reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Starlet, megi dzięki spróbuje tylko nie usiebie na kompie bo chyba cały dzień bym to robiła i nie skończyła, dodałam sobie już do ulubionych

Megi powodzenia na szczepieniu, pamiętaj, że spokój czyni cuda :) absolutnie się nie mądruje ale wiem z=t ojuż z doświadczenia, mamy 3 szczepionki za sobą i tylko przy pierwszej strasznie płakał bo sama się trzęsłam

reklama
Spodnie to takie wełniaki cherroke - mam taki sam kocyk :) u nas w domu jest zimniej niż na dworzu - bo mieszkamy na parterze z strony południowej i na dwór się i Bartka muszę rozbierać.

Gabrielko
- zaczełam go przestawiać na butlę z kleikiem ( no bo kleik można tylko na modyfikowanym zrobić) na noc, dziś była trzecia noc i ryczał strasznie - więc nie wiem jak to dalej będzie. Ogólnie baaaaaaardzo ciężko mu idzie picie czegokolwiek z butli.

Emka
- ja jestem behawiorystą psim i niby studiowalam hodowlę zwierząt, ale z kotami nigdy nie pracowałam, więc tylko z teorii co nie co wiem, a teoria to g... :) ale wiem że kocur w tym wieku to jeszcze bardzo terytorialnie podchodzi do sprawy i dlatego cię atakuje i może niestety Pole atakować - ale jak do teraz tego nie robi to myślę że da sobie spokój :) Spróbuj okazywać mu nieco więcej zainteresowania.
Dziś Bartek głaskał moją kocicę i piał przy tym z radości aż w końcu ją za uda złapał i kocica uciekła a Bartek miał tonę sierści w ręce :)

nic Polce nie robi. Michalowi tez nie. mi tylko ;/ gryzie drapie skacze na mnie ;/
mozna to jakos uspokoic ? moze cos do karmy ? ;p

No i jest pomar po kolacji - 71.
Jutro na czczo i po śniadanku - z ego co piszecie to takie newralgiczne punkty. mam coś przed snem przegryżć...no a z tym śniadaniem to nie wiem... mam napisane, że nabiału owoców nie. Czyli co ? ?
mama_ola Ty się już zaopatrujesz w akcesoria niemowlęce?
Emka widzę że Pola postępy duże robi:)

Dla dziewczyn w czasie szczepień podaje adres stronki : www.szczepienia.org.pl
Prawdę mówiąc ja od jakiegoś czasu tam nie zaglądam żeby się nadto nie stresować, ale moja koleżanka jest bezpośrednio dotknięta tym problemem a w zasadzie jej córcia.
Jeśli ktoś ma ochotę niech poczyta.
Pozdrawiam

Maria a próbowałaś kaszke łyżeczką karmić?

Ale u nas burza, masakra, grzmi urwanie chmury, tak zagrzmiało, że Natanek się obudził

Elmo pewnie się powtarzam ale proponuje omlet bez mąki - po nim zawsze dobre cukry a trzustka zrana za nim zacznie pracować to akurat po 1 śniadaniu.

gabrielka1308 ale wtedy to pewnie bez chlebka? taki jajka i warzywka? czy dodajesz jakąś wędlinkę. I jak omlet uchodzi to pewne i jajeczniczka?

Elmo jajecznica oczywiście ale bez chlebka. Może spróbuj przepis majki dziewczyny pisały, że fajny cukier jest po nich.
Ja rozbijałam jajka dodawałąm przypraw i na patelnie a jak obróciłam to dawał szynke i ser żółty, ale nie wszyst=cy mogą jeść ser żółty bo jest tłusty, teraz jest tyle warzyw to możesz dać pomidorka i naprawde można pojeść sobie, a na obiad polecam warzywa na patelnie z filetami z kurczaka, to uwielbiałąm bo nigdy po tym nie byłam głodna.

W razie jakby ci się chciało słodkiego to polecam placki z otręb żytnich po których cukier w normie - ja miałąm tą cukrzyce przy któej strasznie trzeba było się pilnować a i tak skończyło się na insulinie

Dziewczyny nie wiem czy wy pijecie kawe ale bardzo bardzo polecam NESCAFE ESSPRESO tak jak typowa z ekspresu ciśnieniowego:-)

reklama
ja kupilam w aptece i jakas lipa bo wiecznie 35,8 i nie idzie wyzej nawet wg instrukcji :/
musze kupic jakis na allegro wlasnie :)
ktoras przytyla wiecej niz ja ? :/ ;ppp (24) ;p

Do góry