reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Aureolcia o to ładnie waży:-D najważniejsze ,żę wszystko w porządku a ten strach niestety jest przyklejony na wieczność do matek :baffled: ale to nasze dzieciątka:-)

Aureolcia tak jak pisałam Majce chyba kiedyś ,że ja odkryłam warzywa na patelnie plus filet z kurczaka, najdałam się tym jak mops a cukry miałam dobre no i zdrowo, wiem że to smażone ale przynajmniej dojadłam bo byłam często głodna:tak::-(

reklama
Emka wcześnia twoja Pola wyciąga rączki - bo mój teraz nawet nie ma ochoty (ale on chyba leń, bo jak chce to i je ściąga).
Gabrielka - no to twój dużo je, ja nie wime ile mój je no bo ssie cyca, próbuję to modyfikowane i wciąż ląduje w zlewie - nie wiem co to będzie bo powoli chyba powinnam go już przestawiać na mleko poza cycowe. Miał dzień gdzie wypił 200ml i teraz lipa.
Aasica- no ja od początku walczyłam z tym moim mlekiem cycowym i od początku jaką lipa była, ale w nocy odciągałam 120ml a w dzień maks 30 ml. a teraz w nocy 60 ml a w dzień 0 ml - no to chyba zanika tak mi się wydaje, a mały ssie i ssie i ssie.
I nie martw się pewnie twoja mała ma okres wzrostu i będzie teraz trochę wisieć na tobie - przejdzie jej a ty się pakuj do łóżka z nią i 0 stresu :) zrobisz i jej i sobie przyjemność - poco to się wkurzać i męczyć was obu, naje się kiedyś :-D

Ah Gabrielko ponieważ twój Natanek jest w podobnym wieku jak mój Bartek to mam pytanie - czy twój robi taki dziwny ruch - Bartek siedzi sobie już niesttey - nawet kilka razy sam sobie usiadł podciągając się za nogawki spodni :) i jak siedzi to się buja mocno do przodu i do tyłu całym ciałem - jak by chciał wstać robi to od 4 dni około - dziwadlo jakieś.

Co do wagi dzieciaczków brzuchalców - to ja byłam przerażona ( gdzieś tu się wypowiadałam na ten temat jak byłam w ciąży) bo mówili mi że na usg wyszło 3,600 w 34 tygodniu!!! ale byłam przerażona że takiego wielkoluda nie urodzę itd. w 40 tygodniu na usg wyszło 3200!!!! a urodził się 3650 gram :) zupełnie co innego pokazują różne aparaty i lekarze.

reklama
Do góry