reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Witam słodkie.

U mnie jakaś masakra mała była nieznośna:crazy:.W nocy także wybudzona i miałam problem żeby ją nakarmic....może jakiś skok rozwojowy albo co:baffled:....masakra jakaś , niespina sie, nie robi się czerwona, nie pręzy a płacze:baffled::baffled:...odpowiada jej tylko cyc i ręce.Nawet wibracje z bujaczka nie pomagają...ręce opadają...dzis odsypiałam bo mój ma urlop.

Co do woreczków widziałam juz na allegro tylko byłam ciekawa czy w pojemnikach mrozicie czy w woreczkach.

U mnie w aptece powiedziała cenę 75 zeta za 10sztuk :szok::szok:chyba oszaleli....muszę z allegro zamówić......

Teraz jest na rękach mojego to mogę coś skrobnąc....

Megio na chrzcinach super wszystko przespała , nawet nie mrugneła przy laniu woda ...nawet ksiądz skomentował.....Dobrze że twój Michałek też był grzeczny.
A jak w nocy daje Ci pospać??

Dziewczyny jak dostać takie gadzety z bobovity???co trzeba zrobić???

Emka słodziutko z tymi spineczkami...

Albo sobie smoczek z moich piersi zrobiła albo co....już sama nie wiem...no ale co godzinę czuję że on pije a ja wymiękam:wściekła/y:.

reklama
Ależ ja mam dzisiaj dzień! Najpierw ni stąd ni zowąd po śniadaniu wysoki cukier (po czymś co normalnie dobrze toleruję), potem wizyta u lekarza - szyjka się trzyma, ale niestety spojenie łonowe zaczęło mnie boleć. Dowiedziałam się, że to niedobrze i że mam jeszcze więcej leżeć :baffled: Jakoś doła załapałam... Potem mąż chciał się zabrać za sprzątanie i okazało się, że się odkurzacz zepsuł. Potem internet przestał działać i już myślałam, że napiszę do losu list z zażaleniem, ale okazało się, że nie ma po prostu prądu, więc odkurzacz i internet jest usprawiedliwiony ;-). Potem mąż dostał pilny telefon z pracy i okazało się, że nie będzie mógł ze mną pojechać na warsztaty, które planowaliśmy od 2 tygodni i tylko mnie tam zawiezie. A jak jechaliśmy to utknęłam w mega korku i się spóźniłam.... Ech... Dzień jak spod ciemnej gwiazdy. A! Jeszcze wypadł mi słoik z zupą i zrobił wielką dziurę w naszej ślicznej świeżo cyklinowanej podłodze. Powinnam się chyba położyć i do jutra nie wstawać :baffled:

Mamy w dwupaku - macie czasem takie chwile... hm zwątpienia? Że już nie chcecie być w ciąży i czujecie się tym mega zmęczone? Ja dziś miałam taką chwilę... Od początku coś nie tak - najpierw plamienie i ciąża na podtrzymaniu, potem cukrzyca, skurcze, a teraz jeszcze te bóle spojenia :wściekła/y: Chyba nie nadaję się na ciężarówkę :zawstydzona/y:

dzis pierwszy raz lapala za zabawki wiszace na palaku na lezaczku :DD malo sie nie poplakalam ze wzruszenia ;p
ej to zle ze pcham jej smoka jak tylko zaczyna plakac ? :D

Mamy w dwupaku - macie czasem takie chwile... hm zwątpienia? Że już nie chcecie być w ciąży i czujecie się tym mega zmęczone? Ja dziś miałam taką chwilę... Od początku coś nie tak - najpierw plamienie i ciąża na podtrzymaniu, potem cukrzyca, skurcze, a teraz jeszcze te bóle spojenia :wściekła/y: Chyba nie nadaję się na ciężarówkę :zawstydzona/y:

Wydaje mi się, że po prostu jesteśmy już zmęczone i każdej zdarzają się gorsze dni :-) Może i ciąża to nie choroba ale z pewnością wyczerpujący stan fizycznie jak i psychicznie. Damy radę :-D

Wydaje mi się, że po prostu jesteśmy już zmęczone i każdej zdarzają się gorsze dni :-) Może i ciąża to nie choroba ale z pewnością wyczerpujący stan fizycznie jak i psychicznie. Damy radę :-D

musimy, bo innego wyjścia nie ma...

mama_ola: nie pociesze cie z tymi bólami.. mnie się zaczęły koło 22 tc.. i z każdym tygodniem tylko się nasilają... teraz to już ciężko chodzić... ciesz się, że są jeszcze do wytrzymania i napawaj się tym stanem.... ja tego nie doceniałam, ale teraz juz wiem, że wtedy jak narzekałam to był pikuś...

