reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Andzia żadnych okien:wściekła/y: wszyscy lekarze mówią, że jest to bardzo ryzykowne:szok:

EMka ty z tymi pieluchami masz to co ja ze słoiczkami i wogóle z kaszkami , soczkami;-) jak jestem w sklepie to nie ma szans zeby wyszla bez niczego dla malego chociaz coraz czesciej mu gotuje i co drugi dzień podaje mu tarte jabłko na plastikowej tarce (kup sobie taką bo w domu pewnie masz metalowa jak każdy):eek: a i chusteczki ma 5 rodzai, któe odsprzedaje koleżance bo żadne nie mogę używać , biorę je wyłącznie jak wychodzę gdzieś dalej w razie w - emka kiedy idziesz na obciążenie?:-p

Aga mi po 3 miesiącach skończyła się kolka. Natan nie płąkała przy kolce tylko strasznie jęczał, jak sobie o tym przypomne to było straszne a najgorsze jest tro lekarz źle mi doradził i dziecko musiało się męczyć dlatego jak słyszę kolka to od razu włosy mi się jeżą, natomiast jeżeli chodzi o płącz:-p Natan nie płacze tylko nędzi :-)mruczy:-)ale nie mogę ci doradzić z tymi miesiącami to jest tak: do 3 miesięcy dziecko więcej śpi (oczywiście móiwe swój przypadek) a po 3 jest bardziej zainteresowany zabawkami:-) co do p-łączu to mój jak tak jęczy, jest to rzadko ale się zdarza to wtedy wiem , że jest zmęczony i chce się położyć, więc albo wózek, albo łóżko pielucha na buzie tylko nos odkrywam, smoczek i pozytywka (1 pozytywke mam w łóżku, drugą w wózku) super pomaga:-D

Co do nosidełke i karuzeli to pamiętam ten program mamo to ja to jak wybierałam mate to słyszałąm, że mało pstrokata dlatego wziełam normalną canpola a chciałam kolorową fisher price

Maria zabawki kupowałam osobno, często tak jest, żę ludzie sprzedają ale każdą na innej aukcji i wtedy te ceny są w miare, jedyną zabawke która mam w języku angielskim to uczniaczek a reszta, to żyrafa, garnuszek (to też angielski) i ślimaczek i jeszcze coś tam mam, ale teraz poluje na pchacz z fisher price 2 w 1:happy2:

Aureolcia fajne sukieneczki ale tak jak pisała Maria jedna za duży dekolt a druga musiała bym przymierzyć, ja jestem szeroka w plecach i wogóle , koleżanka ma też wesele więc może wybierzemy się tylko , że nie wiem kiedy;-)

reklama
Maria jak obiadek dla bartusia? smkaowało mu? ja postanowiłam, że będę dawać pół ziemniaczka, marchewke i to warzywo któe chce wprowadzić i oczywiście na koniec mięsko.bo jak sama robie to qwychodzi na raz 1,5 słoiczka

Wanda co do palckó ziemniaczanych nigdy się nie odważyłąm, wolałam zjeść kawałek szarlotki;-)

Andzia najlepsza dieta to ogromny plaster na buzie:-D
Któaś z dziewczyn pytała o rosół to ja mogłąm ale 2 łyżki makaronu nie więcej, ziemniakó nie jadłam , kaszy 2 łyżki i ryżu też nie - wszystko strasznie podnosiło mi cukier coć normy miałam do 105, po 2 h 135

Aureolcia- bo ty masz normy dla nie ciężarowy - dziwne.
A wersja Demo mnie rozwaliła zupelnie :)
Moje mopy i M nie pierdzą bo Mopy jedzą tylko gotowane i 0 jedzenia z stołu.
Emka- a co z kotem w końcu???? a pytała się ciebie też Gabrielka kilka razy czy ty sama gotujesz? czy kto u was gotuje ?
GAbrielka a gdzie taką plastikową tarkę można dostać ? Ja dziś podałam słoik Hippa kaszka mleczna z mlekiem i bananami - ale się zajadal i nawet mi po raz pierwszy coś smakowało z słoiczka i kaszka mi smakowała - bylo pyszne :-) nie pojechałam do tego Rossmana a nie mam już ani jednego sloja :( i ani jednego warzywka i owoca w domu :(

ide ide
tak jak go ginekologa..
ani tu ani tu nie bylam a powinnam ? ;/

no ja zem odpowiadala ;p raz ale moge drugi ;p czasami gotuje. czasami bo takto wogole nie jemy - prawie a jak juz to akurat mamy cos od rodzicow bo wciskaja na sile ;p

co do kota to jeden pokoj jest zamkniety. pokoj Poli. kot wogole nie ma tam wstepu. jest ladnie wysprzatane. niedlugo kupujemy takie barierki drewniane by mozna otwierac go i zeby jaki cug byl bo ja sie stopie tu ;/ teraz tez prawie gola siedze ;/

Ostatnia edycja:
Emka to gdzie wy mieszkacie?

Maria w sklepie gospodarstwa domowego - 4zł i wygląda dokładnie tak jak nasze mamy miały :) a co z pracą? pisałaś, że przecież jeszcze masz urlop, a przedłużyłąś sobie urlop macierzyński o 2 tyg?

Emka - takie barierki do połowy drzwi ? i to ma uchronić przed kotem :) moj nawet klamki sam otwiera. a śpi obok Bartka. No to gotujesz podobnie jak ja :) tyle że od rodzicow nie mamy jedzenia bo za żadko do nas wpadają (chyba nigdy) my do nich raz w tygodniu.

Emka to chyba na Hawajach mieszka :-D bo ja nie wiem gdzie może być ciepło :-) mi jest zimno!! i marzę o lecie.
Przedłużyłam o te 2 tyg i kończą mi się 20 maja potem wezmę 52 dni urlopu zaległego, ale już mam doła co dalej :-)
Muszę się rozejrzeć za tą tarką.

maria diabetolog mi podał takie normy, a gin je potwierdził więc wynika z tego że u mnie nie ma innych norm dla ciężarówek :eek:

reklama
natan 4-5 172.jpgto moja kruszynka :) dzisaij zaczeła podchodzić do Natana i podchodzi i go wąchnie lub cupnie:wściekła/y:

Do góry