reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Starlet, megi dzięki spróbuje tylko nie usiebie na kompie bo chyba cały dzień bym to robiła i nie skończyła, dodałam sobie już do ulubionych

Megi powodzenia na szczepieniu, pamiętaj, że spokój czyni cuda :) absolutnie się nie mądruje ale wiem z=t ojuż z doświadczenia, mamy 3 szczepionki za sobą i tylko przy pierwszej strasznie płakał bo sama się trzęsłam

reklama
Spodnie to takie wełniaki cherroke - mam taki sam kocyk :) u nas w domu jest zimniej niż na dworzu - bo mieszkamy na parterze z strony południowej i na dwór się i Bartka muszę rozbierać.

Gabrielko
- zaczełam go przestawiać na butlę z kleikiem ( no bo kleik można tylko na modyfikowanym zrobić) na noc, dziś była trzecia noc i ryczał strasznie - więc nie wiem jak to dalej będzie. Ogólnie baaaaaaardzo ciężko mu idzie picie czegokolwiek z butli.

Emka
- ja jestem behawiorystą psim i niby studiowalam hodowlę zwierząt, ale z kotami nigdy nie pracowałam, więc tylko z teorii co nie co wiem, a teoria to g... :) ale wiem że kocur w tym wieku to jeszcze bardzo terytorialnie podchodzi do sprawy i dlatego cię atakuje i może niestety Pole atakować - ale jak do teraz tego nie robi to myślę że da sobie spokój :) Spróbuj okazywać mu nieco więcej zainteresowania.
Dziś Bartek głaskał moją kocicę i piał przy tym z radości aż w końcu ją za uda złapał i kocica uciekła a Bartek miał tonę sierści w ręce :)

nic Polce nie robi. Michalowi tez nie. mi tylko ;/ gryzie drapie skacze na mnie ;/
mozna to jakos uspokoic ? moze cos do karmy ? ;p

No i jest pomar po kolacji - 71.
Jutro na czczo i po śniadanku - z ego co piszecie to takie newralgiczne punkty. mam coś przed snem przegryżć...no a z tym śniadaniem to nie wiem... mam napisane, że nabiału owoców nie. Czyli co ? ?
mama_ola Ty się już zaopatrujesz w akcesoria niemowlęce?
Emka widzę że Pola postępy duże robi:)

Dla dziewczyn w czasie szczepień podaje adres stronki : www.szczepienia.org.pl
Prawdę mówiąc ja od jakiegoś czasu tam nie zaglądam żeby się nadto nie stresować, ale moja koleżanka jest bezpośrednio dotknięta tym problemem a w zasadzie jej córcia.
Jeśli ktoś ma ochotę niech poczyta.
Pozdrawiam

Maria a próbowałaś kaszke łyżeczką karmić?

Ale u nas burza, masakra, grzmi urwanie chmury, tak zagrzmiało, że Natanek się obudził

Elmo pewnie się powtarzam ale proponuje omlet bez mąki - po nim zawsze dobre cukry a trzustka zrana za nim zacznie pracować to akurat po 1 śniadaniu.

gabrielka1308 ale wtedy to pewnie bez chlebka? taki jajka i warzywka? czy dodajesz jakąś wędlinkę. I jak omlet uchodzi to pewne i jajeczniczka?

Elmo jajecznica oczywiście ale bez chlebka. Może spróbuj przepis majki dziewczyny pisały, że fajny cukier jest po nich.
Ja rozbijałam jajka dodawałąm przypraw i na patelnie a jak obróciłam to dawał szynke i ser żółty, ale nie wszyst=cy mogą jeść ser żółty bo jest tłusty, teraz jest tyle warzyw to możesz dać pomidorka i naprawde można pojeść sobie, a na obiad polecam warzywa na patelnie z filetami z kurczaka, to uwielbiałąm bo nigdy po tym nie byłam głodna.

W razie jakby ci się chciało słodkiego to polecam placki z otręb żytnich po których cukier w normie - ja miałąm tą cukrzyce przy któej strasznie trzeba było się pilnować a i tak skończyło się na insulinie

Dziewczyny nie wiem czy wy pijecie kawe ale bardzo bardzo polecam NESCAFE ESSPRESO tak jak typowa z ekspresu ciśnieniowego:-)

reklama
ja kupilam w aptece i jakas lipa bo wiecznie 35,8 i nie idzie wyzej nawet wg instrukcji :/
musze kupic jakis na allegro wlasnie :)
ktoras przytyla wiecej niz ja ? :/ ;ppp (24) ;p

Do góry