dzis pierwszy raz lapala za zabawki wiszace na palaku na lezaczku :DD malo sie nie poplakalam ze wzruszenia ;p
ej to zle ze pcham jej smoka jak tylko zaczyna plakac ? :D

to zależy czy źle czy dobrze.. czasem dzieciaczki po prostu marudzą nie wiedzieć czemu.. nie chodzi im na pewno i bliskość cyca... jesli się uspokaja przy smoku to spokojnie... gorzej jak sie denerwuje a Ty bys jej na siłę dawała... tyle dzieci ma smoki i jakoś żyją... moj maly mial odruch wymiotny na smoka ale potem nie mieliśmy problemu z oduczaniem jego smoka... za to przy cycku siedziałby 24h/dobę... i oczywiście dostawal go jak tylko chciał...

mama_ola ja tez tak mam tymbardziej teraz jak jestem chora a wybór lekarstw ograniczony a ja 3 noc nie przespałam przez ból gardła i zatkany nos :wściekła/y::wściekła/y:

Wkurza mnie już ta dieta, zjadłabym w końcu coś normalnego i do syta a nie ciągle jakiś szit i to na 15 razy :wściekła/y: Do tego mój mąż dzisiaj w gazecie przeczytał o diecie matki karmiącej i juz mnie ostrzegł że będe mogła jeść tylko to co tam pisze, to mu w sklepie na cały głos powiedziałam że niech spier.....la, ludzie się na nas patrzeli jak na nienormalnych a ja mam to w dupie!! Znalazł się ekspert, on przy mnie objada się czipsami i opija bezczelnie piwem i jeszcze mi będzie gadał co mi wolno a czego nie :wściekła/y::wściekła/y:

Poza tym ta niepewność mnie wykończy, chciałabym juz urodzić.
Aha a ja właśnie po wizycie u gina. Młody ma 2900g a ja znowy kilo mniej :szok: Powiedział mi że do 2 tygodni powinnam urodzić :szok:

Widzę , że prawie wszystkie na jakimś małym dołku:baffled:
Może to taki dzień, nie wiem czy was pocieszę ,ale uważam , że ciąża czyli stan błogosławiony jest znacznie przereklamowany moim zdaniem:rofl2:
Myślę, że to hormony a przede wszystkim strach przed porodem i czy wszystko z dzieciątkiem w porządku, choć lekarze mówią, że w porządku to my mamy przewrażliwione zawsze coś tam w głowie sobie jeszczew dodamy , a jak lekarz mówi leżeć to niestety trzeba:-(

Maria Aga dziękuje za pozdrowienia:-)

Emka ja smoczek podaje wtedy kiedy krzyczy :-) albo jak widzi , że jest już śpiący to wtedy jest smoczek, do wózka , pieluszka włączam pozytywkę i śpi, drugą pozytywkę mam przy łóżku, świetna sprawa.

Dziewczyny z pokarem to ja mam swoją wersję na swoim przykładzie:szok: mój nie dojadał i zaczął zaraz po jedzeniu kwęczeć więc posłuchałam koleżanki która doradziła mi , że po jedzeniu podać butle z mlekiem modyfikowanytm jak zje lub zobaczyć ile zje to wtedy będzie wiadomo, mój zjadł 100ml po skończeniu cycka :szok: i już zaczełam dokarmiać i sama ściągałąm pokarm:nerd:

Maria ja daje pierwsze jedzonko mleko 180ml, więcej nie dostanie, później jakieś max 3 godz choć nie zawsze tyle wytrzymuje następne mleko z kaszką bezglutenową, później obiadek, deserek i 2 razy mleko. mniej więcej co 3godz, ale tak jak piszę, nie zawsze tak to wychodzi.

Assica ja dostałam w szpitalu 2 kwestionariusze do wypełnienia, jeżeli tak to można nazwać i dostałam 2 pudełka niebiedkie i różowe, w jednym z tych pudełek było z bobvity ksiązeczka a na końcu karta pocztowa, którą wysłałam.
MAria dzisiaj też dostałam z bebilon - proszę o więcej :-D
Kaszke, obiadek i desrek podaje mu łyżeczką, mam fajne z tommee tipe czy jakoś tak, z czujnikiem ciepła, kupiłam je na allegro mają fajną końcówkę i są wąziutkie, bo z canpol mają zaokrąglone i nie za bardzo nimi idzie:tak:

reklama
Aureolcia o to ładnie waży:-D najważniejsze ,żę wszystko w porządku a ten strach niestety jest przyklejony na wieczność do matek :baffled: ale to nasze dzieciątka:-)

Aureolcia tak jak pisałam Majce chyba kiedyś ,że ja odkryłam warzywa na patelnie plus filet z kurczaka, najdałam się tym jak mops a cukry miałam dobre no i zdrowo, wiem że to smażone ale przynajmniej dojadłam bo byłam często głodna

Do góry