reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
ja w kerfurze wczoraj widzialam :) i arbuzy i truskawki :))
ale ze nie jem prawie nic to owocu tez sobie odmowilam :)
waga 65 jak sie okazalo po tygodiowej rozlace z waga :)
dzis zatrudniamy babcie na spacer a sami idziemy gdzies ;p nie wiem gdzie ;p gdziekolwiek byleby "bez bagazu" hahaha ;p
od 6 Pola lezy w lezaczku i uderza raczkami o grzechotki i sie smieje w glos :) a jakie oczy wielkie robi jak uderzy i zagrzechota :))
ja natomiast kawa i red bull :)
w nocy jak sie przebudzilam tak mi niedobrze bylo. brzuch mnie bolal i chcialo mi sie wymiotowac :/ lece dzis po test do rosmana hahaha ;p
musze tez oddac glukometr na karowa :/ ale mi sie nie chce tam jechac :/ nienawidze szpitali :/ a tych polozniczych najbardziej na swiecie :)

pytanie: jak wasze kolana po porodzie ?

Hej

wiecie ja juz nie pamietam czy szlam tym nowym schematem z glutenem czy nie, wiec nic nie poradze. Zapomnialam juz :sorry2:

Ja dzisiaj na czczo 82. Mam wrazenie, ze spore rozbieznosci ma ten moj glukometr. w instrukcji napisane jest, ze zawyza wyniki od 9 do 15% w stosunku do krwi obwodowej, a to juz moim zdaniem sporo.

Mi maz kupuje jogurt naturalny grecki z Bakomy, bardzo gesty. Robie sobie czesto salatke z pomidorow, ogorkow, z cytrynka i do tego chlebek i wyniki ponizej 100.

Emka co ty się odchudzasz? Kawa i red bull? Kobietko wykończysz się
Ja nad czczo 105 szlak mnie trafi z tymi cukrami - niby w normie, ale kurcze jakoś wysoko. Po posiłkach nie będę mierzyć bo szkoda mi pasków, a niestety mi już rozpakowane nie dostaniemy na recepte bo się pytałam w przychodni.

Assica to chyba ten krem, ale zapytam jeszcze.

Maria mieszkasz w stolicy to pewnie masz przy sobie real, tam ostatnio kupiłam deserki z bobvity tanio bo w dwupaku i jest duży wybór a co najlepsze to jest to fajnie podzielone, miesiącami. Jak możesz i znajdziesz czas to napisz co tam w bobovicie piszą, wczoraj wysłąłam do nich wiadomość i czekam na odpowiedź w sprawie glutenu i żółtka. Wiem , że z hippa są ciesteczka które można rozkruszyć do desreku i podać dziecku i to jest porcaj jedniodniowa glutenu, zamiast przypalaćgarnki 0,5 łyzki mannej.
A co do słoiczkó to polecam cenowo w biedronce, tylko, żę mały wybór.

Majka jak tam torba stoi zwarta i gotowa :)

Starlet taki wynik nad czczo - zawsze o takim marzyłam, nawet przy insu;linie takiego nie miałam, moja trzustka jest bardzo bardzo leniwa!

Witam słodziutkie.

Dziękuje wszystkim za porady co do leków.U mnie już lepiej...wczoraj dobiło do 38,4.
Dziś pozostał jeszcze ból głowy.

U nas w szpitalu mówili jeszcze że jak ktoś karmi piersią to nie trzeba nic do 6 miesiąca życia.....a wy podajecie już jedzonko.....potem czytam w gazecie ze zaleca się koło 5 miesiąca już coś podawac.
I skąd macie te schematy np.z bobowity?? i też jestem ciekawa o co chodzi z tym glutenem czy podawać czy nie?

ja sie nie odchudzam :)
nie mam ochoty jesc wogole i waga sama spada :)
ale brzydka pogoda.. myslalam ze dzis bedzie rownie fajnie co wczoraj a tu zonk :(
na czym polega wizyta na bioderka ?

Dziewczyny potrzebuje waszej pomocy!! Jutro ide odwiedzić koleżanke która w styczniu urodziła syna i dla niego kupie jakąś zabawke, ale ta koleżanka ma jeszcze 9 letnią córkę i tu pojawia się problem, nie wiem co mam jej kupić :baffled: Na zabawki wydaje mi się już za duża a poza tym nie wiem co lubi, więc może jakieś słodycze poprostu?

Aureolcia jak idziesz do tego chłopaczka pierwszy raz to musisz coś kupić, ale jej córkę to już chyba znasz? Wiec wystarczą słodycze - oczywiście jeśli rodzice pozwalają (tylko nie uważajcie mnie za nienormalną ale my naszym dzieciom racjonujemy słodycze - wolimy słodzić im galaretkami, kisielami, budyniami) ew. książkę do 30 zł powinnaś kupić (o jakichś witchach czy na temat jej zainteresowań).
Aasica to nie jest skaza, bo by już wysypało na rączkach, nóżkach i brzuszku. Kapsel miał skazę - przestałam karmić go przez to piersią bardzo szybko:( Kupowałam specjalne mleko sojowe na receptę (a fe!).
Majka zjadłam śniadanie wg Twojej rady (o 7 jak wyprawiałam średniaka do szkoły 2 kromki chleba Wasa żytniego z pasztetem drobiowym), ale że ciśnienie byle jaki i Mat o 5 zrobił pobudkę bo zsikał się do łóżka (cholera!) to padłam na cycki i zmierzyłam cukier dopiero 2 godz. po posiłku. Było 101. Baardzo ładnie, ale ciekawe ile było po godzinie?
Mam nadzieje,ze 130 nie przekroczyłam.
Mama_ola możesz coś więcej o chlebie napisać co ci powiedziała dietetyczka?

Co do leżenie na brzuszku, to jak rodziłam Miśka tylko tak zalecali układać dziecko do snu (!?). Wiec to robiłam, Michu do dziś lubi spać na brzuchu.

Wy możecie jeść musli? Jakie? i smażone rzeczy? mi powiedziała pielegniarka z poradni na szkoleniu że jajecznica Tylko na parze, jajko w ogóle tylko 2 szt. w tyg. (!!!) i unikać smażonego! Moje menu jest tak jałowe - bo gotowane, że życie przestało mieć smaczek!
A któraś słodziła fruktozą?

Wwwanda z tego co wiem to jej nie zabraniaja slodyczy ale też wiem że ma lekką nadwagę więc może ta książka będzie lepszym pomysłem :tak: A co do smażonego to mi nie podwyższa cukru a gotowanego nie dałabym rady, a jajecznicą namiętnie się zajadam i to na masełku z cebulką i też jest ok :-) Jajecznica na parze? Feee!! A jak to się wogóle robi?

reklama
No ja jem normalnie smazone itp. tyle, ze jem mniejsze porcje, wiecej surowek wtedy staram sie zjesc niz pozostalych dodatkow.
Pewnie jakbym poszla na szkolenie to powiedzieliby mi, ze nie moge, ale diabetolog nie wyslala mnie na nie / albo zapomniala i nie mam wytycznych ;-)

Do góry