reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Ja jak zwykle na szybko bo raz, że chora, dwa młdoy przeziębiopny i marudny i zaraz na spacer krótki idziemy.
Powiem tylko, że problem pupkowy został rozwiązany i jest DUŻA poprawa no i już go nie boli :D
O ile się nie mylę, któraś z Was, chyba emka(?) też miała jakiś problem pupkowy... przypomniałam sobie stary sposób mojej cioci - nadmanganian potasu + linomag! (Nadmanganian działa odkażająco i po kilku godzinach już jest poprawa). Myjemy pupkę wacikami a najlepiej watą bawełnianą i przegotowaną wodą i potem jeden wacik moczymy w roztworze nadmanganianu i chwilkę okładamy problematyczne miejsce, potem chwilke wietrzymy i czekamy aż dupka wyschnie i cienką warstwa linomagu zielonego smarujemy.
Sudocremy, alantany i nawet mąka ziemniaczana chowa się przy nadmanganianie. Przynajmniej w przypadku Filipka.
Przepraszam za wymądrzanie się i pozdrawiam Mamusie :-)

Powiem tylko, że Filipek do lekarza idzie jednak bo coraz mocniej go bierze i do tego termometr mi się zepsuł, w aptece wyobraźcie sobie nie mieli zwykłego nawet z miękką końcówką(!!!!) i kilka dni muszę czekać zanim przesyłka przyjdzie :/ Tak więc to będzie wizyta z cyklu 'przewrażliwiona matka' aby sprawdzić czy to tylko zwykłe przeziębienie z katarem i kaszelkiem.

Jeszcze raz pozdrawiam!

reklama
starlet - 4 kromeczki razowego chleba orkiszowo-żytniego (własnej produkcji, 1 kromka wielkości 1/2 kromki foremkowego) z twarożkiem i świeżymi warzywami. Tak sobie myślę, że może pierwsze śniadanie powinnam jeść bardziej białkowe? Bo po drugim już cukier dobry był (a zjadłam 2 kromki i zupę z soczewicy z ziemniakami i marchewką)

a ja wlasnie polozylam Polke na brzuchu :D kurde caly koc w klakach kocich :/ wrr ! o juz zaczyna stekac :/ sie nalezala. 3 min :/ nie no docierpie do 15 min jak codzien :>
czy waszym tez sie zbiera w faldkach w szyjce "cos" i tak "ladnie" pachnie ? :p

przekrecila juz 3 razy glowke w te i tamte manke. a cala polowa od pasa do stopek malo sie nie przekrecila na bok :ooo
a teraz to chyba plywa :| :D
chyba polezy dzis 20 min ;p w nagrode ;p

wasze tez sie tak slinia ?

Ostatnia edycja:
Agga może i ja to wypróbuje :)
Byliśmy na szczepionce :) Natanek zakwęczał nie przy wkuciu tylko jak już mu wciskała szczepionke, teraz śpi bo najpierw zakupy później jedzonko i tak troche go ponosiłam na rekach wazy 7100, dupke mam smarowac bepanten plus i pow doktor ze nie ktore dzieci tak maja , moge podac mu swojski kompot z czeresni i obserwowac jak na to reaguje, oczwiscie standardowo pow ze mam bardzo zywe dziecko i silne. kolejna 21.06 ale bezplatna.

Mama ola jak ogladalas ciuszki na allegro to na pewno kupisz za duzo hi hi ja mam kilka kartonow ciuszkow i chyba do roku to minimum i nadal jak ogladam to mocno musze sie pilnowac zebz nie zamawiac.

Maria moze tz bedziesz wiedziec jak dodac wiecej zdjec na allegro niz 8. chodzi mi o to ze czesto ludzie wystawiaja opis zdjecie+ opis zdjecie itp. Moze ktoras z dziewczyn wie.
Majka dostala moj nr? Aureolcia podaj ktorejs nr bo wszystkie bedziemz trzymac kciuki

Maria podalam pierwszy raz brokuly, standardowo marchewka, ziemniak, pol pietruszki i 3 rozyczki brokuly, mama go karmila ale mowila ze samkowalo.

Emka kiedz Pola bedzie miala 4 miesiace?

Emka Natan ma slinotok, kladz ja na brzuszku ale na chwilke i na plecki pozniej znowu na brzuszek pomagaj jej sie przekrecac, wten sposob bawisz sie z dzieckiem i cwiczysz ja. ja klade na nie dlugo ale czesto. moj nie ma nic w szyi, nic nie zauwazylam. za to uszka :baffled:

a nie widac mojego suwaczka ? kurde mam suwaczek taki ladny nieibesko rozowy :( teraz beda 3 miesiace:) 20 czerwca - 4 miesiace :)
teraz lezala troszke. pomagalam sie jej przekrecic a potem juz sama sie przekrecala :D
a szyjka to pewnie jakis krem co nim smarowalam ja rano. tylko teraz troche inaczej pachnie ;p wycieram to w ciagu dnia :)
a co z uszkami ?

pytanie. moge klopelke d3 wkraplac do mleka i w ten sposob ja podawac ? czy trzeba bezposrednio ?

Ostatnia edycja:
Z tego co obowiązywało 3 lata temu wit.D nie wolno mieszać z niczym. Ale ona jest nawet fajna w smaku (przynajmniej dla mnie).

Co do zakupów na Allegro.... temat rzeka:-D. Ja dopiero jak was poczytałam zajrzałam tam. Pierwszy raz w życiu na ciuchy. To było w czwartek. I przesiedziałam 6 godzin na aukcjach z czego dwie wygrałam :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D.
I właśnie w tej chwili jak do Was to piszę listonosz przyniósł pierwszą paczkę!!!!!!!!!!!!!!
Licytuję się jeszcze w 6 a to pewnie nie będzie koniec.

M. powiedział, że mnie zabije jak jeszcze coś zamówię ale ja nie potrafię się oprzeć:happy:. Tylko zasobność (jej brak) portfela trzyma mnie na dystans.

reklama
ja allegro poznalam pare lat temu :D nie ma dnia bez allegro :D
teraz czekam na krem na ciemieniuch, na butelki 260ml i na soczewki :D
dopiero co dotarly trampki majtki mata dla Polki i pajacyki :D a no i jeszcze cos ale to nie powiem bo sie wstydze ;p
ulozylam Polke na mate teraz patrzy na zabawki i sie usmiecha :D
dalam tez D3. nie mieszalam wg zalecen/polecen ;p

Do góry