reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

gabrielka mówisz mi że mam się szykowac do porodu? A wszyscy mi mówią że mam wysoko brzuch to jeszcze do porodu daleko. Jak wysoko? To gdzie on później opada, między kolana? :szok:

Nie ma któraś do odsprzedania kaftaników i koszulek?

reklama
No kurcze nie wiem jakie ma TT i Browns smoczki czy lateks czy silikon ? ale smoczki normalne nie na butelkę próbowałam różne i nie było różnicy czy lateks czy silikon wszystkie były beeeeee

elmoo - a co? Uważasz że za wcześnie na szykowanie? Jeszcze właściwie nic nie mam - wózek i łóżeczko wybrane, ale kupię na początku czerwca, żeby się troszkę powietrzyły. Kosmetyki to na sam koniec, ale ciuszki już zaczęłam kompletować, bo trzeba toto poprać, poprasować.... A ja już coraz mniej sił mam... Poza tym boję się, że z powodu skurczów poród przyjdzie raczej szybciej niż później... Na razie kupiłam tylko koszule nocne do karmienia i szlafrok. A to raczej na wypadek szpitalnej powtórki. Choć na razie dobrze się trzymam :blink:

aureolcia - a infekcji żadnej nie masz czasem? Nie mam pojęcia jak wygląda czop, ale może to nie to? Może trzeba by przyspieszyć wizytę u lekarza, żebyś się niepotrzebnie nie stresowała?

Dobrej, spokojnej nocy Słodziaki. Niskich cukrów i śpiących maluszków.

mama_ola nic nie wiem o żadnej infekcji. Jedynie mam tego cholernego paciorkowca ale mam go już od jakiegoś czasu i nic mi nie leciało, a poza tym od 3 dni jem na niego antybiotyk. Może to od niego :baffled:
18 maja ide do gina w poradni przy szpitalu to się pewnie cos wyjaśni :tak: Ale stresa i tak mam. Mojemu nawet nie mówie że coś mi leci bo ten to dopiero panikuje

Ostatnia edycja:
aureolcia - a stosujesz jakąś osłonę do tego antybiotyku (najlepiej dopochwową)? Niestety oprócz wybijania złych bakterii antybiotyki działają też na te dobre - na pałeczki kwasu mlekowego, które decydują o kwaśnym ph i chronią przed infekcją, szczególnie drożdżami. Antybiotyk działa tylko na bakterie, więc drożdże mają wolną drogę. Radzę Ci przyspieszyć wizytę... Choć z drugiej strony gdyby to była infekcja, to mogłabyś coś czuć (swędzenie, pieczenie...). Ale lepiej dmuchać na zimne.

mama_ola nie stosuję żadnej osłony, ale piję jogurty które podobno tez osłaniają. W końcu kiedyś nie było tych leków osłaniających a ludzie też brali antybiotyki, więc ja wybrałam jogurty. A może one są do dupy i jednak powinnam kupić jakąś osłone? Nic mnie nie swędzi ani nie piecze. Zobaczymy co mi powie 18 gin w poradni

o jaaa
ja na nogach od 6 :/ wrrr. normalnie spie na siedzaco :/ ale delektuje sie super mocna kawa i licze na to ze zara sie rozbudze :/ tata spi nie chce go budzic - dam se sama rade :D
dzis sie wyrywam do mamy :) sama ! Pola na spacer z tata albo niech se robia co chca ;p
super slonce. ciekawe czy sie nie schowa jak tylko wyjde na ulice bo ostatnio mam takie szczescie :/ moze w totka pykne :/ :D
chyba wysle go dzis by glukometr oddal :D termin do 3 maja mialam :>

gabrielka1308 ale wtedy to pewnie bez chlebka? taki jajka i warzywka? czy dodajesz jakąś wędlinkę. I jak omlet uchodzi to pewne i jajeczniczka?

Polecam jajecznice. Ja np. zjem 1 kanapke chleba pelnoziarnistego z wedlina i wynik 101-103, a wciagne 1 kanapke chleba z maslem i do tego jajecznice (robimy wspolnie z mezem z 6 jaj dla nas dwojga, z kabanosem, kurczakiem czasem), opcham sie tego tak, ze jeszcze zostawiam na talerzu i wyniki ponizej 100.

Termometr przy corce mialam elektroniczny do pupy, ale jak wyrosla to juz nie dala sobie tak mierzyc. Mamy wiec teraz taki Termometr Microlife IFR 100 - ucho/skron - NOWOSC (1037417875) - Aukcje internetowe Allegro
cala rodzinka z niego korzysta, a corka go wrecz uwielbia. Aha nie oplaca sie kupowac na allegro, bo w aptekach mozna dostac za 99zl.

Czop wyglada jak taka ciagnaca galareta.

reklama
starlet to chyba niezle. ja dziś jajecznica- o ile jedno jajkoze szczypiorkiem przysmażane tak można nazwać i wasa z pomidorkiem i szczypiorkiem o 1h - 101.
Jestem na etapie testowania, więc narazie ostrożnie ze wszystkim, ale dzięki a wszelkie porady - korzystam i przydają się :-)
mama_ola nie wiem czy za wcześnie , ale to mże dlatego że ja jeszcze nic nie mam ( no oprócz jednych śpiochów kibica ;) które od rata dostaliśmy). Przeglądam allegro namiętnie ale jeszcze nic nie kupione i wydaje mi się że 2 miesiące przeszło to jeszcze jest czas.
Chyba dzisiaj powtórka z ładnego dnia. Wczoraj pieliłam grządki po powrocie od tych lekarzy, jak mnie ktoś widział to niezły ubaw miał.Pielenie na siedząco między grządkami:tak:.
A jak jest w naszym przypadku np. z inką z mlekiem? Można nie można - ja sie boję że mało mleka można a przed diagnozą i kakao było i inka z mlekiem , budyń itp.
Pozdrawiam i duuużo słonka

Do góry