reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Ja jak zwykle na szybko bo raz, że chora, dwa młdoy przeziębiopny i marudny i zaraz na spacer krótki idziemy.
Powiem tylko, że problem pupkowy został rozwiązany i jest DUŻA poprawa no i już go nie boli :D
O ile się nie mylę, któraś z Was, chyba emka(?) też miała jakiś problem pupkowy... przypomniałam sobie stary sposób mojej cioci - nadmanganian potasu + linomag! (Nadmanganian działa odkażająco i po kilku godzinach już jest poprawa). Myjemy pupkę wacikami a najlepiej watą bawełnianą i przegotowaną wodą i potem jeden wacik moczymy w roztworze nadmanganianu i chwilkę okładamy problematyczne miejsce, potem chwilke wietrzymy i czekamy aż dupka wyschnie i cienką warstwa linomagu zielonego smarujemy.
Sudocremy, alantany i nawet mąka ziemniaczana chowa się przy nadmanganianie. Przynajmniej w przypadku Filipka.
Przepraszam za wymądrzanie się i pozdrawiam Mamusie :-)

Powiem tylko, że Filipek do lekarza idzie jednak bo coraz mocniej go bierze i do tego termometr mi się zepsuł, w aptece wyobraźcie sobie nie mieli zwykłego nawet z miękką końcówką(!!!!) i kilka dni muszę czekać zanim przesyłka przyjdzie :/ Tak więc to będzie wizyta z cyklu 'przewrażliwiona matka' aby sprawdzić czy to tylko zwykłe przeziębienie z katarem i kaszelkiem.

Jeszcze raz pozdrawiam!

reklama
starlet - 4 kromeczki razowego chleba orkiszowo-żytniego (własnej produkcji, 1 kromka wielkości 1/2 kromki foremkowego) z twarożkiem i świeżymi warzywami. Tak sobie myślę, że może pierwsze śniadanie powinnam jeść bardziej białkowe? Bo po drugim już cukier dobry był (a zjadłam 2 kromki i zupę z soczewicy z ziemniakami i marchewką)

a ja wlasnie polozylam Polke na brzuchu :D kurde caly koc w klakach kocich :/ wrr ! o juz zaczyna stekac :/ sie nalezala. 3 min :/ nie no docierpie do 15 min jak codzien :>
czy waszym tez sie zbiera w faldkach w szyjce "cos" i tak "ladnie" pachnie ? :p

przekrecila juz 3 razy glowke w te i tamte manke. a cala polowa od pasa do stopek malo sie nie przekrecila na bok :ooo
a teraz to chyba plywa :| :D
chyba polezy dzis 20 min ;p w nagrode ;p

wasze tez sie tak slinia ?

Ostatnia edycja:
Agga może i ja to wypróbuje :)
Byliśmy na szczepionce :) Natanek zakwęczał nie przy wkuciu tylko jak już mu wciskała szczepionke, teraz śpi bo najpierw zakupy później jedzonko i tak troche go ponosiłam na rekach wazy 7100, dupke mam smarowac bepanten plus i pow doktor ze nie ktore dzieci tak maja , moge podac mu swojski kompot z czeresni i obserwowac jak na to reaguje, oczwiscie standardowo pow ze mam bardzo zywe dziecko i silne. kolejna 21.06 ale bezplatna.

Mama ola jak ogladalas ciuszki na allegro to na pewno kupisz za duzo hi hi ja mam kilka kartonow ciuszkow i chyba do roku to minimum i nadal jak ogladam to mocno musze sie pilnowac zebz nie zamawiac.

Maria moze tz bedziesz wiedziec jak dodac wiecej zdjec na allegro niz 8. chodzi mi o to ze czesto ludzie wystawiaja opis zdjecie+ opis zdjecie itp. Moze ktoras z dziewczyn wie.
Majka dostala moj nr? Aureolcia podaj ktorejs nr bo wszystkie bedziemz trzymac kciuki

Maria podalam pierwszy raz brokuly, standardowo marchewka, ziemniak, pol pietruszki i 3 rozyczki brokuly, mama go karmila ale mowila ze samkowalo.

Emka kiedz Pola bedzie miala 4 miesiace?

Emka Natan ma slinotok, kladz ja na brzuszku ale na chwilke i na plecki pozniej znowu na brzuszek pomagaj jej sie przekrecac, wten sposob bawisz sie z dzieckiem i cwiczysz ja. ja klade na nie dlugo ale czesto. moj nie ma nic w szyi, nic nie zauwazylam. za to uszka :baffled:

a nie widac mojego suwaczka ? kurde mam suwaczek taki ladny nieibesko rozowy :( teraz beda 3 miesiace:) 20 czerwca - 4 miesiace :)
teraz lezala troszke. pomagalam sie jej przekrecic a potem juz sama sie przekrecala :D
a szyjka to pewnie jakis krem co nim smarowalam ja rano. tylko teraz troche inaczej pachnie ;p wycieram to w ciagu dnia :)
a co z uszkami ?

pytanie. moge klopelke d3 wkraplac do mleka i w ten sposob ja podawac ? czy trzeba bezposrednio ?

Ostatnia edycja:
Z tego co obowiązywało 3 lata temu wit.D nie wolno mieszać z niczym. Ale ona jest nawet fajna w smaku (przynajmniej dla mnie).

Co do zakupów na Allegro.... temat rzeka:-D. Ja dopiero jak was poczytałam zajrzałam tam. Pierwszy raz w życiu na ciuchy. To było w czwartek. I przesiedziałam 6 godzin na aukcjach z czego dwie wygrałam :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D.
I właśnie w tej chwili jak do Was to piszę listonosz przyniósł pierwszą paczkę!!!!!!!!!!!!!!
Licytuję się jeszcze w 6 a to pewnie nie będzie koniec.

M. powiedział, że mnie zabije jak jeszcze coś zamówię ale ja nie potrafię się oprzeć:happy:. Tylko zasobność (jej brak) portfela trzyma mnie na dystans.

reklama
ja allegro poznalam pare lat temu :D nie ma dnia bez allegro :D
teraz czekam na krem na ciemieniuch, na butelki 260ml i na soczewki :D
dopiero co dotarly trampki majtki mata dla Polki i pajacyki :D a no i jeszcze cos ale to nie powiem bo sie wstydze ;p
ulozylam Polke na mate teraz patrzy na zabawki i sie usmiecha :D
dalam tez D3. nie mieszalam wg zalecen/polecen ;p

Do góry