słyszę kolka to od razu włosy mi się jeżą, natomiast jeżeli chodzi o płącz:-p Natan nie płacze tylko nędzi :-)mruczy:-)ale nie mogę ci doradzić z tymi miesiącami to jest tak: do 3 miesięcy dziecko więcej śpi (oczywiście móiwe swój przypadek) a po 3 jest bardziej zainteresowany zabawkami:-) co do p-łączu to mój jak tak jęczy, jest to rzadko ale się zdarza to wtedy wiem , że jest zmęczony i chce się położyć, więc albo wózek, albo łóżko pielucha na buzie tylko nos odkrywam, smoczek i pozytywka (1 pozytywke mam w łóżku, drugą w wózku) super pomaga:-D

Co do nosidełke i karuzeli to pamiętam ten program mamo to ja to jak wybierałam mate to słyszałąm, że mało pstrokata dlatego wziełam normalną canpola a chciałam kolorową fisher price

Maria zabawki kupowałam osobno, często tak jest, żę ludzie sprzedają ale każdą na innej aukcji i wtedy te ceny są w miare, jedyną zabawke która mam w języku angielskim to uczniaczek a reszta, to żyrafa, garnuszek (to też angielski) i ślimaczek i jeszcze coś tam mam, ale teraz poluje na pchacz z fisher price 2 w 1:happy2:

Aureolcia fajne sukieneczki ale tak jak pisała Maria jedna za duży dekolt a druga musiała bym przymierzyć, ja jestem szeroka w plecach i wogóle , koleżanka ma też wesele więc może wybierzemy się tylko , że nie wiem kiedy;-)

reklama
Maria jak obiadek dla bartusia? smkaowało mu? ja postanowiłam, że będę dawać pół ziemniaczka, marchewke i to warzywo któe chce wprowadzić i oczywiście na koniec mięsko.bo jak sama robie to qwychodzi na raz 1,5 słoiczka

Wanda co do palckó ziemniaczanych nigdy się nie odważyłąm, wolałam zjeść kawałek szarlotki;-)

Andzia najlepsza dieta to ogromny plaster na buzie:-D
Któaś z dziewczyn pytała o rosół to ja mogłąm ale 2 łyżki makaronu nie więcej, ziemniakó nie jadłam , kaszy 2 łyżki i ryżu też nie - wszystko strasznie podnosiło mi cukier coć normy miałam do 105, po 2 h 135

Aureolcia- bo ty masz normy dla nie ciężarowy - dziwne.
A wersja Demo mnie rozwaliła zupelnie :)
Moje mopy i M nie pierdzą bo Mopy jedzą tylko gotowane i 0 jedzenia z stołu.
Emka- a co z kotem w końcu???? a pytała się ciebie też Gabrielka kilka razy czy ty sama gotujesz? czy kto u was gotuje ?
GAbrielka a gdzie taką plastikową tarkę można dostać ? Ja dziś podałam słoik Hippa kaszka mleczna z mlekiem i bananami - ale się zajadal i nawet mi po raz pierwszy coś smakowało z słoiczka i kaszka mi smakowała - bylo pyszne :-) nie pojechałam do tego Rossmana a nie mam już ani jednego sloja :( i ani jednego warzywka i owoca w domu :(

ide ide
tak jak go ginekologa..
ani tu ani tu nie bylam a powinnam ? ;/

no ja zem odpowiadala ;p raz ale moge drugi ;p czasami gotuje. czasami bo takto wogole nie jemy - prawie a jak juz to akurat mamy cos od rodzicow bo wciskaja na sile ;p

co do kota to jeden pokoj jest zamkniety. pokoj Poli. kot wogole nie ma tam wstepu. jest ladnie wysprzatane. niedlugo kupujemy takie barierki drewniane by mozna otwierac go i zeby jaki cug byl bo ja sie stopie tu ;/ teraz tez prawie gola siedze ;/

Ostatnia edycja:
Emka to gdzie wy mieszkacie?

Maria w sklepie gospodarstwa domowego - 4zł i wygląda dokładnie tak jak nasze mamy miały :) a co z pracą? pisałaś, że przecież jeszcze masz urlop, a przedłużyłąś sobie urlop macierzyński o 2 tyg?

Emka - takie barierki do połowy drzwi ? i to ma uchronić przed kotem :) moj nawet klamki sam otwiera. a śpi obok Bartka. No to gotujesz podobnie jak ja :) tyle że od rodzicow nie mamy jedzenia bo za żadko do nas wpadają (chyba nigdy) my do nich raz w tygodniu.

Emka to chyba na Hawajach mieszka :-D bo ja nie wiem gdzie może być ciepło :-) mi jest zimno!! i marzę o lecie.
Przedłużyłam o te 2 tyg i kończą mi się 20 maja potem wezmę 52 dni urlopu zaległego, ale już mam doła co dalej :-)
Muszę się rozejrzeć za tą tarką.

maria diabetolog mi podał takie normy, a gin je potwierdził więc wynika z tego że u mnie nie ma innych norm dla ciężarówek :eek:

reklama
natan 4-5 172.jpgto moja kruszynka :) dzisaij zaczeła podchodzić do Natana i podchodzi i go wąchnie lub cupnie:wściekła/y:

Do góry